Nieuws

Gebrek aan mondhygiëne: gaten in de tanden kunnen dodelijk zijn

Gebrek aan mondhygiëne: gaten in de tanden kunnen dodelijk zijn


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een tandkloofonderzoek toonde de effecten van tandheelkundige aandoeningen op het cardiovasculaire systeem
Als u slechte tanden heeft, riskeert u slechte hartaandoeningen, die zelfs tot de dood kunnen leiden. Eén studie toonde de effecten aan van tandheelkundige aandoeningen op het cardiovasculaire systeem. Bacteriën die ontstekingen veroorzaken, zijn hiervoor verantwoordelijk. Niet alleen wordt het tandvlees aangetast, maar de ziektekiemen kunnen ook via de bloedbaan het hart bereiken en daar ook ernstige ziekten veroorzaken. Een goede tandheelkundige zorg is daarom belangrijk om een ​​gezond hart te behouden.

Een Zweedse studie toonde een verband aan tussen het aantal tanden en het optreden van hart- en vaatziekten. Volgens Anders Holmlund, de auteur van de studie, hebben mensen met minder dan tien tanden een zevenvoudig verhoogd risico om te overlijden aan hartaandoeningen.

Voor de studie werden 7674 mensen van beide geslachten, die voornamelijk leden aan aandoeningen van de tandstructuur (parodontitis, gingivitis), gedurende gemiddeld twaalf jaar waargenomen. Van bijzonder belang was de doodsoorzaak van de deelnemers die in deze periode overleden (nummer 629).

De medische achtergrond: tot 150 verschillende soorten bacteriën stoeien in de mondholte, in totaal zouden er 700 mogelijk kunnen koloniseren. Als de microben zich ongehinderd kunnen verspreiden door een gebrek aan hygiëne of om andere redenen, kunnen ontstekingsprocessen optreden. Schadelijke uitscheidingen door de bacteriën en specifieke immuunreacties belasten vervolgens het lichaam en het cardiovasculaire systeem. Als de bacteriën zelfs in de bloedbaan terechtkomen, moet men bang zijn voor bloedvergiftiging (sepsis).

Op de Sanum Therapy Conference in Hannover wees tandarts Ute Kracke al op de daaruit voortvloeiende gezondheidsschade. Volgens dit wordt parodontitis beschouwd als een "betrouwbare pre-indicator voor stabiele coronaire hartziekte". Bovendien is ongeveer 85% van de bacteriën in de mondholte betrokken bij de ontwikkeling van hartspierontsteking. Verbindingen met een verhoogd risico op een miskraam, hoge bloeddruk en de "gastritisveroorzaker" Helicobacter pylori presenteerden de tandarts als wetenschappelijk bekende feiten. (sb)

Auteur en broninformatieVideo: Kun je enge ziektes krijgen als je je tanden niet goed poetst? (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Neb-Er-Tcher

  Als je informatie correct structureert, wordt het duidelijker voor de lezers.

 2. Escorant

  Mee eens, dit grappige bericht

 3. Daikazahn

  Hmm ... het gebeurt zelfs.

 4. Mitchell

  een charmant antwoord

 5. Brajora

  Deze loterij?Schrijf een bericht