Nieuws

Ontsteking en pijn: spondylitis ankylopoetica treft ook vrouwen

Ontsteking en pijn: spondylitis ankylopoetica treft ook vrouwen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is sinds gisteren bekend: actrice Christine Neubauer lijdt aan spondylitis ankylopoetica. De reumatische ziekte, die leidt tot verstijving van de wervelkolom, wordt aanvankelijk, net als bij de actrice, meestal alleen door rugpijn getoond en wordt daarom vaak over het hoofd gezien.

Lange tijd werd de ziekte van Bechterew ook beschouwd als een typische "mannelijke ziekte". Aan de andere kant is het tegenwoordig bekend dat het in dezelfde mate vrouwen treft. Bij hen is de verstijving echter langzamer. Daarom wordt de ziekte van Bechterew bij vrouwen gewoon vaker over het hoofd gezien. Dit is echter dodelijk, omdat vroege behandeling een positief effect heeft op het beloop van de ziekte. Naast medicatie behandelen reumatologen de pijnlijke ziekte met alternatieve geneeswijzen zoals therapieën in radonthermische tunnels.

Het aantal niet-gemelde gevallen bij vrouwen met spondylitis ankylopoetica is zeer hoog. Deskundigen schatten dat ongeveer elke derde of zelfs elke tweede getroffen vrouw niets weet over de ziekte. "Pijn in de lumbale en billenstreek, die vaak 's nachts en' s ochtends voorkomt, is een typisch teken", zegt Univ.-Doz. Dr. Bertram Hölzl, Bechterew-expert en wetenschappelijk directeur van de Gastein Heilstollen. "Bovendien spreken ochtendstijfheid in de ledematen, die afneemt met beweging, en pijn die verergert tijdens rustperiodes, voor spondylitis ankylopoetica." Soms gaan de symptomen gepaard met chronische vermoeidheid en langzaam progressieve verstijving van de wervelkolom.

De oorzaak lijkt een storing van het immuunsysteem te zijn, waarbij de lichaamseigen afweercellen in het weefsel migreren en daar ontstekingsreacties veroorzaken. "Vergelijkbare oorzaken zijn ook de basis voor de vaak voorkomende bijkomende ziekten zoals ooginfecties of inflammatoire darmaandoeningen", legt Dr. Hölzl. De eerste symptomen verschijnen vaak voor de leeftijd van 45 jaar.

Ontsteking maakt reumatologen zichtbaar op MRI, later worden misvormingen van de wervelkolom getoond op het röntgenbeeld. Deskundigen stellen de therapie van Bechterew's ziekten individueel samen. Naast fysiotherapie, pijnstillende, ontstekingsremmende medicijnen en zogenaamde biologische geneesmiddelen, hebben veel patiënten goede ervaringen met een verblijf in radonthermaaltunnels eenmaal per jaar. "Radon geeft milde alfa-stralen af ​​in het lichaam, die de mechanismen voor celherstel stimuleren en de activiteit van ontstekingscellen en pijnstillers verminderen", meldt Dr. Hölzl.

"De meest effectieve manier is radon in combinatie met warmte." Wetenschappelijke studies bevestigen deze zogenaamde radon-warmtetherapie, die wordt aangeboden als onderdeel van een genezing, succespercentages tussen 80 en 90 procent. Radon-warmtetherapie zorgt voor een significante vermindering van drukgolven, pijnintensiteit, functionele beperkingen en medicijngebruik. Anders veel beweging, gezond eten, stoppen met roken en het vermijden van hulp bij obesitas.

Auteur en broninformatieVideo: Levercirrose - Symptomen en behandeling (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mazujinn

  Ik raad u aan de site te bezoeken, waar veel artikelen staan ​​over het onderwerp dat u interesseert.

 2. Arlan

  Schrijf soepel, goed gedaan, maar dat kan ik nog steeds niet, de tekst komt op de een of andere manier onhandig uit de pen :) Ik denk dat dit na verloop van tijd zal worden gecorrigeerd.

 3. Coinleain

  Neem me niet kwalijk dat ik u onderbreek, ik wil ook mijn mening geven.

 4. Hobart

  Ik feliciteer, deze gedachte moet precies exclusief zijnSchrijf een bericht