Nieuws

Coca Cola als trendy zelfbruiner - is het gevaarlijk voor de gezondheid?

Coca Cola als trendy zelfbruiner - is het gevaarlijk voor de gezondheid?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gevaarlijke trend: Cola wordt gebruikt als looistof
In de zomermaanden gebruiken veel mensen de zonnige dagen om een ​​natuurlijk kleurtje te krijgen. Sommigen willen dit proces versnellen en looistoffen gebruiken. Ondertussen kun je altijd lezen over een bijzondere schoonheidstrend: Coca Cola moet daarom zorgen voor een bijzonder aantrekkelijke teint. Gezondheidsdeskundigen waarschuwen echter tegen het gebruik van frisdrank als zelfbruiner.

Zonnebaden is een gevaar voor de gezondheid
Veel Duitsers liggen graag bij hoge temperaturen in de zon. Gezondheidsexperts wijzen er echter herhaaldelijk op dat de door zonnebaden verkregen bruining niet gezond is. De huid moet worden beschermd tegen overmatige UV-straling. Sommige mensen blijven sowieso liever in de schaduw, de huid wordt daar ook bruin. En blijkbaar zijn er ook mensen die hopen dat Coca Cola hen zal helpen een aantrekkelijkere teint te krijgen. De frisdrank kan echter gevaarlijk zijn voor de huid.

Vermijd zonnebrand
Volgens dermatologen moet men tijdens het zonnebaden nooit de huid verbranden, omdat elke individuele zonnebrand wordt toegevoegd aan het eigen huidaccount. Dit verhoogt het risico op huidkanker.

Als het gaat om bescherming tegen de zon, hangt het af van het huidtype. Hoe lichter de huid, hoe meer bescherming nodig is. Daarnaast moet men zich laten leiden door de UV-index, die dagelijks online kan worden opgevraagd.

Om zonnebrand te voorkomen is het belangrijk om niet te besparen op het aanbrengen van crème. Het is ook aan te raden om veel in de schaduw te blijven.

Frisdrank kan gevaarlijk zijn voor de huid
Maar wat niet helpt, is zijn lichaam smeren met Coca Cola. Men zou moeten denken dat het niet nodig is om hierop te wijzen, maar er zijn eigenlijk mensen die dat wel doen, in de hoop een eerlijkere teint te krijgen en over het algemeen sneller te bruinen.

Zo werd Coca Cola volgens het Amerikaanse damesmagazine "Allure" een trend als looimiddel omdat de drank een karamelkleurige kleurstof bevat die zou kunnen bijdragen aan een bronzen huidskleur.

Dermatoloog Joshua Tekenaar van het Mount Sinai Hospital in New York waarschuwt in het tijdschrift voor de vreemde trend: "Zelfs als sommigen denken dat Coca Cola het bruinen kan versnellen, kan het zelfs gevaarlijk zijn en ik raad aan het te verlaten."

De arts legde uit: “Door het op de huid aan te brengen kan de huid tijdelijk donkerder worden of verkleuren, maar omdat limonades zuur bevatten, kan het de huid afschilferen, waardoor UV-licht de huid intenser kan doordringen. Uiteindelijk verhoogt dit het risico op zonnebrand. "

Fabrikant van de frisdrank heeft gereageerd
De dermatoloog raadt aan om in plaats van limonade een zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal een zonbeschermingsfactor van 30.

Ondertussen heeft de fabrikant van de frisdrank ook gereageerd op de vreemde trend en schrijft ze op haar website als antwoord op de vraag of de drank als zonnebrandcrème kan worden gebruikt:

'Hoe graag we ook van Coca-Cola houden, we raden het af om het op die manier te gebruiken. Het heeft helemaal geen zonbeschermingsfactor - het is een drankje! ”(Ad)

Auteur en broninformatieVideo: 29 MILIEUVRIENDELIJKE HACKS. GEEN AFVAL, HERGEBRUIK EN RECYCLE IDEEËN (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Vukora

    Het is duidelijk dat je bedankt voor een uitleg.

  2. Hurley

    Ik ging per ongeluk naar het forum en zag dit onderwerp. Ik kan je helpen met advies.

  3. Garsone

    Bedankt voor de hulp bij deze vraag, hoe kan ik je bedanken?Schrijf een bericht