Nieuws

Eieren besmet met fipronil: waar kan ik informatie vinden?

Eieren besmet met fipronil: waar kan ik informatie vinden?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Eieren besmet met fipronil: waar kunnen consumenten informatie krijgen?
Het biocide fipronil is nu ook aangetroffen in eieren van vier fabrieken in Nedersaksen. Consumenten kunnen op www.lebensmittelwarnung.de controleren welke batches worden getroffen.

Het federale ministerie van Voedsel en Landbouw biedt informatie over fipronil en eieren besmet met fipronil op www.bmel.de/DE/Tier/Tiergesundheit/_texte/Fipronil.html.

Er is grote onzekerheid bij consumenten en velen vragen zich af of ze nog wel veilig eieren en eiproducten kunnen eten. Het Federaal Instituut voor Risicobeoordeling acht een gezondheidsrisico onwaarschijnlijk. Volgens zijn berekeningen, het hoogste niveau van fipronil / kg ei gemeten in België (niet in Duitsland) van 1,2 mg / kg ei, kan een kind met een lichaamsgewicht van 16,15 kg puur wiskundig worden bekeken op één dag (één keer of binnen 24 uur) Eet 1,7 eieren (met een eiergewicht van 70 g) zonder de gezondheidsnorm te overschrijden. Een volwassene met een lichaamsgewicht van 65 kg kan zeven eieren per dag (één keer of binnen 24 uur) eten zonder de gezondheidsnorm te overschrijden.

Consumentenvragen worden ook beantwoord door de consumentengids, de informatie van de burger verstrekt door het Federale Ministerie van Voedsel en Landbouw bij het Federale Bureau voor Landbouw en Voedselvoorziening (BLE). www.bzfe.de

Auteur en broninformatie


Video: Pluimveehouders krijgen uitslag NVWA (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kagore

  Sieren, zeer nuttige informatie.

 2. Xabiere

  het begrijpelijke antwoord

 3. Jutaur

  is absolutely in agreement

 4. Ehren

  in één woord EIWITSchrijf een bericht