Nieuws

Af en toe roken is net zo gevaarlijk als constant tabaksgebruik?

Af en toe roken is net zo gevaarlijk als constant tabaksgebruik?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe beïnvloedt af en toe roken de gezondheid?
Het is beter om zo nu en dan van een sigaret te genieten dan volledig abstinent te zijn, denken veel informele rokers. Deze aanpak wordt echter niet aanbevolen als het gaat om roken. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat occasionele rokers dezelfde risico's op hoge bloeddruk of hoog cholesterol hebben als gewone rokers.

Onderzoekers van de Ohio State University ontdekten dat occasionele rokers hetzelfde risico op hoge bloeddruk en hoog cholesterol lopen als gewone rokers. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie in het tijdschrift "American Journal of Health Promotion".

Rokers hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten
Deskundigen benadrukken dat mensen die in bepaalde sociale situaties, zoals een weekend in een bar of op een feestje, af en toe van een sigaret genieten, zowel de gezondheid als regelmatige rokers in gevaar brengen. De huidige studie onderzocht de bloeddruk en het cholesterolgehalte van mensen die af en toe roken en vergeleek ze met reguliere rokers. Om de risico's van hart- en vaatziekten te elimineren, mogen mensen helemaal niet gaan roken of helemaal stoppen met roken, adviseren de onderzoekers. Dit moet een prioriteit zijn voor zorgverleners en beleidsmakers, voegen de wetenschappers toe.

Medicijnen onderzochten 40.000 proefpersonen
In totaal werden 40.000 proefpersonen gedurende een periode van vier jaar onderzocht voor het onderzoek. De deelnemers waren onderverdeeld in niet-rokers, incidentele rokers en reguliere rokers. Mensen die niet elke dag sigaretten rookten, werden geclassificeerd als zogenaamde incidentele rokers. Dergelijke mensen waren meestal jonger en mannelijk in de studie. Zo hebben de getroffen mensen soms gerookt in nachtclubs of bars, zeggen de experts. Zogenaamd sociaal roken is in eerdere studies in verband gebracht met alcoholgebruik.

Geen verschil tussen occasionele rokers en dagelijkse rokers
De onderzoekers analyseerden ook gegevens van vrijwilligers die de cardiovasculaire screening hadden voltooid. Na rekening te hebben gehouden met de demografische en fysieke verschillen tussen regelmatige en occasionele rokers, ontdekten de wetenschappers dat er praktisch geen verschil was in hun risico op hoge bloeddruk of hoog cholesterol. Beide factoren kunnen tot hartaandoeningen leiden. De resultaten van het onderzoek laten zien dat zodra mensen sigaretten gaan roken - al dan niet regelmatig of af en toe op een feestje - dezelfde gezondheidsproblemen ontstaan.

Af en toe rokers vertellen de dokter vaak dat ze niet roken
Artsen en medische professionals vragen gewoonlijk routinematig of patiënten rokers zijn. Incidentele rokers zullen deze vraag vaak ontkennend beantwoorden omdat ze zichzelf niet als rokers zien. Op deze manier kunnen belangrijke gezondheidsbedreigingen onopgemerkt blijven, leggen de wetenschappers uit. In de toekomst zouden artsen beter moeten vragen wanneer de persoon voor het laatst tabak of sigaretten heeft gebruikt.

Veel mensen brengen hun hartgezondheid in gevaar door af en toe te roken
Een hoog cholesterolgehalte en hoge bloeddruk zijn risicofactoren voor hartaanvallen en beroertes. De sociale betekenis van de nieuwe studie is enorm, omdat bijvoorbeeld een op de tien volwassenen in de Verenigde Staten af ​​en toe rookt en alleen rookt in bepaalde sociale situaties, benadrukken de onderzoekers. Met andere woorden, het betekent dat miljoenen mensen hun hartgezondheid in gevaar brengen door af en toe sigaretten te roken. Een probleem dat niet mag worden genegeerd. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Stoppen met roken: Pas als ik kanker krijg - RTL NIEUWS (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Labid

  och zelfs!

 2. Quinn

  Sorry voor mijn bemoeienis ... Ik begrijp die vraag. We zullen het overwegen.

 3. Stevan

  The answer to your question I found in google.com

 4. Trennen

  Hoe veel ook.

 5. Kearn

  Bravo, ik vind dit een briljant idee.

 6. Finnin

  Ik vind dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. We zullen bespreken. Schrijf in PM, we zullen praten.Schrijf een bericht