Nieuws

Belangrijke checklist na de geboorte: wat heeft de baby echt nodig?

Belangrijke checklist na de geboorte: wat heeft de baby echt nodig?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Baby's hebben liefde en lucht nodig om te ademen, maar ook veel meer. Nieuwe ouders worden blootgesteld aan een oceaan van 'goed advies', wat belangrijk zou zijn voor de kleine. Hier zijn de basics voor de baby, zodat je het overzicht kunt houden.

Wieg en babybed
In de eerste paar maanden duurt het zuigeling een babybedje van circa 90 x 55 cm en een wieg. De baby verkent al snel zijn omgeving en wil met de ouders naar bed, en de wieg wordt te klein. Tip: Kijk eens rond voor een gebruikt babybedje en wiegje.

Het bedje
Het ledikantje van 120 x 60 cm volgt het babybedje en gaat tot de leeftijd van twee jaar mee. Grotere bedden van 140 x 70 cm en uitneembare stangen kunnen zelfs dienen als kinderbed tot zes jaar. Dergelijke bedden zijn ook erg goed tweedehands, maar je moet een nieuwe matras kopen.

Reiswieg?
Als je thuis geen bad hebt, koop dan een babybadje. Dit is niet “te strak”, omdat pasgeborenen zich binnen veilige grenzen veilig voelen.

Of een badkuip?
U kunt de baby echter ook zonder problemen in de grote badkuip baden als u hem in een beperkt gebied van de badkuip vasthoudt. Artsen waarschuwen echter: was kinderen niet elke dag in de badkuip.

De schouderband
Een draagband of draagdoek is essentieel en uiterst gezond voor de baby. Deze houding aan de borstzijde van de moeder komt overeen met het biologische kinderzitje van onze menselijke voorouders en zelfs met andere primaten, wier jongen zich vastklampen aan de vacht van de moeder. Ook geldt: draag baby's bij koud weer op het lichaam.

Veelzijdig inzetbaar
In tegenstelling tot een wieg of reiswieg, kan een draagdoek op verschillende manieren worden gebruikt als het kleintje groter wordt - als tafelkleed of bovenbed, als schouder- of nekdoek.

Stralingsverwarming?
Baby's zijn gevoeliger voor hitte en kou dan volwassenen. Een warmtestraler wordt echter alleen aanbevolen voor premature baby's en winterkinderen wanneer de baby verschoont, wanneer de kamer niet wordt verwarmd. Met een warmtestraler heb je geen nieuw product nodig, het is belangrijk dat het nog werkt. Geeft een kennis zijn hobby "woestijnterrarium" op? Hij laat je graag zijn straalkachel gebruiken, die voor hem nutteloos is.

Luiers
Naast pampers zijn er stoffen luiers en ecologisch duurzame luiers. Zorg er bij het aanbrengen van crème voor dat de crèmes zo min mogelijk toevoegingen bevatten. Bestudeer bijvoorbeeld Ökotest om te controleren welke middelen geschikt zijn.

De kinderwagen
De kinderwagen is bijna net zo belangrijk als het bed. Er zijn kinderwagens die worden gebruikt voor baby's en zonder gebruik tot het tweede jaar kunnen worden gebruikt. Katoen is beter dan synthetische materialen omdat het de lucht doorlaat en zo verkoudheid bij de baby voorkomt. Kinderwagenhoezen beschermen jonge kinderen tegen luchtverontreiniging.

Boekentip - het eerste jaar. Onze baby dag na dag
De gelijknamige gids van Ilona Bedefy geeft een overzicht van alle belangrijke vragen over de baby in de maanden na de bevalling, van borstvoeding tot slapen tot babyziektes, babyvoorlichting of het eerste vaste voedsel - gebaseerd op kinderpsychologie, verloskundige kennis en kindergeneeskunde. De samenwerking tussen artsen en verloskundigen levert tastbare praktische tips op, bijvoorbeeld over het herkennen en omgaan met ontwikkelingsstoten van baby's, of het wel of niet kolven van melk of het gebruik van kant-en-klaar voedsel. Baden, verschonen, een flesje geven en borstvoeding geven is net zo goed een onderwerp als spelen. Het advies voor geschikte spellen voor moeders en vaders is bijzonder waardevol. “Het eerste jaar” is een goede ondersteuning voor het eerste jaar.

ISBN 978-3-8310-2349-3
januari 2013
213 x 255 mm, gebonden
Meer dan 800 foto's en illustraties

Auteur en broninformatieVideo: MiJN ZiEKENHUiS BEVALLiNG! van Luxy. Bellinga Familie Vlog #909 (Augustus 2022).