Nieuws

Nieuwe technologie kan de verspreiding van borstkanker naar de longen voorspellen


Grote medische doorbraak bereikt bij de behandeling van borstkanker
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Het risico om te overlijden aan borstkanker is groter als de ziekte zich al heeft verspreid. Onderzoekers hebben nu een nieuwe techniek ontwikkeld die betrouwbaar kan voorspellen of borstkanker zich naar de longen van de getroffenen zal verspreiden.

In hun huidige onderzoek ontdekten wetenschappers van de Medical Research Council (MRC) en King’s College London dat een nieuwe beeldvormende techniek kan voorspellen of primaire borstkanker zich naar de longen van de getroffenen zal verspreiden. De artsen hebben een persbericht uitgebracht over de resultaten van hun onderzoek.

In de toekomst kunnen meer mensen met borstkanker worden gered
Alleen al in 2013 werden in het VK bijna 54.000 nieuwe gevallen van borstkanker vastgesteld. In 2014 stierven daar ongeveer 11.400 mensen aan de ziekte. De experts hopen nu dat de nieuwe medische doorbraak er in de toekomst toe zal leiden dat meer levens worden gered.

Nieuwe technologie is getest in experimenten met muizen
Wetenschappers hebben nu een innovatieve beeldvormende techniek ontwikkeld die kan voorspellen of de ziekte zich naar de longen zal verspreiden. De nieuwe niet-invasieve beeldvormingsmethode werd tijdens het onderzoek op muizen getest. Er werd onderzocht of deze techniek kan worden gebruikt om veranderingen in de longen op te sporen, die kunnen duiden op het verspreiden van borstkanker, zelfs voordat de eerste uitzaaiingen zichtbaar zijn, leggen de artsen uit.

Met Test kunt u de meest effectieve behandeling kiezen
Als deze vorm van technologie zou worden vrijgegeven voor menselijk gebruik, zou deze aanpak het mogelijk kunnen maken dat patiënten eerder een intensievere therapie krijgen aangeboden om de verspreiding van borstkanker mogelijk te voorkomen, zeggen de auteurs. Door celbiologie en beeldvorming te combineren, hebben we een methode ontwikkeld om vroege tumorontwikkeling te voorspellen die kan bepalen of de tumor zich naar de longen zal verspreiden, leggen de experts uit. Het ontwikkelen van een test die een verhoogd risico op uitzaaiingen zou kunnen identificeren zodra bij een patiënt borstkanker wordt vastgesteld, zou zeer nuttig zijn bij het kiezen van de beste behandeling, voegen de wetenschappers eraan toe.

Wat is angiogenese?
Eerder onderzoek had aangetoond dat de detectie van een specifiek type immuuncellen op plaatsen zoals de menselijke longen een goede basis is voor het bepalen van de verspreiding van metastasen in borstkanker. Dit komt omdat wanneer het lokale immuunsysteem wordt onderdrukt, het de vorming van nieuwe bloedvaten bevordert, leggen de experts uit. Dit proces wordt ook angiogenese genoemd. De speciale immuuncellen worden myeloïde-afgeleide suppressorcellen (MDSC) genoemd.

Nieuwe ontdekking is van cruciaal belang voor de behandeling van borstkanker
De onderzoekers van King’s College London hebben een radioactief molecuul ontwikkeld dat van myeloïde afkomstige suppressorcellen kan identificeren die zich in de longen ophopen en zich voorbereiden op de komst van borstkankercellen en de vorming van metastasen. Er is natuurlijk meer onderzoek nodig voordat de nieuwe technologie op menselijke patiënten kan worden getest. De ontdekking van manieren om de verspreiding van borstkanker te bestrijden is echter cruciaal als we verdere sterfgevallen door de ziekte willen voorkomen, zeggen de wetenschappers. Uiteindelijk zal alles wat patiënten en hun artsen een duidelijker beeld kan geven van de vraag of bestaande borstkanker zich zal verspreiden, helpen bij de behandeling en de mogelijke verspreiding voorkomen.

Er zijn meer studies nodig
De nieuwe technologie vermijdt het ongemak van huidige invasieve tests. De experts hebben ook het potentieel om een ​​grote impact te hebben op de behandeling van kanker en de resultaten te verbeteren. Verdere studies zijn nu nodig om een ​​effectief molecuul te ontwikkelen dat geschikt is voor mensen. (net zo)

Auteur en broninformatie


Video: Getting to the Bottom of What the 5G Fuss is All About (Januari- 2022).