Nieuws

Schoolkinderen: veel drinken bevordert de concentratie

Schoolkinderen: veel drinken bevordert de concentratie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zonder voldoende vocht geen concentratie op school
In sommige deelstaten is het nieuwe schooljaar al begonnen. Om de schooldag fit te krijgen, moeten studenten niet alleen gezond eten, maar ook voldoende drinken. De hersenen hebben regelmatig vocht nodig om efficiënt te blijven. "Water uit de kraan of mineraalwater is ideaal om je dorst te lessen", legt voedingsdeskundige Harald Seitz van het Federaal Centrum voor Voeding (BZfE) uit.

»Als je kind meer smaak wil, zijn ongezoete kruiden- en fruittheeën een goed alternatief. Juice spritzers zijn ook toegestaan ​​in de tas als ze worden gemengd in een verhouding van 1: 3. «

Ongeveer 90 procent van het menselijk bloed bestaat uit water. Wanneer het door een gebrek aan vocht dikker wordt, wordt het transport van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen vertraagd. Al twee procent vochtverlies op basis van lichaamsgewicht is merkbaar. De gevolgen zijn hoofdpijn, vermoeidheid en concentratiestoornissen. Fysieke prestaties nemen ook af. Seitz: "Kleinere kinderen worden vaker getroffen omdat hun dorst nog niet volledig is ontwikkeld." Vooral op warme dagen en tijdens sport- en zwemlessen moeten ze worden aangemoedigd om te drinken.

Het is belangrijk dat ouders hun kinderen ondersteunen en ervoor zorgen dat ze voldoende vocht hebben. Volgens de D-A-CH-referentiewaarden voor de inname van voedingsstoffen zouden 7- tot 10-jarigen 970 ml per dag moeten drinken, 10 tot 13-jarigen 1170 ml en 13- tot 15-jarigen 1330 ml per dag. De term "D-A-CH" staat voor de drie landen Duitsland (D), Oostenrijk (A) en Zwitserland (CH), waarvan de gespecialiseerde verenigingen deze referentiewaarden gezamenlijk publiceren.

Het is ideaal voor studenten als ze niet alleen tijdens pauzes mogen drinken, maar ook tijdens de les. Het "Drink in class" -initiatief ondersteunt regelmatige drinkfasen in de klas - bijvoorbeeld aan het begin van de les, tijdens borstvoedingsfasen of kort voor de pauze. Calorievrije dranken moeten altijd beschikbaar zijn. Heike Kreutz, respectievelijk

Auteur en broninformatieVideo: Wat gebeurt er met je brein als je slecht slaapt? (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Mai

    Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

  2. Charles

    Daarin zit iets. Bedankt voor een uitleg. Ik wist het niet.

  3. Teodoro

    Laten we teruggaan naar het onderwerpSchrijf een bericht