Nieuws

Studies: beschermen statines vrouwen tegen borstkanker?

Studies: beschermen statines vrouwen tegen borstkanker?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kan hoog cholesterol vrouwen beschermen tegen de dood door borstkanker?
In een recent onderzoek ontdekten de wetenschappers dat de diagnose van hoog cholesterol bij vrouwen geassocieerd is met een significant lager percentage borstkanker en een verbeterde levensverwachting.

De onderzoekers van Aston University ontdekten in hun onderzoek dat een verhoogd cholesterolgehalte bij vrouwen leidt tot een verminderd risico op het ontwikkelen van borstkanker. De artsen hebben een persbericht uitgebracht over de resultaten van hun onderzoek.

Leiden statines tot het beschermende effect tegen borstkanker?
We hebben eerder een verband gevonden tussen de ontwikkeling van hoog cholesterol en borstcarcinoom, de huidige studie zou deze relatie moeten onderzoeken, zeggen de auteurs. Patiënten met een hoog cholesterol hebben een lager risico op het ontwikkelen van borstkanker en daaropvolgende sterfte. De resultaten bewijzen het beschermende effect van statines, voegen de experts eraan toe.

Artsen onderzoeken vrouwen ouder dan 40 jaar zonder hoog cholesterol
In de huidige studie werd gekeken naar vrouwen van 40 jaar of ouder. De deelnemers hadden geen eerdere diagnose van hoog cholesterol. De artsen onderzochten de ontwikkeling van borstkanker en de daaropvolgende sterfte. Er zijn analyses uitgevoerd om ook de demografische en klinische kenmerken tussen de deelnemers aan te passen.

Een hoog cholesterolgehalte kan het risico op borstkanker tot 45 procent verminderen
Van de in totaal 1.220.024 patiënten hadden 16.043 vrouwen op veertigjarige leeftijd of ouder een hoog cholesterolgehalte. De gegevens van deze vrouwen werden vergeleken met een gelijkwaardige en op leeftijd afgestemde groep patiënten zonder hoog cholesterol, leggen de onderzoekers uit. Artsen ontdekten dat vrouwen met een hoog cholesterolgehalte een verlaagd risico van 45 procent hadden op het ontwikkelen van borstkanker in vergelijking met vrouwen zonder een hoog cholesterolgehalte.

Effecten van hoog cholesterol op het risico op borstkanker
Na aanpassing aan verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op sterfte, waaronder leeftijd, geslacht en etniciteit, ontdekten de experts dat patiënten 45 procent minder borstkanker ontwikkelden als ze een hoog cholesterolgehalte hadden. Bovendien werd het risico op overlijden door een hoger cholesterolgehalte in de borstkanker met 40 procent verminderd, leggen de auteurs van het onderzoek uit. Als een diagnose van hoog cholesterol leidt tot lagere tarieven voor borstkanker, kan dit te wijten zijn aan behandeling met veelgebruikte cholesterolverlagende medicijnen (statines), legt auteur Dr. Rahul Potluri uit.

Statines beschermen tegen borstkanker
Ons onderzoek bevestigt dat vrouwen met een hoog cholesterolgehalte een aanzienlijk lager percentage borstkanker hebben, legt auteur Dr. Paul Carter. In eerdere dierstudies verminderden statines het risico op borstkanker, wat suggereert dat statines dit beschermende effect bij borstkanker veroorzaken, voegt de expert eraan toe. "De resultaten van dit onderzoek zijn de sterkste rechtvaardiging voor een klinische studie om de beschermende effecten van statines bij patiënten met borstkanker te evalueren", legt Dr. Carter gaat verder.

Welke mensen moeten statines nemen?
Borstkankerpatiënten met een hoog cholesterolgehalte, mensen met een hoog risico op hart- en vaatziekten en mensen met een vastgestelde hart- en vaatziekte zouden statines moeten krijgen volgens de huidige richtlijnen, zeggen de experts. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Borstkanker diagnostische fase (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Faine

  Sorry voor het onderbreken van je, maar ik bied aan om op een andere manier te gaan.

 2. Northwode

  Welke woorden ... geweldig, de opmerkelijke zin

 3. Zackariah

  Wat een goede woorden

 4. Ponce

  Alles hierboven verteld de waarheid. We kunnen over dit thema communiceren.

 5. Fonzell

  excuseer me, niet in die sectie .....

 6. Winton

  Ik geloof dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. Mail me op PM, dan praten we verder.Schrijf een bericht