Nieuws

Medisch onderzoeker: Revolutionaire camera kan door het menselijk lichaam heen kijken

Medisch onderzoeker: Revolutionaire camera kan door het menselijk lichaam heen kijken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Onderzoekers ontwikkelen een camera die in de toekomst een revolutie zou kunnen betekenen in onderzoeken
Tot nu toe moesten artsen dure en omslachtige methoden gebruiken, zoals röntgenfoto's, om in het menselijk lichaam te kijken. Onderzoekers zijn er nu in geslaagd een camera te ontwikkelen die als het ware door het menselijk lichaam kan kijken.

De wetenschappers van de University of Edinburgh en Heriot-Watt University hebben een camera ontwikkeld die door het menselijk lichaam kan kijken. Het apparaat is ontworpen om het voor artsen gemakkelijker te maken om de endoscoop die wordt gebruikt tijdens operaties en interne onderzoeken bij te houden en deze beter in de gaten te houden. De experts publiceren een persbericht over de resultaten van hun onderzoek.

Camera heeft een enorm potentieel voor een verscheidenheid aan toepassingen
De nieuwe camera werkt door lichtbronnen in het lichaam te detecteren, zoals de verlichte punt van de lange buis op de endoscoop. De camera heeft een enorm potentieel voor diverse toepassingen, legt professor Kev Dhaliwal van de Universiteit van Edinburgh uit. De mogelijkheid om de locatie van een apparaat te zien is van cruciaal belang voor veel toepassingen in de gezondheidszorg, omdat we vooruitgang boeken met slechts minimaal invasieve benaderingen voor de behandeling van ziekten, voegt de expert toe.

Camera herkent nog steeds lichtbronnen door 20 cm dik weefsel
Vroege tests tot nu toe hebben aangetoond dat de prototype-camera onder normale omstandigheden een puntlichtbron door 20 cm dik weefsel kan volgen. Stralen van de endoscoop kunnen door het lichaam komen, maar de stralen verspreiden zich gewoonlijk of stuiteren op de weefsels en organen, leggen de onderzoekers uit. Dit maakt het voor medische professionals erg moeilijk om te begrijpen waar de tool zich momenteel bevindt.

Gevoelige camera's kunnen fotonen herkennen
De nieuwe camera kan individuele deeltjes, zogenaamde fotonen, detecteren en is zo gevoelig dat hij minuscule lichtsporen door het weefsel kan vangen. Het apparaat kan ook registreren hoe lang het duurt voordat het licht door het lichaam gaat. De nieuw ontwikkelde camera kan dus ook precies bepalen waar de endoscoop zich momenteel bevindt, zeggen de artsen.

De camera kan direct op het bed van de patiënt worden gebruikt
De camera is ontwikkeld door de wetenschappers, zodat hij ook direct op het bed van de patiënt kan worden gebruikt. Het onderzoekswerk, uitgevoerd door de University of Edinburgh en Heriot-Watt University, maakt deel uit van de zogenaamde Proteus Interdisciplinary Research Collaboration. Deze samenwerking ontwikkelt een aantal nieuwe technologieën voor de diagnose en behandeling van longziekten.

Experts wilden geavanceerde technologieën op maat ontwikkelen voor de behandeling van patiënten
“Mijn favoriete onderdeel van dit onderzoek was het vermogen om met medische professionals samen te werken om een ​​praktische uitdaging in de gezondheidszorg beter te begrijpen en vervolgens op maat gemaakte geavanceerde technologieën en principes te ontwikkelen die normaal gesproken niet uit de natuurkundige laboratoria zouden komen en daarom geen echte gezondheid zouden behandelen Problemen kunnen worden gebruikt ”, legt Dr. Michael Tanner van Heriot-Watt University. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Loneliness (Mei 2022).