Nieuws

Recente studies: foliumzuur verminderde het risico op autisme door pesticiden

Recente studies: foliumzuur verminderde het risico op autisme door pesticiden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Autisme: foliumzuur innemen verlaagt het risico op pesticiden
Vrouwen die een kind willen krijgen, moeten ervoor zorgen dat ze voldoende foliumzuur binnenkrijgen. Als dit rond de conceptie wordt genomen, wordt het risico op autisme voor de nakomelingen van pesticiden verminderd. Dat hebben onderzoekers uit de VS nu ontdekt.

Foliumzuur vermindert het risico op autisme door pesticiden
Om de baby zo goed mogelijk te verzorgen in de buik van de moeder, moet er tijdens de zwangerschap veel foliumzuur op het menu staan. Foliumzuur wordt echter ook aanbevolen voor vrouwen voordat ze zwanger worden. Omdat dit het risico op autisme voor uw kind door middel van pesticiden kan verminderen, hebben Amerikaanse onderzoekers nu ontdekt.

Significante invloed op de ontwikkeling van ongeboren kinderen
Wetenschappers van de Universiteit van Californië in Davis (Californië) rapporteerden jaren geleden over een onderzoek waaruit bleek dat pesticiden de oorzaak van autisme kunnen zijn.

De Amerikaanse onderzoekers schreven destijds dat 'blootstelling aan pesticiden tijdens de zwangerschap een grote invloed heeft op de ontwikkeling van ongeboren kinderen'.

Een ander team van wetenschappers van de Universiteit van Californië heeft nu ontdekt dat moeders die de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur rond de conceptie innemen, het risico van autisme door pesticiden voor hun kind verminderen.

De resultaten van de studie zijn onlangs gepubliceerd in het tijdschrift "Environmental Health Perspectives".

Risico op autismespectrumstoornis
Volgens dit hadden kinderen van wie de moeder 800 of meer microgram foliumzuur slikte een significant lager risico op een autismespectrumstoornis.

Zoals het persbureau "Pressetext" meldt, was dit ook het geval toen de moeders in aanraking kwamen met huishoudelijke of agrarische bestrijdingsmiddelen die gepaard gaan met een verhoogd risico.

Om tot hun resultaten te komen, evalueerden de onderzoekers gegevens van de "Risico's op het gebied van autisme bij kinderen vanuit de genetica en het milieu" (LADING). Ze richtten zich op 296 kinderen tussen de twee en vijf jaar met een autismespectrumstoornis en 220 kinderen die zich normaal ontwikkelden.

De moeders werd gevraagd naar hun blootstelling aan huishoudelijke bestrijdingsmiddelen tijdens de zwangerschap en hun inname van foliumzuur en vitamine B.

De wetenschappers combineerden ook gegevens uit rapporten over het gebruik van bestrijdingsmiddelen in Californië, die details bevatten over het agrarische gebruik van pesticiden, met de adressen van vrouwen.

Vermijd indien mogelijk blootstelling aan pesticiden
Er werd aangetoond dat moeders die minder dan 800 microgram foliumzuur consumeerden en die in contact kwamen met bestrijdingsmiddelen voor huishoudelijk gebruik, een significant hoger risico hadden op het ontwikkelen van een autismespectrumstoornis bij hun kind.

Volgens de informatie nam het risico toe bij herhaald contact. Vrouwen die minder foliumzuur binnenkregen en voor en na de conceptie werden blootgesteld aan landbouwpesticiden, liepen ook een hoger risico.

"De moeders met het hoogste risico waren degenen die regelmatig werden blootgesteld aan pesticiden", zei onderzoeksdirecteur Rebecca J. Schmidt in een verklaring. "Foliumzuur verminderde het risico op autisme, maar werd niet volledig geëlimineerd."

Ze voegde eraan toe: "Voor zwangere vrouwen is het beter om, indien mogelijk, blootstelling aan pesticiden te vermijden."

De auteurs van het onderzoek gaven toe dat het een case-control-onderzoek is dat sterk afhankelijk is van de herinneringen van de deelnemers. Een causaal verband moet nog worden vastgesteld.

In een volgende stap zullen de beschermende effecten van foliumzuur nader worden onderzocht. Volgens Schmidt is dit cruciaal voor DNA-methylering en reparatie en synthese.

In periodes van snelle groei spelen ze allemaal een belangrijke rol wanneer de cellen delen als een zich ontwikkelende foetus. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: Connecting Autism and Seizures: Expert Qu0026A (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Chryses

  Wat een interessant idee..

 2. Nekinos

  Bedankt voor de hulp bij deze vraag. Ik wist dit niet.

 3. Risteard

  Het heeft geen zin.

 4. Ziyad

  Ik ben van mening dat u zich vergist. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PB.

 5. Legget

  Goedkoop werd gestolen, was gemakkelijk verloren.

 6. Grosar

  Mijn excuses dat ik u niet kan helpen. Maar ik weet zeker dat je de juiste oplossing zult vinden. Wanhoop niet.

 7. Kana

  Welke woorden ... De fenomenale, prachtige zinSchrijf een bericht