Nieuws

Obesitas bij mannen heeft een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van het sperma


Als mannen zwaarlijvig zijn, vermindert dit de kans op zwangerschap
Wanneer paren een kind willen hebben, proberen vrouwen vaak hun levensstijl te veranderen om de kans op een succesvolle zwangerschap te vergroten. Misschien moeten de getroffenen meer op de mannen letten. Omdat de gezondheid van mannen een extreme invloed heeft op de kans op zwangerschap. Als mannen bijvoorbeeld zwaarlijvig zijn, wordt de kwaliteit van het sperma ernstig aangetast.

Wetenschappers van het Centrum voor geassisteerde voortplanting in de Krishna IVF-kliniek in India ontdekten in hun onderzoek dat obesitas bij mannen leidt tot verminderde spermakwaliteit, wat zwangerschap moeilijk maakt. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie in het tijdschrift "Andologia".

Medische professionals moeten het gewicht van vaders controleren voordat ze zich kunnen voortplanten
De huidige studie analyseerde voor het eerst abnormale spermaparameters bij mannen met overgewicht. De studie was gebaseerd op een computerondersteunde sperma-analyse. De resultaten suggereren dat artsen obesitas bij de vader moeten beschouwen als een belangrijke factor bij het starten van een zwangerschap in de toekomst, zelfs voordat geassisteerde reproductie wordt uitgevoerd, leggen de experts uit.

Wetenschappers onderzoeken bijna 1.300 mannelijke proefpersonen
In totaal zijn 1.285 mannen onderzocht voor het onderzoek. De experts ontdekten dat zwaarlijvige mannen een lagere hoeveelheid sperma, een lagere spermaconcentratie en de beweeglijkheid van het sperma hadden. Bovendien konden verhoogde afwijkingen in het sperma worden waargenomen.

Onvruchtbare mannen moeten hun gewicht controleren
De gezondheid en het reproductievermogen van spermatozoa bij mannen met overgewicht worden kwalitatief en kwantitatief aangetast, legt de auteur Dr. Gottumukkala Ramaraju. De resultaten van onze huidige dataset suggereren dat toekomstige inspanningen voor onvruchtbaarheidsbehandeling in eerste instantie gericht zouden moeten zijn op gewichtsverlies bij mannen.

Obesitas kan de vruchtbaarheid bij vrouwen beïnvloeden
Eerdere studies hadden aangetoond dat overgewicht de vruchtbaarheid van vrouwen kan beïnvloeden door de delicate balans van hormonen, die de ovulatie en bevruchting beïnvloeden, te verstoren, zeggen de wetenschappers. Vrouwen met obesitas hebben ook een hogere incidentie van menstruatiestoornissen en zogenaamde anovulatie (gebrek aan ovulatie).

Overweeg om uw dieet te veranderen voordat u een zwangerschap plant
Als paren met overgewicht het al lange tijd zonder succes proberen, kunt u overwegen om uw dieet te veranderen en ongezond voedsel dat gewichtstoename veroorzaakt met gezond voedsel te ruilen. Minder friet eten maar meer groenten consumeren kan een verschil maken als het gaat om het starten van een succesvolle zwangerschap. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Onverklaarbaar onvruchtbaar: wat kan je als man doen? Ook al heb je superman zaad kwaliteit (Januari- 2022).