Nieuws

Boos naar bed gaan verpest onze slaap

Boos naar bed gaan verpest onze slaap


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Heeft de stemming voor het slapengaan echt invloed op onze slaap?
Als mensen lang getrouwd zijn, adviseren ze pasgetrouwde stellen vaak om 's avonds nooit boos naar bed te gaan. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat dit ook vanuit gezondheidsoogpunt zinvol kan zijn: omdat slecht slapen in feite de slaap schaadt.

In hun huidige onderzoek ontdekten wetenschappers van de Iowa State University dat de stemming waarin we 's avonds naar bed gaan onze nachtrust beïnvloedt. Slecht slapen leidt dan tot verschillende negatieve gezondheidseffecten. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie in het tijdschrift "Journal of Research in Personality".

Slecht slapen kan op de lange termijn leiden tot gezondheidsproblemen
Slecht slapen beïnvloedt de gezondheid. De effecten zijn zeer ingrijpend - van een slechtere geestelijke gezondheid tot een verhoogd risico op alle mogelijke gezondheidsproblemen op de lange termijn, leggen de wetenschappers uit. De resultaten van de nieuwe studie geven nu belangrijk inzicht in hoe we onze slaap in de toekomst kunnen verbeteren.

Experts onderzoeken 436 proefpersonen voor de studie
Voor hun onderzoek hebben de psychologen van de Iowa State University de slaapgewoonten van in totaal 436 vrijwilligers gevolgd. De proefpersonen moesten vragenlijsten invullen over driftbuien die tijdens het onderzoek optraden. De onderzoekers komen tot de conclusie dat hoe slechter ze zijn, hoe slechter de slaap van de getroffenen is. Dit komt waarschijnlijk doordat mensen die boos naar bed gaan langer wakker blijven en langer nadenken over de oorzakelijke problemen, melden de wetenschappers.

Er is een verband tussen woede en slaap
Over het algemeen hadden mensen met een slechte woedebeheersing een slechtere slaap, objectief en subjectief. De resultaten suggereren dat het werkelijke slaapgedrag te wijten is aan individuele verschillen in woede, zeggen de onderzoekers. Dit zou betekenen dat slechte beheersing van woede een belangrijke rol speelt in ons slaapgedrag. De studie is verder bewijs van de relatie tussen woede en slaap.

Wat veroorzaakt slaapgebrek?
Zelfs nadat alle resultaten van het onderzoek waren aangepast aan de verschillen in geslacht, leeftijd, sociaal-economische status en stress, bleven de verkregen resultaten behouden. Gezien het feit dat eerder onderzoek suggereert dat een gebrek aan slaap mensen agressiever, prikkelbaarder en controversiëler maakt, zijn de waargenomen effecten op de slaap redelijk geloofwaardig. Alle bovenstaande factoren beïnvloeden op hun beurt de slaapkwaliteit. Dit kan een soort vicieuze cirkel zijn voor de getroffen mensen.

Vecht tegen je woede om slaapproblemen te voorkomen
Zoals hierboven aangegeven, lijden veel mensen met veel woede door hun innerlijke stemming aan een slechtere slaap. Als u bekend bent met deze problemen, overweeg dan of u persoonlijke problemen en problemen met uw woede kunt oplossen om mogelijke slaapproblemen te voorkomen.

Advies voor een gezonde nachtrust
Er zijn ook enkele manieren om de slaap fundamenteel te verbeteren. Het is het beste om iets eerder naar bed te gaan, vooral als je moe bent. Vertrouw niet op medicijnen voor slaapproblemen. Zorg voor een comfortabele temperatuur (18-21C) in je slaapkamer. Drink geen alcohol voordat je naar bed gaat en stop op zijn best na 16.00 uur met het drinken van cafeïne. Doe 's avonds niet aan lichaamsbeweging en vermijd schermen in uw slaapkamer. De slaapkamer moet ook voldoende verduisterd worden. Een zogenaamd slaapdagboek kan ook helpen om de slaapgewoonten te verbeteren. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: DE KITTENS OPHALEN. SophieStraalt. Vlog 591 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Ludwik

  your thinking simply excellent

 2. Sewall

  Blimey!

 3. Anzor

  Normul, ik ben er al heel lang naar op zoek! bedankt allemaal...

 4. Nabhan

  Sorry dat ik tussenbeide kom, ik wil ook mijn mening geven.

 5. Tuomas

  Goed artikel, ik heb veel geleerd!)

 6. Howell

  Ik denk dat dit een geweldig idee is. Ik ben het met je eens.Schrijf een bericht