Nieuws

Patiënt offerde zichzelf op voor het leven van haar baby - maar tevergeefs

Patiënt offerde zichzelf op voor het leven van haar baby - maar tevergeefs


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In de Verenigde Staten koos een vrouw haar eigen dood om haar kind te baren. De 37-jarige moeder van vijf kinderen weigerde agressieve kankertherapie omdat het haar zwangerschap zou hebben beëindigd. Kort nadat het kind door een keizersnede was geboren, stierf de vrouw. Het kleine meisje stierf slechts 14 dagen na de geboorte.

Vrouw lag sinds juli in coma
De familie DeKlyen uit de Amerikaanse staat Michigan onderging binnen enkele dagen twee verschrikkelijke noodlottigheden. Eerst stierf meervoudige moeder Carrie DeKlyen op 9 september, kort na de geboorte van haar zesde kind. De vrouw had besloten om tijdens de zwangerschap geen chemotherapie te krijgen, zodat haar kind kon leven, en lag in coma na een beroerte in juli. Het kind werd gered, maar er kwam een ​​tragisch einde omdat het kleine meisje slechts twee weken na de geboorte stierf.

Artsen ontdekken glioblastoom in de hersenen
Volgens een rapport van de Chicago Tribune begon het trieste verhaal van de familie in maart van dit jaar, toen Carrie DeKlyen plotseling hevige hoofdpijn kreeg. Tijdens het onderzoek ontdekten de artsen een hersentumor die aanvankelijk behandelbaar leek. Verdere tests aan het University of Michigan University Hospital in Ann Arbor toonden aan dat het een glioblastoom was. Glioblastoma is de meest voorkomende kwaadaardige hersentumor bij volwassenen en heeft meestal een zeer slechte prognose. Dit geldt ook voor de zaak van de 37-jarige, die met veel geluk vijf jaar had moeten leven vanuit het perspectief van de medische professie.

Beslissing voor of tegen therapie
De tumor werd in april operatief verwijderd, maar de kanker kwam minder dan een maand later terug. Toen de moeder van vijf het slechte nieuws ontving, hoorde ze ook dat ze acht weken zwanger was van haar zesde kind. De artsen hadden twee opties: ze konden proberen Carrie's leven te verlengen door middel van chemotherapie, maar dat zou betekenen dat ze haar zwangerschap zou beëindigen. Of ze konden de baby redden, maar de moeder zou niet lang genoeg leven om haar kind te zien. De patiënt koos voor chemotherapie en voor het leven van het kind.

Kind werd geboren door keizersnede
Carrie DeKlyen kreeg in juli in de 19e week van de zwangerschap een beroerte en ligt sindsdien in coma in het ziekenhuis. In die tijd was de foetus echter nog te licht om geboren te worden. Een paar weken later was het kind veel aangekomen, maar er was geen beweging.

De vader, Nick DeKlyen, besloot dat zijn vrouw keizersnede moest krijgen en uiteindelijk werd de kleine Life Lynn geboren op 6 september in de 24e week van de zwangerschap. 'Toen ging ik naar de chirurg en zei dat mijn vrouw er genoeg van had, ze had de afgelopen vijf maanden zoveel pijn gehad', zei Nick DeKlyen, aldus de krant.

Carrie DeKlyen stierf drie dagen na de geboorte, kort nadat de artsen de levensondersteunende apparaten hadden uitgeschakeld. 'Ik zat de hele tijd bij haar, hield haar hand vast, kuste haar en vertelde haar dat ze het goed deed', zegt Nick. 'Ik zei tegen haar:' Ik hou van je en zie je weer in de hemel '.'

Baby sterft twee weken later
Maar Nick DeKlyen leed opnieuw een noodlot. De baby stierf slechts 14 dagen na haar geboorte. De familie kondigde het verschrikkelijke nieuws op Facebook aan: “Met groot verdriet en een volledig gebroken hart, vertel ik je dat Life Lynn gisteravond is overleden. Carrie wiegt nu haar kleine meisje in haar armen. Ik heb geen verklaring waarom dit is gebeurd, maar ik weet dat Jezus van ons houdt en op een dag zullen we weten waarom. Het verdriet dat we voelen is bijna ondraaglijk, bid alsjeblieft voor ons gezin ', zei de tekst van 21 september.

Een crowdfundingpagina wordt nu gebruikt om donaties te verzamelen voor Nick DeKlyen en zijn vijf kinderen in de leeftijd van twee tot 18 jaar. Tot dusver is op deze manier meer dan $ 170.000 opgehaald. (Nee)

Auteur en broninformatie


Video: IS DE STAMCELTRANSPLANTATIE GESLAAGD? #113 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Malagami

  Gezaghebbend antwoord, grappig ...

 2. Shaan

  Mee eens, een zeer goede boodschap

 3. Scottas

  Het spijt me, maar ik denk dat je ongelijk hebt. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 4. Warde

  Ik weet het niet, en ik zeg ook:

 5. War

  Bedankt voor de uitleg, makkelijker, beter...

 6. Fenriran

  Ik kan maar beter zwijgenSchrijf een bericht