Nieuws

Groene stoplichten bij verkeerslichten voor mensen met artritis te kort

Groene stoplichten bij verkeerslichten voor mensen met artritis te kort


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Steeds meer mensen met artritis bevinden zich in sociaal isolement

Zeker als ouderen bij een stoplicht de straat willen oversteken, is de zogenaamde groenfase meestal niet voldoende. Het wordt vooral problematisch voor mensen met artritis. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat mensen met artritis in de groene fase de straat niet kunnen oversteken. De getroffenen reizen hierdoor niet meer vrijwillig in onze steden en raken daardoor steeds meer sociaal geïsoleerd.

In hun huidige onderzoek ontdekten wetenschappers van de Glasgow Caledonian University dat patiënten met artritis en ook in het algemeen ouderen vaak problemen hebben om tijdig de straat over te steken tijdens de groene fase van verkeerslichten. Als gevolg hiervan zijn de getroffenen beschaamd en ongemakkelijk en isoleren ze zichzelf steeds meer, legt professor Steultjens van de Glasgow Caledonian University uit. Het probleem werd geïdentificeerd als onderdeel van de voorbereiding van een lopend grootschalig onderzoek om houding, balans en stabiliteit voor mensen met reumatoïde artritis te verbeteren. De onderzoekers hebben nu een persbericht uitgebracht over de eerste resultaten van hun onderzoek.

Wat is het doel van de lopende studie?

De experts onderzochten een nieuwe behandeling voor loopproblemen bij mensen met artritis, bekend als Gait-revalidatie. Dit type behandeling is tot dusver bijzonder effectief gebleken voor patiënten met mobiliteitsproblemen die het gevolg zijn van neurologische stoornissen.

De groene stoplichtfasen zijn te kort

In eerdere artritiestudies bespraken de deelnemers met name vaak alledaagse problemen. Veel mensen met artritis voelen zich onzeker en schamen zich dat ze tijdens de stoplichtgroene fase niet snel genoeg de weg kunnen oversteken, leggen de experts uit. Voor veel getroffen mensen gaat dit zelfs zo ver dat ze in sociaal isolement leven. Zulke mensen willen gewoon het huis niet meer uit, en een van de belangrijkste redenen is dat de groenlichtfasen te kort zijn, zeggen de wetenschappers.

Veel oudere vrouwen hebben problemen om de straat over te steken tijdens een groene fase

Expert Professor Steultjens onderzoekt de biomechanica van artritis aan de Glasgow Caledonian University School of Health and Life Sciences. Samen met collega's presenteerde hij nu een update van de resultaten tot nu toe. "De normale groene fase, waarin voetgangers de straat kunnen oversteken, vereist dat een persoon zich kan verplaatsen met een snelheid van 1,2 m / s", legt Steultjens uit. Andere onderzoeken hebben al aangetoond dat 85 procent van de oudere vrouwen (ouder dan 65 jaar) niet met deze snelheid kan bewegen.

Steden moeten zich aanpassen aan de vergrijzing

Een verandering in de lengte van de groene fase bij de verkeerslichten kan een enorme impact hebben op het leven van veel mensen en zelfs op het toenemende sociale isolement, leggen de artsen uit. Tot dusver is het relatief onbekend dat zoveel mensen problemen hebben om op tijd de weg over te steken. Misschien wordt het gewoon tijd dat steden meer rekening houden met de vergrijzing en mensen die slecht ter been zijn, concluderen de wetenschappers.

De volledige studie wordt in 2022 gepubliceerd

De algemene resultaten van de lopende studie worden naar verwachting in 2022 gepubliceerd. Naast Glasgow Caledonian University zijn ook Keele University, King’s College London en Salford University bij het onderzoek betrokken. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Nieuwe stoplichten, levensgevaarlijke situaties (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Crowley

  Ik hoop dat alles normaal is

 2. Shalmaran

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. Ik bied aan om het te bespreken. Schrijf me in PM, we praten.

 3. Yoel

  Dus gebeurt gewoon niet

 4. Akinodal

  Het is opmerkelijk, zeer grappige boodschap

 5. Odel

  HeerlijkSchrijf een bericht