Nieuws

Beste zorg voor zuigelingen: moedermelk blijft onvervangbaar voor baby's

Beste zorg voor zuigelingen: moedermelk blijft onvervangbaar voor baby's


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verteerbaar en hygiënisch perfect: moedermelk is het beste voer voor baby's
Moedermelk is het natuurlijke voedingsmiddel voor zuigelingen: licht verteerbaar, hygiënisch perfect en op de juiste temperatuur. Helaas geven veel moeders hun baby's veel te kort de borst. Ter gelegenheid van de World Breastfeeding Week zullen experts u informeren over het belang van moedermelk voor jongeren.

Beste voeding voor zuigelingen
Borstvoeding wordt beschouwd als de beste voeding voor een baby, omdat moedermelk een optimale samenstelling bevat van alle voedingsstoffen die het kind in de eerste levensmaanden nodig heeft. De melk is "verteerbaar, hygiënisch perfect en op de juiste temperatuur", schreef het Federaal Instituut voor Risicobeoordeling (BfR) in een bericht. Maar niet alle kinderen krijgen lang genoeg borstvoeding. Onder het motto "Steun borstvoeding - samen!" Roept de World Breastfeeding Week dit jaar op tot meer steun voor vrouwen die borstvoeding geven in onze samenleving.

Gezondheidsvoordelen voor kinderen en moeders
Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat borstvoeding positief is voor de ontwikkeling van het immuunsysteem van het kind. Volgens studies kan borstvoeding ook beschermen tegen allergieën en het risico op ziekten zoals diabetes type 2 verminderen.

Het is vooral belangrijk tijdens de eerste zes levensmaanden. Het helpt onder meer ook diarree te voorkomen.

Moeders die borstvoeding geven, hebben volgens experts een verlaagd risico op eierstokkanker en borstkanker. Daarnaast heeft een studie aangetoond dat borstvoeding moeders op lange termijn beschermt tegen hart- en vaatziekten.

Maar hoewel borstvoeding veel gezondheidsvoordelen heeft voor de ontwikkeling van kinderen, krijgt slechts ongeveer veertig procent van alle baby's de eerste zes maanden van hun leven uitsluitend borstvoeding.

"Geen enkel land ter wereld voldoet aan de aanbevolen normen voor borstvoeding", schreef de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een verklaring.

Geef baby's borstvoeding, vooral in de eerste zes maanden van hun leven
Ook in dit land zou er meer moeten gebeuren om de bevolking te laten zien hoe belangrijk borstvoeding is. Dit wordt door de Duitse vroedvrouwenvereniging aangegeven als onderdeel van de Wereld Borstvoedingsweek onder het motto "Samen de borstvoeding bevorderen".

"De eis dat er meer moet worden gedaan voor de gezondheid van vrouwen en gezinnen in Duitsland omvat de mogelijkheid om borstvoeding te geven, vooral in de eerste maanden van het leven van een kind", zegt Martina Klenk, voorzitter van de Duitse verloskundigenvereniging, in een verklaring.

'En of dit nu in de openbare of in de privéruimte gebeurt.'

Helaas melden vrouwen herhaaldelijk negatieve ervaringen na borstvoeding in het openbaar.

Uit een onderzoek in opdracht van het Federale Ministerie van Voedsel en Landbouw (BMEL) blijkt volgens de vereniging dat borstvoeding in het openbaar positiever wordt ontvangen, hoe meer informatie over de gezondheidsvoordelen bekend is.

Vrouwen die borstvoeding geven, moeten worden gewaardeerd
Een sociaal klimaat waarin vrouwen die borstvoeding geven zich gewaardeerd en geaccepteerd voelen, is net zo belangrijk voor het succes van borstvoeding als individuele, deskundige ondersteuning, schrijft het Federal Institute for Risk Assessment (BfR) in een bericht ter gelegenheid van de World Breastfeeding Week. Normaal borstvoeding geven is het doel.

De National Breastfeeding Commission van BfR wijst op twee nieuwe onderzoeksprojecten over borstvoeding in Duitsland.

In het internationaal verbonden project "Becoming Breastfeeding Friendly" (BBF) wordt voor het eerst de huidige status van de borstvoedingsondersteuning in Duitsland geanalyseerd. Een van de acht actiegebieden van dit project onderzoekt het belang van "borstvoeding" in de Duitse media.

Naast dit project wordt ook een vervolgproject gestart naar de landelijke "SuSe" -studie ("Borstvoeding en zuigelingenvoeding") die 20 jaar geleden is uitgevoerd door de National Breastfeeding Commission.

De grootschalige studie "SuSe II" verzamelt uitgebreide gegevens over de frequentie van borstvoeding en over factoren die invloed hebben op het borstvoedingsgedrag en de voeding van zuigelingen.

Hoe vriendelijk is borstvoeding Duitsland?
Het federale ministerie van Voedsel en Landbouw (BMEL) heeft het "Healthy Living" -netwerk en de National Breastfeeding Commission de opdracht gegeven om het "Becoming Breastfeeding Friendly" (BBF) -project uit te voeren in samenwerking met de Universiteit van Yale voor Duitsland.

Een deskundige commissie onderzoekt onder meer hoe borstvoeding Duitsland is. Een focus hierbij is de analyse van hoe Duitse media rapporteren over borstvoeding en in hoeverre en via welke kanalen beroemdheden borstvoeding promoten in een publiek bewustzijn.

Op basis van de resultaten stelt de expertcommissie vervolgens maatregelen voor om het sociale klimaat in Duitsland borstvoedingsvriendelijker te maken.

Bovendien is onlangs het vervolgproject gestart van de "SuSe" -studie, uitgevoerd in 1997/1998, voorgesteld door de National Breastfeeding Commission. "SuSe II" is bedoeld om te laten zien of en hoe borstvoeding en zuigelingenvoeding zich sindsdien in Duitsland hebben ontwikkeld.

Er worden ongeveer 170 kraamklinieken en 1.500 moeders geïnterviewd. De tweejarige studie wordt uitgevoerd door de Onderzoeksafdeling Kindervoeding (FKE) van het Bochum Universitair Kinderziekenhuis en gefinancierd door de BMEL.

De opdrachtgever is de German Nutrition Society (DGE). De onderzoeksresultaten vormen de basis voor gezondheids- en voedingsmaatregelen en zijn bedoeld om praktisch, professioneel advies voor jonge gezinnen over borstvoeding en kindervoeding te vergemakkelijken. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: Slaapschemas. DOORSLAPEN MET EEN BABY! + Give Away (Mei 2022).