Nieuws

Schadelijk gewichtsverlies: dit zijn de tien slechtste diëten

Schadelijk gewichtsverlies: dit zijn de tien slechtste diëten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Probeer deze diëten niet!
Omdat een op de twee in Duitsland worstelt met zijn gewicht, zijn diëten trendy. Keer op keer worden nieuwe concepten voor gewichtsverlies gepresenteerd, die vaak niet waarmaken wat ze beloven. Sommigen kunnen zelfs onze gezondheid in gevaar brengen. We hebben de 10 slechtste diëten samengesteld. Je mag deze nooit proberen! Omdat de gevolgen ernstig kunnen zijn!

Voedingsdeskundige (M. Sc.) Veronika Schnittke is absoluut zeker van één ding: slechte diëten zijn veel erger dan alcohol, drugs en tabak samen, omdat ze de stofwisseling vernietigen, leiden tot het jojo-effect en tekorten. Ze heeft de 10 meest absurde diëten onder de loep genomen en legt uit wat ze zeker zou afraden.

Lintwormdieet - effectief maar gevaarlijk
Met het zogenaamde lintwormdieet uit Mexico kun je voor 1400 dollar snel en effectief afslanken. Geleverd in pilvorm, de lintworm in het spijsverteringskanaal van de persoon die wil afvallen, absorbeert het grootste deel van de voedingsstoffen uit voedsel. Hierdoor worden er minder calorieën opgenomen, wat leidt tot een energietekort en dus tot gewichtsverlies op lange termijn. Deze strategie is echter niet zonder risico: de lintworm veroorzaakt tal van symptomen zoals hevige buikpijn, diarree, zwakte, misselijkheid en verlies van eetlust.

Koolsoepdieet - Heel saai!
Met een koolsoepdieet kun je in een week 8 kg afvallen. Elke dag koolsoep lepelen kost veel lef, omdat de meeste mensen de smaak van koolsoep op de derde dag al haten. Afgezien daarvan houdt het zeer eenzijdige dieet het risico in van een eiwitgebrek, wat kan leiden tot spierverlies. Als je na het dieet snel terugvalt in oude gewoonten, moet je ook een jojo-effect verdragen. Het koolsoepdieet kan op korte termijn succesvol zijn, maar op de lange termijn zul je snel weer aankomen na zo'n dieet - meestal zelfs meer dan daarvoor.

Bloedgroepdieet - Eet zoals onze voorouders!
Volgers van het bloedgroepdieet maken voedingsplannen op basis van de eetgewoonten van de respectieve voorouders. Een onwillige persoon van bloedgroep 0 krijgt bijvoorbeeld een voedingsplan dat is gebaseerd op het voedingsgedrag van een man uit het stenen tijdperk. De Duitse voedingsmaatschappij (DGE) citeert: "Er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs voor de beweerde gezondheidsvoordelen van diëten voor bloedgroepen."

Weerwolfdieet - vasten volgens de fasen van de maan
Het weerwolfdieet is het nieuwe wondermiddel in Hollywood dat Demi Moore en Madonna spek uit de heupen moeten toveren. Op volle maan, nieuwe maan of aan het begin van een maanfase worden vasten en ontgiften uitgevoerd met behulp van een sapkuur. Maar dit dieet is volkomen krankzinnig vanuit een voedingsoogpunt.

5-bite dieet - maar meer ook niet!
Volgens Dr. med. Alwin Lewis is vijf, het perfecte aantal hapjes voor je volgende maaltijd. Dr. Lewis gelooft dat het veel belangrijker is hoe je eet dan wat je eet. Na drie dagen met het 5-bite dieet heb je volgens Dr. geen honger meer Lewis. De belangrijkste vraag hier is hoe u met slechts elf happen uw dagelijkse energiebehoefte van gemiddeld 1500 kcal kunt dekken. Dit is absoluut onmogelijk, dus het is beter om er vanaf te blijven.

Koekjesdieet - Zonde en toch afvallen?
Dr. In de jaren zeventig mengde Sanford Siegel uit Florida een heel speciaal aminozuurmengsel, dat zijn patiënten zou moeten helpen af ​​te vallen, in koekjesdeeg en ermee gebakken. Vervolgens Dr. Siegel adviseerde zijn patiënten om dagelijks zes van de koekjes te eten, samen met een diner van 300 kcal. Siegel's dieet was succesvol, om de simpele reden dat er slechts 800 kcal per dag was toegestaan. Het is niet het gebrek aan energie dat het koekjesdieet zo ongezond maakt, maar het zeer eenzijdige dieet, dat alleen uit suikerrijke koekjes bestaat. Gezond afvallen is anders!

Master Cleanse - ontgifting met een verschil!
Het Master Cleanse Dieet is een speciale vastenkuur die is ontworpen om het lichaam te ontgiften. Tijdens de vastenkuur, die naar believen 40 dagen kan duren, mag je naast water alleen een zelfgemaakte limonade drinken. Werken, leren, concentreren, actief zijn in sport, lezen - al deze dingen zijn nauwelijks mogelijk door het volledig ontbreken van vast voedsel tijdens dit dieet.

3-daags militair dieet - sta op!
Dankzij het militaire dieet moet je in drie dagen tijd tot vijf kilo afvallen. Feit is dat de drie dagen voedsel toelaten dat direct beschikbaar is en goed past bij de dagelijkse voeding. Dit omvat hotdogs, vanille-ijs en bananen. Het programma heeft als doel niet meer dan 1500 kcal per dag te consumeren. Degenen die denken dat ze op deze manier kunnen afvallen, zullen bitter teleurgesteld zijn!

Air Diet - Life from Air and Love?
Met het luchtdieet moet je een lege vork naar je mond brengen en je voorstellen dat je geniet van de lekkerste, caloriearme en vette maaltijd. Hunkeren naar voedsel moet worden bestreden. Zo'n dieet kan niet alleen leiden tot ernstige eetstoornissen en spierverlies, maar ook tot leptineresistentie. Leptine is het hormoon in ons lichaam dat na het eten een gevoel van verzadiging veroorzaakt. Leptineresistentie bij mensen kan leiden tot extreem overgewicht en een trager metabolisme.

Babyvoeding - Kinderachtig afvallen
Baby's hebben een heerlijk zachte huid en hebben zelden gewichtsproblemen. Dus waarom eet je niet als een baby? Volgens de goeroe van Gwyneth Paltrow is het twee keer per dag nemen van babyvoeding snel en gemakkelijk en ontgift het je lichaam. Het werd hier volkomen genegeerd dat volwassenen niet voor niets tanden hebben om zich te voeden met andere dingen dan gepureerd en vloeibaar voedsel. (p.m)

Auteur en broninformatie


Video: Beste Voeding Voor Afvallen en Detoxen Appel Dag Review (Mei 2022).