Nieuws

Autoriteiten die waarschuwen voor infectie: Reizigers in Thailand moeten bepaalde wateren vermijden

Autoriteiten die waarschuwen voor infectie: Reizigers in Thailand moeten bepaalde wateren vermijden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Leptospirose: waarschuwing voor gevaarlijke infectieziekte in Thailand

In sommige regio's van Thailand heeft de gevaarlijke infectieziekte leptospirose zich verspreid na gewelddadige overstromingen. Reizigers moeten daarom uit de buurt van bepaalde wateren blijven. Contact met mogelijk besmette dieren moet ook worden vermeden.

Gezondheidsrisico's in het vakantieparadijs

Thailand is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Elk jaar reizen miljoenen toeristen naar het Zuidoost-Aziatische land om te ontspannen op droomstranden, oude tempels te bezoeken en te genieten van het heerlijke eten. Maar ook in het vakantieparadijs dreigen verschillende gezondheidsrisico's door tropische ziekten. Het CRM-centrum voor reisgeneeskunde wijst momenteel op een gevaar door leptospirose. De gevaarlijke infectieziekte heeft zich de afgelopen weken wijd verspreid.

Bijna 50 doden

Volgens de Thaise autoriteiten zijn dit jaar al 2.425 leptospiroseziekten in het land geregistreerd. De ziekte leidde in 47 gevallen tot de dood van de geïnfecteerde.

De reden voor de sterke toename van infecties wordt beschouwd als overstromingen vanwege de zware stormen in Oost- en Centraal-Thailand, waaronder Bangkok.

Zoals Dr. Jessada Chokdamrongsuk van het Thaise ministerie van Volksgezondheid zei in een bericht dat op de ReliefWeb-portal werd gepubliceerd dat de ziekte niet levensbedreigend is als ze snel wordt behandeld.

Vermijd direct contact met zoet water

Leptospires zijn bacteriën die lang in water en modder kunnen overleven.

Volgens berichten in de media zei professor Tomas Jelinek, wetenschappelijk directeur van het CRM-centrum voor reisgeneeskunde: "De bacteriën komen in de omgeving via de urine van geïnfecteerde knaagdieren, maar ook van huisdieren en boerderijdieren zoals honden, varkens en runderen."

'Uw besmettelijkheid zal waarschijnlijk maanden aanhouden', zei de deskundige.

Mensen kunnen besmet raken door direct contact met urine die ziekteverwekkers bevat of door contact met een besmette omgeving. De bacteriën komen het lichaam binnen via huidlaesies of de slijmvliezen.

"Reizigers, vooral backpackers en expeditiedeelnemers, moeten direct contact met zoet water en modder in de getroffen gebieden vermijden", zei professor Jelinek.

Een dergelijk contact kan ook optreden tijdens sportactiviteiten zoals waterval klimmen of zwemmen. Toeristen moeten ook wegblijven van dieren.

De meeste ziekten zijn mild

Volgens medische experts zijn de meeste ziekten mild: na een incubatieperiode van enkele dagen tot twee weken ontwikkelen zich griepachtige symptomen zoals hoge koorts, koude rillingen en ernstige spier- en hoofdpijn.

Rood geworden slijmvliezen en conjunctivitis (conjunctivitis) komen vaak voor.

"Afhankelijk van de ziekteverwekker, leidt tijdelijke verbetering in de tweede week tot meningitis of geelzucht met levensbedreigende lever- en nierstoornissen en een neiging tot bloeden", schreef het CRM Center for Travel Medicine op zijn website.

Als de longen of hersenen worden aangetast, kan bronchitis, meningitis of meningo-encefalitis optreden. 'Dan moet zo snel mogelijk antibiotica worden gegeven', zei Jelinek.

Zonder behandeling is twee tot tien procent van de ziekten dodelijk.

Infecties ook in Duitsland

"Hoewel leptospirose het meest voorkomt in tropische en subtropische landen, is er een klein maar redelijk constant voorkomen, zelfs in landen met een gematigd West-Europees klimaat", schrijft het Robert Koch Institute (RKI).

Volgens de experts zijn sinds 2000 jaarlijks tussen de 37 en 166 gevallen van leptospirose gemeld aan het RKI in Duitsland.

“Gemiddeld werd meer dan driekwart van de overgedragen infecties in Duitsland opgelopen. Vanwege de vaak niet-specifieke klinische symptomen van leptospirose, kan echter worden aangenomen dat er een duidelijk niet bekendgemaakt aantal is ', aldus de experts. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: Krabi Thailand: One Day in Krabi. A Great Restaurant, Amazing Temple u0026 Thai Food Market. Krabi Guide (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Chiamaka

  het Relevante bericht :), het is grappig ...

 2. Avimelech

  Zeker, zeker.

 3. Leigh

  Ja werkelijk. Alles hierboven verteld de waarheid. Laten we deze vraag bespreken. Hier of in PM.

 4. Mazunos

  Sounds it is temptingSchrijf een bericht