Nieuws

Vitamine D-pillen voor een betere genezing bij brandwonden

Vitamine D-pillen voor een betere genezing bij brandwonden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verbeterde genezing van brandwonden met vitamine D.

Hoewel de behandeling van brandwonden de afgelopen tien jaar aanzienlijk is verbeterd, lopen veel patiënten nog steeds het risico hun brandwonden slecht te genezen. Een onderzoek van Britse onderzoekers heeft nu aangetoond dat vitamine D kan bijdragen aan een betere genezing van brandwonden.

Vitamine D is niet alleen belangrijk voor botten en spieren

Volgens een in de zomer gepubliceerd onderzoek is het vitamine D-aanbod in Duitsland slecht. Ook al is bekend dat een tekort aan de vitamine die zo belangrijk is voor de botten en spieren ernstige gevolgen kan hebben voor het menselijk lichaam. Volgens wetenschappers kunnen vitamine D-supplementen zelfs talloze gevaarlijke infecties en sterfgevallen helpen voorkomen. Britse onderzoekers melden nu dat de belangrijke vitamine ook de genezing van brandwonden kan helpen verbeteren.

Verbeter de genezing van brandwonden

Voor milde brandwonden kunnen huismiddeltjes zoals aloë vera of verkoelende zalven vaak helpen. Met ernstige brandwonden kom je niet ver.

Hier kan het gebruik van vitamine D nuttig zijn. Want: "Patiënten met ernstige brandwonden met een hoger vitamine D-gehalte herstellen beter dan patiënten met lagere waarden", meldt het vakblad "Eurek Alert!".

Dat ontdekten wetenschappers van de Universiteit van Birmingham. Haar studie suggereert dat suppletie met vitamine D een eenvoudige en kosteneffectieve behandeling kan zijn om de genezing van brandwonden te verbeteren.

Gevaarlijke gevolgen van brandwonden

Patiënten met ernstige brandwonden hebben een hoog infectierisico, wat kan leiden tot levensbedreigende sepsis (bloedvergiftiging).

Volgens het rapport is bekend dat vitamine D antibacteriële effecten heeft die infecties bestrijden en zo de wondgenezing bij brandwondenpatiënten kunnen ondersteunen.

Om de rol van vitamine D bij het herstel van brandwonden te onderzoeken, onderzoeken professor Janet Lord en Dr. Khaled Al-Tarrah van de Universiteit van Birmingham meldde herstelvoortgang bij patiënten met ernstige brandwonden gedurende een jaar.

De wondgenezing van de proefpersonen was gerelateerd aan het vitamine D-gehalte in hun bloed.

Lagere vitamine D-spiegel bij slachtoffers van brandwonden

De onderzoekers ontdekten dat patiënten met hogere vitamine D-spiegels een betere prognose hadden, met verbeterde wondgenezing, minder complicaties en minder littekens.

De gegevens toonden ook aan dat patiënten met brandwonden vaak een lager vitamine D-gehalte hebben.

De resultaten suggereren dat vitamine D-suppletie de patiënt onmiddellijk na een brandwond gezondheidsvoordelen kan opleveren, waaronder verbeterde antimicrobiële activiteit om infectie te voorkomen en wondgenezing te verbeteren.

Eenvoudige en goedkope maatregel voor een betere wondgenezing

"Een ernstig brandwondenletsel verlaagt de vitamine D-spiegels aanzienlijk en het innemen van deze vitamine kan een eenvoudige, veilige en goedkope manier zijn om de behandelresultaten bij brandwondenpatiënten te verbeteren", zei prof. Lord.

De effectiviteit van een vitamine D-supplement om de resultaten bij patiënten met brandwonden te verbeteren, moet in klinische onderzoeken worden gecontroleerd.

De onderzoekers van Birmingham zijn er nu op gefocust om erachter te komen waarom patiënten onmiddellijk na een brandwond snel vitamine D-verlies ervaren en hopen dat ze dit in de toekomst kunnen voorkomen. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: Vier weken leven op patat en pillen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Nikolkis

  Bravo, geweldig idee

 2. Shara

  En het heeft het analoge?

 3. Xipil

  Ik denk dat ze het mis hebben. Laten we proberen dit te bespreken.

 4. Naktilar

  Propertyman goes

 5. Voshicage

  Vrees de toorn van de auteur, haters!

 6. Erysichthon

  Je hebt helemaal gelijk. In dit iets is ik denk dat het het uitstekende idee is.Schrijf een bericht