Nieuws

Jonge patiënt gebruikte naakt selfies om een ​​zeer pijnlijke ziekte aan te duiden

Jonge patiënt gebruikte naakt selfies om een ​​zeer pijnlijke ziekte aan te duiden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Endometriosepatiënt vestigt de aandacht op haar ziekte met een naakte selfie

Volgens gezondheidsdeskundigen is endometriose een van de meest voorkomende maar ook de moeilijkst te diagnosticeren ziekten van vrouwen. Ondanks de hevige pijn blijft de ziekte, die in veel gevallen tot onvruchtbaarheid leidt, vaak lange tijd onopgemerkt. Een jonge vrouw heeft nu de aandacht gevestigd op haar pijnlijke ziekte met een naakte selfie op sociale media.

Een van de meest voorkomende problemen bij vrouwen

Als ondraaglijke menstruatiepijn en ernstige bekkenpijn maand na maand ontstaan, kan endometriose achter de symptomen zitten. De pijnlijke chronische ziekte wordt beschouwd als een van de meest voorkomende maar ook de moeilijkst te diagnosticeren ziekten van vrouwen. Een jonge vrouw uit Australië lijdt ook aan endometriose. Met een naakte selfie vestigde ze nu de aandacht op haar pijnlijke ziekte op sociale media.

De diagnose duurt meestal vele jaren

'Naar schatting heeft ongeveer 7-15% van alle vrouwen van seksueel volwassen leeftijd endometriose. Dat zijn ongeveer 2-6 miljoen vrouwen in Duitsland. Jaarlijks ontwikkelen meer dan 30.000 vrouwen endometriose ”, schrijft de Endometriose Vereniging Duitsland op haar website.

Andere schattingen gaan zelfs uit van 40.000 nieuwe gevallen per jaar. De ziekte is een van de meest voorkomende oorzaken van onvruchtbaarheid.

Volgens een mededeling van de Universitaire Kliniek in Münster (UKM) duurt het gemiddeld acht tot twaalf jaar voordat artsen de vaak diffuse symptomen van hun patiënten correct interpreteren.

De proliferatie van het baarmoederweefsel leidt tot verklevingen en verklevingen op veel organen en zelfs zenuwen.

De buik- en bekkengebieden worden voornamelijk aangetast, maar het baarmoederslijmvlies kan in principe overal in het lichaam groeien.

Ernstige menstruatiepijn

De typische symptomen van de ziekte zijn onder meer ernstige menstruatiepijn, chronische bekkenpijn en pijn tijdens geslachtsgemeenschap.

Als endometriose optreedt in de blaas of darm, is bloed in de urine, bloed in de ontlasting of ongemak tijdens het plassen ook minder waarschijnlijk.

Sommige vrouwen ervaren ook niet-specifieke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn, duizeligheid en maagproblemen.

In veel gevallen vormen zich ook pijnlijke cysten.

Jonge vrouw vestigt de aandacht op endometriose met beeld

Cysten hebben zich ook gevormd bij de 27-jarige Thessy Kouzoukas. Een van hen barstte in de buikholte van de jonge endometriosepatiënt uit Australië.

Op Instagram publiceerde ze een naakte selfie die een voor en na vergelijking van haar buik laat zien.

Aan de ene kant heeft het een normale, platte buik, aan de andere kant puilt de onderbuik bolvormig uit.

Ze legde uit: “Mijn maag zit drie weken na de gescheurde cyste (vijf weken geleden) aan de linkerkant. Ik ben nu op de goede weg, ik neem het medicijn "Synarel", dat mijn hormoonproductie stopte en me op 27-jarige leeftijd in de menopauze bracht. "

'Dit is schokkend voor mensen. Dit ben ik. Dit is endometriose ”, schrijft Thessy onder de post. Ze was niet van plan geweest om de foto's te publiceren, ze werd er immers naakt op gezien.

Maar ze had privéberichten ontvangen van andere vrouwen die ook aan endometriose lijden en zich met rust gelaten voelen.

'Als je een vrouw kent die hevige menstruatiepijn heeft, zeg haar dan dat ze moet worden onderzocht. En ik wil tegen alle vrouwen en meisjes zeggen die eraan lijden: je bent niet de enige. '

Positieve ervaringen met alternatieve geneeswijzen

Volgens artsen kan endometriose vaak hormonaal worden behandeld, maar in veel gevallen blijft er alleen een operatie over.

Naast conventionele medische behandelmethoden zijn ook alternatieve geneeswijzen denkbaar, zeker na een operatie.

De belangrijkste focus ligt op "het verminderen van symptomen, het verminderen van pijn en het herstellen of versterken van het fysieke en psychologische welzijn van vrouwen", schrijft de Endometriose Vereniging Duitsland op haar website.

Er zijn volgens de vereniging al positieve ervaringen met acupunctuur, traditionele Chinese geneeskunde (TCG), homeopathie en kruidengeneeskunde (fytotherapie).

De ziekte kan ook positief worden beïnvloed door een verstandige verandering in voeding, vermindering van stress en matige lichaamsbeweging. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: Door voeding de ziekte MS terugdringen. Dokters van Morgen AVROTROS (Mei 2022).