Nieuws

Vreemd lijden: de 35-jarige patiënt moet elke dag meer dan 20 liter water drinken

Vreemd lijden: de 35-jarige patiënt moet elke dag meer dan 20 liter water drinken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als de 35-jarige man geen 20 liter water per dag drinkt, bestaat er levensgevaar

Een 35-jarige man uit Noordrijn-Westfalen moet elke dag 20 liter water drinken - anders bestaat er levensgevaar. Bielefeld lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte, diabetes insipidus renalis genaamd. De ziekte wordt gekenmerkt door een verhoogde urineproductie en een sterk dorstgevoel.

Onvoldoende vochtinname is ongezond

Als mensen te weinig drinken, raakt de vochtbalans uit balans. Dat brengt de gezondheid in gevaar. Het is bekend dat vochtverlies kan leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten. Getroffenen kunnen onder meer last krijgen van concentratieproblemen, droge mond, vermoeidheid, verlies van eetlust of obstipatie. Het lijdt dus geen twijfel dat het menselijk lichaam voldoende vocht nodig heeft om gezond te blijven. Maar hoeveel water moeten we drinken? Artsen wordt doorgaans geadviseerd om twee tot drie liter per dag te consumeren. Een man uit Noordrijn-Westfalen heeft echter 20 liter per dag nodig - anders loopt hij levensgevaar.

Nooit meer dan twee uur achter elkaar geslapen

Volgens berichten in de media lijdt de 35-jarige Marc Wübbenhorst uit Noordrijn-Westfalen sinds zijn geboorte aan een zeldzame stofwisselingsziekte, diabetes insipidus renalis genaamd.

Als hij niet elke dag 20 liter water drinkt, sterft hij. Zelfs twee uur zonder vochtinname is levensbedreigend voor de man uit Bielefeld. Daarom moet hij zichzelf vaak ledigen.

'Ik heb in mijn leven nooit meer dan twee uur geslapen', zei Wübbenhorst tegen de 'Neue Westfälische'.

Kans op overleven alleen met tijdige therapie

"Diabetes insipidus is een ziekte waarbij de nieren de vloeistof niet kunnen aanpassen aan de behoeften van het organisme", legt professor Dr. med. L. Schaaf van het Max Planck Instituut voor Psychiatrie op het portaal van de patiëntenondersteuningsgroep voor hypofyse en bijnieren in München.

'Diabetes moet hiervan worden onderscheiden. Bij deze ziekte wordt suikerhoudende urine uitgescheiden, terwijl diabetes insipidus zeer dunne, suikervrije urine produceert ”, aldus de deskundige.

Zoals het kindernetwerk schrijft, wordt de hoeveelheid vruchtwater zelfs vóór de geboorte sterk verhoogd.

"Al in de eerste dagen van het leven drogen de bijna uitsluitend mannelijke pasgeborenen ondanks veel drinken op, ontwikkelen ze koorts, braken en obstipatie", aldus de experts.

“Volwassenen drinken 10-20 liter per dag en scheiden weer hetzelfde uit. Alleen met tijdige diagnose en therapie is er kans op overleving. '

De patiënt leed aan een soort uitputtingsdepressie

Volgens de "Neue Westfälische" (NW) lijden ongeveer 60 mensen in Duitsland aan de zeldzame ziekte. Marc Wübbenhorst beweert de ziekte te hebben verwerkt.

Op school had hij echter vooral last van de uitputting die gepaard ging met dorst.

'Als kind had ik het enorm. Ik had vrienden, maar uiteindelijk werd alles me te veel. Ik wilde niet meer naar de kleuterschool, schilderen of naar de lantaarnparade. Ik had een soort uitputtingsdepressie ', legde de Bielefeld uit aan de NW.

Zelfs vandaag de dag wordt hij nog steeds belast door de ziekte: 'Het is vaak een leven op de limiet'.

Werk en dagelijks leven worden bepaald door de ziekte

Het werk en het dagelijkse leven van de 35-jarige, die nu bij een architectenbureau werkt, wordt nog steeds bepaald door zijn ziekte: "Sommige dingen, zoals lange reizen of sporten, werken gewoon niet."

Bovendien zijn dramatische incidenten niet uitgesloten: "Op een dag werkten we ongelooflijk lang op kantoor, op een gegeven moment was het 22.30 uur, ik zat in de trein en had mijn flesje water niet bij me", herinnert Wübbenhorst zich.

Maar toen liep de trein vast en werd het toilet in de coupé gesloten. Een vriend vond hem eindelijk op de Jahnplatz in Bielefeld - volledig gedesoriënteerd en verward. Volgens het rapport waren de eerste tekenen van dorst al begonnen: 'Hij heeft me snel iets te drinken gegeven, mijn redding.'

Naast voldoende water bestaat er volgens professor de behandeling van diabetes insipidus Schapen als geschenk van vasopressine.

'In tegenstelling tot het natuurlijk voorkomende hormoon werkt het medicijn vasopressine (DDAVP / desmopressine) enkele uren, waardoor het hormoon meestal maar twee keer per dag hoeft te worden toegediend', zegt de specialist. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: Worden je longen weer schoon als je stopt met roken? Zo zit dat! (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Darby

  Ze zei slimme dingen)

 2. Chiko

  Bravo, wat een zin ..., de bewonderenswaardige gedachte

 3. Lyam

  Absoluut met jou, het is het daarmee eens. Daarin is er ook iets voor mij, dit idee is aangenaam, ik ben het er helemaal mee eens.

 4. Prescott

  Ik bedenk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Ik stel het voor om te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 5. Mounafes

  Mmm ja!!

 6. Omet

  Dit ene onderwerp is gewoon onvergelijkbaar :), het is erg interessant voor mij.Schrijf een bericht