Nieuws

Ziekenhuisverblijf met positief effect bij dementiepatiënten

Ziekenhuisverblijf met positief effect bij dementiepatiënten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De juiste behandeling van dementiepatiënten in klinieken kan tot verbeteringen leiden

Als mensen met dementie in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, betekent dit niet per se dat de symptomen van dementie verergeren. Zo'n bezoek aan het ziekenhuis kan zelfs de vaardigheden van mensen met dementie verbeteren als de randvoorwaarden zijn afgestemd op de behoeften van deze patiënten.

Een recent evaluatieonderzoek door het Duitse Instituut voor toegepast verpleegkundig onderzoek (DIP) toonde aan dat een verblijf in een ziekenhuis voor mensen met dementie hun vaardigheden kan verbeteren als de klinieken zijn afgestemd op de speciale behoeften van zieken. De artsen hebben nu een persbericht uitgebracht over de resultaten van hun onderzoek.

Artsen onderzoeken 400 patiënten voor hun onderzoek

De onderzoekers begeleidden de behandeling van 400 patiënten in het Maltese St. Hildegardis-ziekenhuis in Keulen gedurende een periode van drie jaar. De speciale zorgafdeling van de Silvia-afdeling in dit ziekenhuis is zeer duidelijk ontworpen en biedt een soort familiebestaan ​​met een keuken en een dag- en eetkamer. Patiënten die hier wonen, zitten ook niet vast aan hun bed. In sommige andere faciliteiten wordt dit nog steeds gedaan om te voorkomen dat patiënten weglopen, leggen de experts uit. Volgens de studie prezen ook de familieleden van de door dementie getroffen patiënten in het bijzonder de open en hartelijke behandeling van de staf met de zieken.

Een verblijf in de kliniek leidde tot verschillende verbeteringen bij de patiënten

Tijdens een verblijf op zo'n speciaal ontworpen ziekenhuisafdeling verbeterden de mobiliteit, mentale vermogens en dagelijkse competentie van de patiënten aanzienlijk, leggen de experts uit.

Behandelingsconcept zet nieuwe maatstaven

De resultaten van het huidige onderzoek zijn ook erg interessant voor alle andere klinieken, zeggen de auteurs. Het concept zet echt nieuwe maatstaven. Een dergelijk concept kan ook mensen met acute dementie in het ziekenhuis behandelen, zodat ze ondanks hun ziekte de instelling sterker kunnen verlaten.

Er is nu veel vraag naar politici en betalers

De politici en politici moeten nu maatregelen nemen voor een veilige herfinanciering, zeggen de artsen. Tot dusver is een dergelijke behandeling helaas alleen voor eigen rekening mogelijk geweest. Met de huidige ziekenhuisfinanciering is het voor de meeste huizen lang niet mogelijk om een ​​dergelijke behandeling te bieden aan mensen met dementie, voegen de artsen toe. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Sandy: Hij ging naar de keuken om een bordje te halen, maar kwam terug met een vork (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Konner

  U begaat een fout. Laten we bespreken. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

 2. Necage

  Ik bevestig. En ik heb het geconfronteerd. We kunnen over dit thema communiceren. Hier of in PM.

 3. Shakashura

  Zeer waardevol bericht

 4. Vosho

  De blog is gewoon geweldig, ik zal het mijn vrienden aanbevelen!

 5. Doubei

  de absurde door wat ditSchrijf een bericht