Nieuws

Vaak fatale astma-aanvallen in de winter: hoe het risico te verminderen

Vaak fatale astma-aanvallen in de winter: hoe het risico te verminderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het dragen van een sjaal over je mond en neus in de winter kan bescherming bieden tegen astma-aanvallen

Vooral in de winter kan astma een dodelijk risico vormen voor de getroffenen. Onderzoekers ontdekten dat mensen met astma het risico op dodelijke aanvallen aanzienlijk kunnen verminderen door simpelweg in de winter een sjaal over hun neus en mond te dragen.

De experts van Astma UK legden in een persbericht uit hoe mensen met astma zichzelf in de winter kunnen beschermen tegen gevaarlijke en soms zelfs dodelijke aanvallen. De artsen adviseren de getroffenen dat ze in de winter zeker een sjaal over hun neus en mond moeten dragen om het risico te verkleinen.

Koude lucht in de winter kan dodelijke astma-aanvallen veroorzaken

Ongeveer driekwart van alle ondervraagde astmapatiënten in het VK zei dat hun symptomen verergerden bij koudere temperaturen. Britse astma-functionarissen zeiden dat ongeveer vier miljoen astmapatiënten deze winter het risico lopen op levensbedreigende astma-aanvallen. Dit komt door de koude lucht, die ademhalingskrampen kan veroorzaken. Dit kan dan een dodelijke astma-aanval veroorzaken.

Astmatici moeten in de winter een sjaal over hun mond en neus dragen

Maar wanneer astmapatiënten een sjaal over hun neus en mond dragen, warmt deze de lucht op voordat deze wordt ingeademd. Dit verkleint het risico op een astma-aanval. Zeker zijn de meeste mensen niet blij als de temperatuur in de winter daalt. Maar voor veel mensen met astma kan naar buiten gaan op een koude dag levensbedreigend zijn, legt Dr. Andy Whittamore van Astma UK. “Wonen in het VK betekent dat koud winterweer onvermijdelijk is. Maar als mensen astma hebben, kan het omwikkelen van hun neus en mond met een sjaal de lucht opwarmen voordat ze inademen, waardoor het risico op een astma-aanval afneemt, 'voegde de expert eraan toe in het persbericht.

Scarfie-campagne om astmapatiënten in de winter te beschermen tegen astma-aanvallen

Iedereen moet zich ervan bewust zijn dat een eenvoudige sjaal levens kan redden, of ze nu astma hebben of niet. Als u mensen met astma kent, moet u deze levensreddende boodschap zeker doorgeven aan de getroffenen, adviseren de artsen. Het goede doel Astma UK heeft voor de derde keer haar jaarlijkse # Scarfie-campagne gelanceerd om de positieve impact van een sjaal voor mensen met astma te benadrukken, die kan helpen beschermen tegen het dodelijke risico van een astma-aanval. De campagne helpt astmapatiënten om de symptomen van hun ziekte in de winter zo goed mogelijk te beheersen.

Veel patiënten moeten in de winter meerdere keren in het ziekenhuis worden opgenomen

Zelfs na vele jaren met astma raak je nog steeds niet gewend aan de effecten van een astma-aanval. Veel patiënten zijn geschokt en bang wanneer een dergelijke aanval plaatsvindt. Getroffenen beschrijven de situatie alsof ze door een rietje moeten ademen. "Koude lucht was zo'n probleem voor mij, zelfs de afstand tussen mijn huis en mijn auto vroeg in de ochtend veroorzaakte zulke ernstige astma-aanvallen dat ik naar een ziekenhuis moest", legt de 58-jarige moeder van twee kinderen Debbi Wood, die werd gevraagd naar de problemen van astmapatiënten in de winter. De zieke vrouw werd na een dergelijke aanval meerdere keren op de eerste hulp van een ziekenhuis opgenomen. Gelukkig kwam de vrouw met astma uiteindelijk de # Scarfie-campagne tegen op sociale media. Door in de winter een sjaal te gebruiken, hebben patiënten bij koud weer veel minder last van hun astma. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Wat is astma? (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Zulutilar

    De jeugdrockgroep Ranetki zegt bedankt voor zo'n geweldige blog!

  2. Malatilar

    Heel erg bedankt voor de uitleg, nu weet ik het.

  3. Oded

    Het is geweldig! Bewonderend!Schrijf een bericht