Nieuws

Gezondheidsrisico's? Miskramen zijn toegenomen door WLAN-straling

Gezondheidsrisico's? Miskramen zijn toegenomen door WLAN-straling


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Straling in WLAN een risico tijdens de zwangerschap?

Volgens een recent onderzoek verhoogt de niet-ioniserende straling in draadloze netwerken het risico op miskramen. Tot dusver is het risico mogelijk onderschat. Volgens de auteurs van de studie moet de mogelijke gezondheidsschade veroorzaakt door niet-ioniserende magnetische velden verder worden onderzocht.

De studie van de reële blootstelling aan niet-ioniserende straling van magnetische velden bij zwangere vrouwen bracht een significant hoger aantal miskramen aan het licht en leverde nieuw bewijs op voor mogelijke gezondheidsrisico's, rapporteren de auteurs van de studie. Volgens de onderzoekers moeten de omgevingsgevaren van WLAN-gebruik en andere overeenkomstige stralingsvelden nu in nader onderzoek nader worden geanalyseerd. De wetenschappers hebben de resultaten van hun onderzoek gepubliceerd in de wetenschappelijke rapporten.

Er is weinig onderzoek gedaan naar risico's

Niet-ioniserende straling kan afkomstig zijn van een aantal bronnen, waaronder elektrische apparaten, hoogspanningslijnen en transformatoren, maar ook draadloze apparaten en draadloze netwerken. In de nabijheid van deze bronnen worden mensen tijdens gebruik blootgesteld aan magnetische velden, leggen de wetenschappers uit. Hoewel de gezondheidsrisico's van ioniserende straling relatief bekend zijn (inclusief kanker en genetische schade), zijn tot dusver verwaarloosbare gezondheidsrisico's aangenomen voor niet-ioniserende straling.

Grenswaarden voor een aanvaardbare blootstelling zijn niet bekend

Tot dusver hebben slechts enkele studies de blootstelling aan niet-ioniserende straling van het magnetische veld nauwkeurig kunnen meten, meldt hoofdauteur Dr. De-Kun Li Vanwege het huidige gebrek aan onderzoek naar dit onderwerp is het niet bekend waar de biologische limiet ligt, maar er kunnen zich problemen voordoen. 'En we begrijpen nog steeds niet de mogelijke mechanismen voor verhoogde risico's', zegt Dr. Li.

Blootstelling aan straling geregistreerd gedurende 24 uur

Als onderdeel van de huidige studie werd zwangere vrouwen gevraagd om een ​​kleine magnetische veldmonitor voor één dag bij zich te hebben. Daarnaast hielden de proefpersonen een dagboek bij van de activiteiten op die dag en werden ze persoonlijk geïnterviewd om mogelijke storende factoren beter te beheersen en te bepalen hoe typisch hun activiteiten waren op de dag van de surveillance. Tegelijkertijd werden verschillende variabelen gecontroleerd waarvan bekend is dat ze verband houden met een verhoogd risico op een miskraam - waaronder misselijkheid en braken, eerdere miskramen, alcoholgebruik en cafeïneconsumptie.

Hoger risico op miskraam

Bij het vergelijken van stralingsblootstelling met een miskraam, ontdekten de onderzoekers dat miskraam optrad bij 10,4 procent van de vrouwen met de laagst gemeten blootstelling en bij 24,2 procent van de vrouwen met een hogere gemeten blootstelling. "Het aantal miskramen in de algemene bevolking ligt tussen 10 en 15 procent", voegt Dr. Li. De studieresultaten leveren het bewijs dat niet-ioniserende magnetische veldstraling negatieve biologische effecten kan hebben op de menselijke gezondheid, aldus de deskundige.

De onderzoekers hopen nu dat de resultaten van de huidige studie zullen leiden tot verdere hoognodige studies over de potentiële bedreigingen voor de menselijke gezondheid, waaronder de gezondheid van zwangere vrouwen. Hier rijst terecht de vraag in hoeverre de hoge WLAN-dichtheid in steden een risico voor de bevolking kan worden. (fp)

Auteur en broninformatieVideo: Test: Kan een anti-stralingsklamboe helpen bij slaapproblemen door WiFi en smart meters? (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Baxter

    Heel goed, dacht ik ook.

  2. Ritter

    Cool, dat lees je niet vaak. Niet elke dwaas zou hieraan denken. Ja, als het voor iemand interessant was, zouden er waarschijnlijk meer opmerkingen zijn.Schrijf een bericht