Nieuws

Grote vaccinatievereisten voor kinderen in Frankrijk - en binnenkort ook in Duitsland?

Grote vaccinatievereisten voor kinderen in Frankrijk - en binnenkort ook in Duitsland?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Meer verplichte vaccinaties voor peuters in Frankrijk

In Frankrijk werd de vaccinatieplicht voor jonge kinderen begin dit jaar uitgebreid. Nu moeten kinderen in de eerste twee levensjaren worden gevaccineerd tegen in totaal elf ziekten. Enkele maanden geleden besloot Italië ook dat kinderen moesten worden ingeënt. In dit land wordt in plaats daarvan meer informatie gebruikt.

Frankrijk verlengt de vaccinatievereisten

Afgelopen mei besloot de Italiaanse regering na een mazelenepidemie dat kinderen moesten worden ingeënt voor in totaal twaalf ziekten. Rond de jaarwisseling werd ook de verplichting voor kinderen in Frankrijk aanzienlijk uitgebreid. Kinderen geboren vanaf 1 januari moeten in de eerste twee levensjaren worden gevaccineerd tegen in totaal elf ziekten.

Verplichte vaccinaties tegen elf ziekten

Tot nu toe waren in Frankrijk drie vaccinaties verplicht: difterie, tetanus en polio. Nu moeten kinderen worden ingeënt tegen acht andere ziekten.

Daarnaast zijn er verplichte vaccinaties tegen mazelen, bof, rubella, kinkhoest, pneumokokken, meningokokken, Haemophilus influenzae type b en hepatitis B.

De uitbreiding, die afgelopen zomer werd aangekondigd, werd begin december door het Parlement goedgekeurd. De beslissing werd fel bekritiseerd door tegenstanders van de vaccinatie, die de bijwerkingen van de vaccinaties vrezen.

Meerderheid Duitsers voor verplichte vaccinaties

Tot dusver is er geen vaccinatieplicht in Duitsland. Maar vooral in verband met mazelen is er altijd discussie of die wel of niet moet worden ingevoerd.

Een meerderheid van de Duitsers zou vaccinatie verwelkomen, maar talloze experts zijn ertegen. Ze geven de voorkeur aan onderwijs in plaats van vaccinatie.

Federaal minister van Volksgezondheid Hermann Gröhe heeft strengere maatregelen aangekondigd tegen tegenstanders van vaccinatie, maar Duitsland is ver verwijderd van een beginsituatie zoals in Frankrijk.

Er zijn veel critici en sceptici. Volgens het Robert Koch Institute (RKI) is het gerechtvaardigd "om bij vaccinatie speciale zorg te vragen en controversiële punten kritisch te bespreken".

Samen met hun collega's van het Paul Ehrlich Instituut geven de RKI-experts uitleg over de "20 meest voorkomende bezwaren tegen vaccinatie".

Eén ding is duidelijk: “Vaccinaties verschillen van andere medische ingrepen. Enerzijds zijn ze niet alleen gericht op het welzijn van het individu, maar ook op de bescherming van de hele bevolking. Aan de andere kant worden ze uitgevoerd op gezonde mensen. "

Risico's worden overschat

Vaccinaties zijn onterecht een controversieel onderwerp, zegt Mag. DDr. Wolfgang Maurer, die verantwoordelijk is voor vaccinatie aan de Weense Universitaire Kliniek voor Kindergeneeskunde en Adolescente Geneeskunde.

'Risico's worden over het algemeen verkeerd ingeschat', zei de deskundige in een interview. En: "De frequentie van vaccinschade wordt overschat, er zitten vaak andere ziekten achter die net na vaccinatie optreden, maar die niet de oorzaak zijn, zoals veel epilepsie."

Vaccinatiemaatregelen kunnen in principe niet alleen uzelf, maar ook anderen beschermen. Dit kan ook sterfgevallen voorkomen, zoals onder meer herhaaldelijk blijkt bij mazelenziektes bij kleine kinderen. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: MOTORBOOT VAREN OP DE FRANSE MAAS (Augustus 2022).