Nieuws

Afrikaanse pijlgif als effectieve anticonceptiepil voor mannen

Afrikaanse pijlgif als effectieve anticonceptiepil voor mannen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Giftig plantenextract blijkt geschikt voor anticonceptie bij mannen

Tot dusver denken de meeste mensen over zogenaamde anticonceptiepillen dat dit type anticonceptie alleen voor vrouwen mogelijk is. Maar artsen proberen al geruime tijd anticonceptiepillen voor mannen te maken. Onderzoekers hebben nu een giftig plantenextract gebruikt voor de ontwikkeling van een dergelijke pil voor mannen, die traditioneel door Afrikaanse krijgers wordt gebruikt voor de jacht.

Wetenschappers van de Universiteit van Minnesota in de Verenigde Staten hebben nu ontdekt dat een traditioneel pijlgif dat door krijgers in Afrika wordt gebruikt, kan worden gebruikt voor anticonceptie. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie in het Engelstalige tijdschrift "Journal of Medicinal Chemistry".

Komt er in de toekomst een anticonceptiepil voor mannen?

Vrouwen hebben veel verschillende opties voor orale anticonceptie. Deze worden als veilig, effectief en omkeerbaar beschouwd. Ondanks decennia van onderzoek hebben mannen zo'n optie niet. Dit kan in de nabije toekomst veranderen. Een pijlgif uit Afrika, dat daar wordt gebruikt voor de jacht, kan leiden tot de ontwikkeling van een anticonceptiepil voor mannen.

Ouabain wordt ook aangetroffen in het lichaam van zoogdieren

Twee soorten Afrikaanse planten vormen de giftige stof ouabain. Deze verbinding wordt ook geproduceerd in het lichaam van zoogdieren, maar in lagere concentraties. Er wordt door medische professionals aangenomen dat de stof het lichaam helpt de bloeddruk onder controle te houden. Artsen schrijven soms kleine doses van de stof voor om patiënten met een hartaanval te behandelen.

Ouabain beperkt de mannelijke vruchtbaarheid

Ouabain onderbreekt de passage van natrium- en calciumionen door het membraaneiwit. Eerdere klinische studies hebben aangetoond dat ouabain de mannelijke vruchtbaarheid beperkt. De verbinding zelf is echter niet geschikt als anticonceptiemiddel vanwege het risico op hartbeschadiging, leggen de experts uit.

Wetenschappers proberen ouabain-analogen te ontwikkelen

Veel onderzoekers en medische professionals, waaronder die van de Universiteit van Minnesota, hebben zich tot doel gesteld om zogenaamde ouabain-analogen te ontwikkelen. Deze chemische verbinding zou zich binden aan het alpha4-eiwit in sperma in plaats van aan subeenheden in het hartweefsel, leggen de auteurs van het onderzoek uit.

Tests bij ratten hebben aanvankelijk succes opgeleverd

Door een suikergroep uit de ouabain te verwijderen en de groep lactonen te vervangen door een groep triazolen, hebben de onderzoekers een derivaat gemaakt dat bij ratten het zogenaamde alpha4-eiwit in zaadcellen opneemt. Eenmaal gebonden, verstoort dit eiwit het vermogen van de cellen om te zwemmen, wat een essentieel onderdeel is van het bevruchten van een ei, zeggen artsen. Bij de experimenten met ratten werd geen toxiciteit voor de verbinding gevonden.

Anticonceptie-effecten lijken omkeerbaar

Het anticonceptieve effect moet omkeerbaar zijn, omdat Alpha4 alleen kan worden gevonden in volwassen zaadcellen. Dit betekent dat spermacellen die worden geproduceerd na stopzetting van de behandeling met het ouabain-derivaat, niet mogen worden beïnvloed, leggen de experts uit. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Nog geen vertrouwen in mannenpil (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Hwitby

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Laten we dit bespreken.

 2. Mezilkis

  Would like to say a pair of words.

 3. Makolm

  Het totale gebrek aan smaak

 4. Johannes

  Ja, het is juist om te zeggen

 5. Fitzgerald

  Het gaat verder dan alle grenzen.Schrijf een bericht