Nieuws

Een dieet met een hoog cholesterolgehalte bevordert de vorming van tumoren

Een dieet met een hoog cholesterolgehalte bevordert de vorming van tumoren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Artsen bestuderen het verband tussen cholesterol en darmkanker

Een dieet met een bijzonder hoog cholesterolgehalte leidt tot een verhoogd risico op het ontwikkelen van darmkanker. Volgens een recente studie versnelt dit type dieet de snelheid van tumorvorming bij dikkedarmkanker met meer dan 100 keer.

De onderzoekers van de David Geffen School of Medicine van de University of California Los Angeles (UCLA) ontdekten dat een dieet met veel cholesterol de vorming van tumoren enorm verhoogde. De experts publiceerden de resultaten van hun studie in het tijdschrift "Cell Stem Cell".

Een hoog cholesterolgehalte leidt tot een snellere deling van de darmstamcellen

In hun onderzoek onderzochten de onderzoekers de effecten van een dieet met een bijzonder hoog cholesterolgehalte op muizen. De artsen konden vaststellen dat de verhoging van het cholesterolgehalte bij de dieren leidde tot een snellere deling van de zogenaamde darmstamcellen. Door dit effect konden tumoren veel sneller worden gevormd.

De vorming van tumoren werd meer dan 100 keer versneld

"We waren onder de indruk toen we zagen dat cholesterol de groei van stamcellen in de darm beïnvloedt, wat op zijn beurt de snelheid van tumorvorming met meer dan 100 keer versnelt", legt Dr. Peter Tontonoz in een UCLA-persbericht. "Hoewel het verband tussen cholesterol en darmkanker goed is vastgesteld, heeft nog niemand het mechanisme erachter uitgelegd", voegde de expert eraan toe.

Cholesterol in de darmstamcellen

Wetenschappers verhoogden het cholesterolgehalte in de darmstammen bij sommige muizen door ze meer cholesterol te geven met hun dieet. Bij andere muizen veranderden de onderzoekers een specifiek gen dat de zogenaamde fosfolipiden reguleert. Deze fosfolipiden zorgen ervoor dat de cellen zelf meer cholesterol aanmaken, leggen de onderzoekers uit. Als gevolg hiervan nam de proliferatie van stamcellen in beide groepen muizen toe.

Hoe beïnvloedden de verhoogde cholesterolwaarden de laboratoriummuizen?

Naarmate het cholesterolgehalte van de dieren toenam, splitsten hun cellen sneller. Hierdoor zette het weefsel uit en werden de darmen langer. Deze veranderingen hebben de snelheid van tumorvorming aanzienlijk versneld, leggen de wetenschappers uit. De experts vermoeden dat het mechanisme, dat nog niet in andere onderzoeken is gevonden, tumorgroei stimuleert bij mensen met een hoog cholesteroldieet.

Kunnen cholesterolverlagende medicijnen het risico op darmkanker verminderen?

Veel wetenschappers debatteren nog steeds of cholesterolverlagende medicijnen zoals statines, die vaak worden voorgeschreven aan mensen met een verhoogd risico op hartaanvallen of beroertes, het risico op darmkanker helpen verminderen.

Nader onderzoek zal naar verwachting het risico op andere vormen van kanker aanpakken

Het UCLA-onderzoeksteam zal in de toekomst onderzoeken of de fosfolipide-cholesterolinteractie die ze ontdekten een vergelijkbare rol speelt bij het versnellen van de groei van andere kankers. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: 4 Bewezen Tips om Hoog Cholesterol te Verlagen Zonder Medicijnen (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Hay

  Neem me niet kwalijk, deze variant past niet bij mij.

 2. Kikora

  Ik vind dat je geen gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen.

 3. Ariyan

  Welke passende woorden ... fenomenaal, magnifiek denken

 4. Gascon

  Ik geloof dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. E -mail me op PM, we zullen het bespreken.

 5. Ryszard

  Ik denk dat je tot de juiste beslissing komt.

 6. Pirro

  Er zit iets in. Bedankt voor je hulp in deze kwestie, hoe kan ik je bedanken?Schrijf een bericht