Nieuws

Het constante staan ​​in de baan maakt het hart echt ziek

Het constante staan ​​in de baan maakt het hart echt ziek


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In het onderzoek wordt voornamelijk gekeken naar staande medewerkers op hart- en vaatziekten

De hele tijd zittend werken kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Talloze studies hebben dit onderwerp al behandeld. Maar hoe zit het als je de hele tijd op je werk moet staan? Canadese wetenschappers hebben aan dit onderwerp een langetermijnstudie gewijd. Uit de resultaten bleek dat permanent staan ​​op het werk vanuit cardiovasculair oogpunt ongunstig is en een verhoogd risico op hartaandoeningen met zich meebrengt.

In de 12-jarige studie werd gekeken naar 7.320 Canadese werknemers met banen die veel werk vergen, zoals verkopers in de detailhandel, koks en machinebedieners. Alle werknemers moeten minimaal 15 uur per week staand op het werk doorbrengen.

Bij aanvang van de studie waren de deelnemers vrij van hart- en vaatziekten. In de studie konden de wetenschappers aantonen dat staand werk geassocieerd is met een hoger risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten dan zittend werken. De studie is onlangs gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology.

Zitten is slecht - staan ​​is nog erger

"De algemene perceptie is dat zitten op de werkplek slecht is voor je gezondheid", zegt hoofdauteur Peter Smith van het Institute for Work and Health in Toronto op de website van Cardiovascular Research Foundation (CRF). Hoewel alle mensen die veel meer zitten zouden moeten staan, is constant staan ​​op het werk geen geschikte cardiovasculaire training om het risico op hartaandoeningen te verminderen, legt de deskundige uit. "Het bloed heeft de neiging zich in de benen te verzamelen, waardoor de veneuze spanning en oxidatieve stress toeneemt, die beide het risico op hart- en vaatziekten vergroten", aldus Smith.

Permanent staan ​​verdubbelt het risico op hart- en vaatziekten

In de onderzoeksperiode 2003-2015 ontwikkelde 3,4 procent van de proefpersonen hart- en vaatziekten. Mannen werden vaker getroffen met 4,6 procent dan vrouwen met een aandeel van 2,1 procent. Volgens de onderzoekers is het risico op het ontwikkelen van een nieuwe hart- en vaatziekte ongeveer twee keer zo groot in vergelijking met werknemers die meestal zitten.

Mannen hebben meer baat bij afwisselen tussen zitten en staan

Mannen zouden volgens de onderzoekers kunnen profiteren van een lager risico op hart- en vaatziekten bij professionele activiteiten waarbij de zittende en staande houdingen elkaar afwisselen. Volgens de studieresultaten hadden mannen met een dergelijk beroep een 39 procent lager risico op hart- en vaatziekten. Vrouwen liepen daarentegen zelfs 80 procent meer risico.

Onderzoekers roepen op tot consequenties voor het beroepsleven

"Deze studie vestigt de aandacht op het feit dat werk een rol speelt bij de ontwikkeling van hart- en vaatziekten en we moeten ons hier beter op concentreren", waarschuwt Smith. Het besef moet worden gewekt dat langdurige status een risicofactor is die gemakkelijk kan worden gewijzigd.Mensen zoals jobrotatie of zitgelegenheid kunnen mensen in staat stellen een gezonder dagelijks leven te leiden. Volgens Smith is er geen echte reden waarom iemand die in de detailhandel werkt de hele dag moet blijven staan.

Het is het beste om de hele dag actiever te zijn en niet alleen in een eentonige houding te blijven. (vb)

Auteur en broninformatieVideo: Webcast Werken met een spierziekte (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kazihn

  Had beter kunnen schrijven

 2. Nesto

  Is het absoluut met je eens. Daarin is iets goed idee, blijf ik erbij.

 3. Jamiel

  Naar mijn mening is dit een interessante vraag, ik zal deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we tot het juiste antwoord komen. Ik ben er zeker van.

 4. Harun

  Wat jij zegtSchrijf een bericht