Nieuws

Degene met de Blubb: Iglo start terugroepcampagne voor roomspinazie


Letselgevaar door plastic onderdelen: Iglo roept roomspinazie op

De diepvriesproducent Iglo is een terugroepactie gestart voor een specifieke partij roomspinazie. Er kunnen kleine zwarte plastic onderdelen met scherpe randen in het product zitten. Dit betekent dat er bij het kauwen of slikken een zeker risico op letsel bestaat.

Denk aan Iglo-crème spinazie

De diepvriesproducent iglo Duitsland roept het 800g pakket van het product "iglo cream spinazie" terug en waarschuwt voor het verbruik van de desbetreffende batch. "De reden voor de terugroepactie uit voorzorg van de partij" 800 g verpakking - iglo crème spinazie "is dat kleine zwarte plastic onderdelen van ongeveer 8 mm lang en ongeveer 4 mm breed kunnen voorkomen", schreef het bedrijf in een bericht. "Deze kunnen scherpe randen hebben, zodat er een zeker risico op letsel is bij kauwen of slikken", gaat hij verder.

Plastic onderdelen zijn waarschijnlijk afkomstig van buitenteelt

Volgens de informatie zijn de twee plastic onderdelen waarschijnlijk afkomstig uit de veldteelt.

Het pakket van 800 gram Iglo-roomspinazie ("die met de blubb") met de vervaldatum 09.2019 en de code L7257AJ005, die op de verpakkingspagina wordt vermeld, wordt beïnvloed door de terugroepactie.

Aangezien dit een zeer beperkte productieperiode is, vraagt ​​het bedrijf niet alleen om de code, maar ook om de tijd (23.00 uur tot 03.00 uur).

Aangetaste goederen moeten worden verwijderd

Verpakkingen uit de partij werden volgens de fabrikant alleen geleverd aan de verkooppunten in de deelstaten Nedersaksen, Mecklenburg-Voorpommeren, Thüringen, Hessen, Noordrijn-Westfalen en Baden-Württemberg.

"Consumenten wordt verzocht om de relevante producten" 800g pakje / iglo cream spinazie "af te voeren. Iglo vergoedt de aankoopprijs van het genoemde product en, indien van toepassing, de verzendkosten ”, luidt het bericht.

Daartoe vraagt ​​het bedrijf dat het verpakkingsgedeelte met de vermelde codering naar het volgende adres wordt gestuurd: iglo GmbH, klantenservice "800g - iglo cream spinazie" Osterbekstr. 90c, 22083 Hamburg.

Iglo herinnerde zich twee jaar geleden bevroren spinazie omdat er plastic onderdelen in waren gevonden. Op dat moment waren bepaalde pakketten van "iglo cream spinazie, lactosevrije variant, 550g" aangetast. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Permafrost: gevaarlijk als het ontdooit (Januari- 2022).