Nieuws

Schoonheidsideaal: kromme tanden worden in Japan als extra chic beschouwd


Verschillende landen - verschillende tanden: Hoe tandheelkundige trends wereldwijd verschillen
Zoals bekend zijn de smaken anders. Iedereen die denkt dat mensen over de hele wereld een stralend witte glimlach waarderen, heeft het mis. Er zijn ook verschillende schoonheidsidealen van land tot land met betrekking tot tanden. Terwijl sommigen dromen van rechte tanden op rij, willen anderen tanden die zo krom mogelijk zijn. Dr. Stephan Ziegler, hoofdtandarts en oprichter van de tandartspraktijk KU64 in Berlijn, behandelt veel internationale patiënten en onthult trends van over de hele wereld.

Een kwestie van kleur
In Duitsland geven mensen de voorkeur aan een natuurlijk ogende glimlach. Of het nu vulling of kroon is - de kleur van het kunstgebit moet hetzelfde zijn als die van echte tanden. Zelfs met schoonheidsbehandelingen zoals bleken, mag het resultaat er niet al te perfect uitzien. 'De Duitsers willen mooie tanden, maar achteraf mag niemand zien dat ze iets is aangedaan', benadrukt dr. Ziegler legt de trend uit en legt uit: “Voor Amerikanen kan het daarentegen niet wit genoeg zijn. De overdreven heldere tandkleur vertegenwoordigt voor hen een statussymbool. ”

Maar niet alleen bleken, maar ook zogenaamde veneers worden vaak gebruikt in het land van onbegrensde mogelijkheden. Veel Amerikanen vervullen met behulp van keramische fineren hun wens voor een rij tanden waarbij de randen in een rechte lijn eindigen. Fineer is ook erg populair bij Europeanen, maar ze geven de voorkeur aan minimale lengteverschillen en een natuurlijke kleur.

Leider in mondhygiëne
Bij het poetsen van tanden glanzen volgens Dr. De ervaring van Ziegler, vooral de Zwitsers, heeft een simpele reden: “Bij hen dekt een normale ziektekostenverzekering de meeste tandheelkundige behandelingen niet. Als u cariës heeft, moet u zelf in uw zak graven. ”Daarom is profylaxe in het Alpengebied erg belangrijk. Kinderen leren van jongs af aan de juiste reinigingstechnieken.

Dankzij regelmatige professionele tandreiniging staan ​​de Scandinaviërs ook bekend om hun goede mondsituatie. Ook tandheelkundige zorg wordt door de Duitsers niet verwaarloosd. In de wereldwijde vergelijking staan ​​ze in de top derde.

Twijfelachtige trends
In Japan zijn kromme tanden erg populair bij vrouwen. Met name uitstekende hoektanden in de bovenkaak onderscheiden de zogenaamde Yaeba-look. Het moet herinneren aan de tanden van het kind en op deze manier zorgen voor een schattig uiterlijk. Als u van nature geen scheve tanden heeft, kunt u helpen met fineer. Tandafstanden worden in sommige delen van de wereld ook als mooi ervaren. In sommige regio's van Afrika is het trekken van intacte tanden bij meisjes bijvoorbeeld een overgangsritueel.

Als teken van opgroeien kunnen de middelste snijtanden van de bovenkaak aan het begin van de puberteit worden verwijderd. Er is een lange traditie van tandveranderingen, niet alleen in Afrika. In Midden-Amerika bijvoorbeeld, vijlden de Maya's hun tanden scherp om er gevaarlijk uit te zien. 'In veel delen van de wereld zeggen mensen dat je, als het om tanden gaat, moet lijden als je mooi wilt zijn. De Duitse trend naar natuurlijke tanden is zeer lovenswaardig omdat het probeert zijn eigen tandstructuur zo lang mogelijk te behouden ”, vat Dr. Ziegler.

Auteur en broninformatieVideo: SNEL GELD VERDIENEN ALS TIENER + HOE MAAK IK EEN BEGROTING? makkelijk veel sparen als tiener 2020 (Januari- 2022).