Nieuws

Vitamine A in diervoeder voorkomt koemelkallergie

Vitamine A in diervoeder voorkomt koemelkallergie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vitamine A voor koeien als hulpmiddel bij melkallergie

Volgens gezondheidsdeskundigen lijden alleen al in Duitsland ongeveer zes miljoen mensen aan een voedselallergie. Koemelk is een van de belangrijkste oorzaken van zuigelingen en kinderen. Onderzoekers uit Oostenrijk hebben nu ontdekt dat de allergische reacties kunnen worden voorkomen door voldoende vitamine A in diervoeding.

Steeds meer mensen hebben last van een voedselallergie

Voedselallergieën nemen al jaren toe. Volgens schattingen van de Duitse Allergie- en Astma-Vereniging (DAAB) worden alleen al in Duitsland ongeveer zes miljoen mensen getroffen. Volgens de experts is koemelk een van de belangrijkste oorzaken van voedselallergie bij zuigelingen en kinderen. Een koemelkallergie verdwijnt meestal op volwassen leeftijd, maar verhoogt het risico op verdere allergieziekten. Zoals een onderzoek van Oostenrijkse onderzoekers nu aantoonde, konden de allergische reacties worden voorkomen door voldoende vitamine A in diervoeder.

Koemelkallergie neemt meestal af tot de volwassenheid

De vraag of melk gezond of schadelijk is, is al jaren een hot topic onder experts.

Er zijn onderzoeken die concluderen dat melk gezond is omdat het onder meer kan beschermen tegen osteoporose door het calcium dat het bevat.

Er zijn echter ook onderzoeken die erop wijzen dat melk ziekten zoals astma of diabetes kan bevorderen.

Bovendien ontwikkelen sommige peuters een koemelkallergie, die meestal overgaat in de volwassenheid, maar het risico op verdere allergieziekten vergroot.

Allergische reacties kunnen worden voorkomen

De allergische reactie kan echter al worden voorkomen door de goede interactie van twee melkbestanddelen.

Dit bleek uit een studie van het interuniversitaire Messerli Research Institute van de Vetmeduni Wenen, de MedUni Wenen en de Universiteit van Wenen.

Wanneer het belangrijke melkeiwit Bos d 5, ook beta-lactoglobuline, en het vitamine A stofwisselingsproduct retinoïnezuur in koemelk combineren, wordt het immuunsysteem niet actief tegen het eiwit.

De resultaten van het onderzoek zijn onlangs gepubliceerd in de wetenschappelijke rapporten.

Tot vijf procent van de kinderen heeft een echte melkallergie

Volgens een verklaring van de Universiteit voor Diergeneeskunde Wenen komt een echte melkallergie voor bij ongeveer drie tot vijf procent van de kinderen in Europa, minder vaak bij volwassenen.

In tegenstelling tot de lactose-intolerantie (melksuiker-intolerantie), die vaak verward wordt met de ziekte, waarbij alleen lactose slecht verteerd wordt door het ontbreken van lactaat-enzym, reageert het immuunsysteem in dit geval zelf met een afweermechanisme tegen melkeiwitten.

Er worden speciale immuuncellen gevormd die antilichamen tegen melkeiwitten produceren en zo een potentieel veel gevaarlijkere allergische reactie veroorzaken.

De Oostenrijkse onderzoekers hebben inmiddels kunnen aantonen dat dit de componenten van koemelk zelf kan voorkomen.

De sleutel is dat het melkeiwit bètalactoglobuline dat relevant is voor allergische reacties, retinoïnezuur, een metaboliet van vitamine A, vrijwel in je zak zit.

Hiervoor moeten de koeien wel voldoende van de vitamine worden voorzien, bijvoorbeeld door veel groenvoer.

Afweer tegen melkeiwitten

Als peuters een allergie voor koemelk ontwikkelen, worden er in hun lichaam speciale immuuncellen gevormd met Th2-lymfocyten, die antilichamen produceren die tegen de melkeiwitten zijn gericht als lichaamseigen afweer.

Een van de belangrijkste van deze zogenaamde melkallergenen is het eiwit Bos d 5 of bètalactoglobuline. Dit behoort tot de eiwitfamilie van lipokalines.

"Deze speciale eiwitfamilie heeft moleculaire zakken die kleine moleculen kunnen bevatten, zoals retinoïnezuur, een metaboliet van vitamine A", legt eerste auteur Dr. uit. Karin Hufnagl.

"Onze studies toonden aan dat het" lege "melkeiwit de activering van Th2-lymfocyten ondersteunt en dus een allergische reactieketen veroorzaakt", zegt Hufnagl.

Als het retinoïnezuur echter in je zak zit, reageren de immuuncellen matig, zonder een allergische immuunreactie.

"Een goede belading van het melkeiwit kan voorkomen dat peuters of volwassenen overgevoelig worden en een melkallergie ontwikkelen", concludeert studieleider Erika Jensen-Jarolim.

Effecten van een koemelkallergie

Volgens de onderzoekers is melk, en vooral koemelk, voor de meeste mensen een essentieel voedingsmiddel.

Het is echter een risico voor mensen met allergieën, omdat het zwelling van de mond of slijmvliezen, diarree of verergering van neurodermitis kan veroorzaken.

Dit laatste is ook de reden waarom gezondheidsdeskundigen mensen adviseren om melkproducten aanzienlijk te beperken.

Sommige mensen hebben ook last van buikpijn, huidreacties zoals striemen, winderigheid en vermoeidheid na het consumeren van koemelk.

In zeldzame gevallen kan koemelk ook een allergische shock veroorzaken. Bovendien brengt een koemelkallergie het risico met zich mee van andere allergische aandoeningen, zoals atopisch eczeem of allergisch astma

Verhoogde toediening van groenvoer

"Een voldoende aanbod van melkproducenten, d.w.z. koeien, met vitamine A kan dit effect van het mogelijk omzetten van een onschadelijk voedseleiwit in een melkallergeen tegengaan", zegt Hufnagl.

Het is echter de vraag of het positieve effect van vitamine A dat in de studie wordt getoond ook kan worden bereikt door middel van voedseladditieven.

"Het kunstmatig aanvullen van voedsel met vitamines heeft mogelijk niet hetzelfde effect als natuurlijke ingrediënten en zal waarschijnlijk resulteren in een onvoldoende belading van het melkallergeen", zegt de onderzoeker.

“Het is daarom noodzakelijk om de dieren een overeenkomstige hoeveelheid vitamine A te geven wanneer ze worden gehouden of gevoerd. Dit kan bijvoorbeeld door meer groenvoer toe te voegen. Er moeten nog passende vervolgstudies worden uitgevoerd. ”(Ad)

Auteur en broninformatie


Video: Vitamine D - Hoe Testen, Noodzaak Preventie ziekten en Symptomen van Tekort (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Faezahn

  Deze zeer goede zin zal van pas komen.

 2. Zephan

  Vertel meer in detail.

 3. Lilybeth

  Naar mijn mening heb je het mis. Ik kan mijn positie verdedigen. E -mail me op PM, we zullen het bespreken.

 4. Gardall

  Mijn excuses voor het bemoeien met ... Ik ben me bewust van deze situatie. Is klaar om te helpen.

 5. Dacian

  de zeer vermakelijke vraag

 6. Brakazahn

  Het spijt me, maar ik denk dat je een fout maakt. Laten we dit bespreken.

 7. Tojazilkree

  Naar mijn mening heeft hij het mis. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM.Schrijf een bericht