Nieuws

Vrij verkrijgbare medicijnen: populaire medicijnen worden vaak niet aanbevolen

Vrij verkrijgbare medicijnen: populaire medicijnen worden vaak niet aanbevolen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

35 bekende medicijnen die u niet mag kopen

Hoofdpijn, verkoudheid, brandend maagzuur: veel mensen nemen snel medicijnen, vooral bij zogenaamd ongevaarlijke ziekten. Zelfmedicatie brengt echter risico's met zich mee, waarschuwen gezondheidsdeskundigen. Een ander probleem is dat veel gangbare medicijnen niet erg geschikt zijn en soms het risico op bijwerkingen kunnen vergroten.

Zelfbehandeling van ziekten kan gevaarlijk zijn

Veel mensen gaan ervan uit dat vrij verkrijgbare pijnstillers onschadelijk zijn omdat ze vrij verkrijgbaar zijn. Sommige van deze geneesmiddelen kunnen echter uiterst gevaarlijke bijwerkingen hebben, waaronder het verhogen van het risico op hartfalen of hartstilstand. Andere vrij verkrijgbare medicijnen kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid. En sommige remedies kunnen het risico op bijwerkingen vergroten omdat ingrediënten niet op de juiste manier worden gecombineerd, meldt de Stiftung Warentest.

Veel vrij verkrijgbare medicijnen zijn niet erg geschikt

Koud, keelpijn, obstipatie of brandend maagzuur - er zijn overal vrij verkrijgbare medicijnen. Klanten gebruiken graag vertrouwde producten.

Maar veel medicijnen zijn volgens de Stiftung Warentest na evaluatie van studies niet erg geschikt, bijvoorbeeld omdat ingrediënten niet op een verstandige manier worden gecombineerd.

Daarom kunnen ze het risico op bijwerkingen zelfs vergroten.

De experts hadden in totaal 35 populaire medicijnen geselecteerd voor hun onderzoek.

Symptomen beter behandelen

Zo beloven verschillende medicijnen zoals Aspirin Complex, Grippostad C of Wick MediNait een allround behandeling van verkoudheidsverschijnselen.

"Maar zo'n principe van een gieter is niet logisch", zegt Dr. Bettina Sauer van de Stiftung Warentest in een bericht.

"In plaats daarvan moet u de symptomen behandelen die u echt dwars zitten, bijvoorbeeld door een kortdurende hoestonderdrukker of een neusspray te nemen."

De krassende keel heeft geen medische zuigtabletten nodig, omdat vochtinbrengende (suikervrije) snoepjes de klachten op de best mogelijke manier verlichten.

Andere huismiddeltjes voor keelpijn zoals saliethee kunnen ook helpen.

Ingrediënten van combinatieproducten zijn vaak niet logisch om elkaar aan te vullen

Zoals de Stiftung Warentest schrijft, controleert een team van experts regelmatig alle medicijnen die volgens marktanalyse bijzonder vaak worden verkocht, waaronder ongeveer 1.500 vrij verkrijgbare medicijnen. Ongeveer 500 van hen doen het slecht.

Veel combinatiepreparaten met verschillende actieve ingrediënten behoren tot de ongeschikte medicijnen.

Bekende voorbeelden zijn verkoudheid zoals Aspirin Complex, Grippostad C, Wick MediNait of pijnstillers zoals Doppel Spalt compact, Neuralgin, Thomapyrin. Meestal vullen de ingrediënten van dergelijke preparaten elkaar niet aan.

De experts schrijven bijvoorbeeld over "Thomapyrin": "De combinatie van ASA en paracetamol biedt geen bijkomend therapeutisch voordeel, maar brengt wel het risico met zich mee van de verschillende bijwerkingen van de twee pijnstillers. Cafeïne kan misbruik bevorderen. '

En voor "WICK MediNait koude siroop voor de nacht" staat er: "Geen zinvolle combinatie van pijn, hoest en een kalmerende en stimulerende stof die door het hele lichaam door het bloed wordt verspreid en ook het neusslijmvlies zou moeten doen opzwellen. Bevat Alcohol. "

Bovendien gaat de combinatie van verschillende actieve ingrediënten in hetzelfde medicijn gepaard met een verhoogd risico op bijwerkingen.

Effectiviteit is vaak onvoldoende bewezen

Voor andere medicijnen die volgens de Stiftung Warentest ongeschikt zijn, is de therapeutische werkzaamheid niet voldoende aangetoond of is laag in vergelijking met de bijwerkingen.

Zo hebben preparaten voor constipatie met aloë of castorolie een drastisch laxerend effect en irriteren ze de darm sterk.

Betere laxeermiddelen zijn beter, zoals psyllium, senna, natriumpicosulfaat, lactulose of macrogol.

Deze en andere medicijnen staan ​​op de medicatielijst die de Stiftung Warentest momenteel heeft samengesteld. Er zijn 35 bekende en ongeschikte vrij verkrijgbare preparaten.

In plaats daarvan moeten consumenten geschikte alternatieven kiezen, die ook in de tabel staan.

De medicatiebeoordelingen van Stiftung Warentest zijn gebaseerd op zowel de vakliteratuur als de internationale en nationale klinische onderzoeken in vier fasen, van "geschikt" tot "niet erg geschikt". (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: Zo willen onderzoekers uit plasma een medicijn tegen corona maken. (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Pentheus

  Ja werkelijk. Zo gebeurt het. Laten we deze vraag bespreken.

 2. Whitley

  De auteur heeft een zeer aangename lettergreep

 3. Shannon

  Ik ben bang, dat ik het niet weet.

 4. Anglesey

  Het wordt op twee manieren begrepen

 5. Gozragore

  Ik kan je aanraden om naar de site te gaan, die veel artikelen over dit onderwerp heeft.

 6. Merton

  Hierin zit iets.

 7. Henson

  Nee, dat kan ik je niet vertellen.Schrijf een bericht