Nieuws

Nieuw alternatief voor koemelk van boekweit, haver en amarant

Nieuw alternatief voor koemelk van boekweit, haver en amarant


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Onderzoekers presenteren een alternatief voor koemelk

Veel mensen willen koemelk niet eten. Een mogelijk melkalternatief is een kruidenproduct gemaakt van boekweit, haver en amarant, ontwikkeld door twee jonge studenten van de University of Sustainable Development Eberswalde (HNEE).

Samen met de geowetenschapper Swenja Rosenwinkel ontwikkelde Paavo Günther het idee van het melkalternatief. Uw melk, bekend als de Havelmi ***, is in de eerste plaats bedoeld om te voldoen aan de eisen van duurzaamheid, maar kan ook gezondheidsvoordelen bieden - vooral voor mensen die koemelk niet goed verdragen. Het businessplan is al aanwezig en tegen het einde van het jaar zal er volgens de HNEE een regionaal geproduceerd melkalternatief zijn voor de markten Brandenburg en Berlijn.

Alternatief voor veganistische melk met veel vraag naar biologische kwaliteit

Volgens Paavo Günther ontstond het idee om het melkalternatief te ontwikkelen bij het kijken naar een koffiesetting op een conferentie over duurzaamheid - het koffiekopje links, de melk rechts. Hij vroeg zich af "waarom, in tijden waarin er altijd een discussie is over onze eigen ecologische voetafdruk, in een land als Brandenburg niemand een veganistisch melkalternatief heeft geproduceerd dat ook biologische kwaliteit heeft", vervolgde de oprichter van het bedrijf.

Het idee is twee jaar geleden ontstaan

De hoge kosten van geïmporteerde sojamelk zetten ook de onderzoeker aan het denken, en zo ontstond het idee voor Havelmi *** twee jaar geleden, als een plantaardig melkproduct dat regionaal geproduceerd en verkocht gaat worden. Sindsdien is er veel gebeurd. Günther heeft contact opgenomen met graanproducenten en handelaren en heeft gesprekken gevoerd met consumenten. Paavo Günther meldt dat hij sindsdien nauw contact heeft gehad met een ciderwinkel in Ketzür (district Potsdam-Mittelmark), en daar zou de productie bij het begin moeten beginnen.

Voor het eerst proeven aan het einde van het jaar?

Het doel is om eind dit jaar voor het eerst te proeven en als de tijd daar is, kunnen klanten de recepten uitproberen waaraan nog wordt gewerkt, legt Günther uit. Met behulp van een QR-code op de herbruikbare flessen moet ook alle belangrijke informatie leesbaar zijn en wordt informatie gegeven over het ontwikkelingsproces van Havelmi ***. Volgens Paavo Günther is het vooral belangrijk dat de oprichters transparant zijn en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan op solidariteit gebaseerde landbouw. ​​”Maar dit betekent ook dat het melkalternatief niet in de supermarkt te vinden zal zijn. Hij ziet zijn product eerder in directe verkoop, in zogenaamde FoodCoops (inkoopgroepen voor veelal regionale producten) en geselecteerde cafés.

"Het feit dat ik aan HNEE ben gaan studeren was voor mij een logisch gevolg", benadrukt Paavo Günther, die "Duurzaam Management" aan HNEE studeert. Hier leert hij niet alleen feiten over duurzaam beheer en milieubeheer in bedrijven kennen, maar kan hij ook zijn eigen bedrijfsidee als praktijkvoorbeeld in de praktijk brengen. Hij heeft ook contact met biologische boeren die studeren aan andere afdelingen van HNEE en mogelijk andere partners vinden om het Havelmi *** -team uit te breiden. (fp)

Auteur en broninformatieVideo: HOW TO MAKE OAT MILK - not slimy (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Boell

  De Justa -zin

 2. Alden

  Welke noodzakelijke woorden ... geweldig, een uitstekend idee

 3. Lindisfarne

  Het is jammer dat ik nu niet kan spreken - ik heb haast om aan het werk te gaan. Maar ik zal vrij zijn - ik zal zeker schrijven wat ik denk.

 4. Iaokim

  Prachtig, ik neem het mee naar mijn dagboek

 5. Hlinka

  Wat een goede zinSchrijf een bericht