Nieuws

Hersentumor meest voorkomende doodsoorzaak bij tumorziekten bij kinderen

Hersentumor meest voorkomende doodsoorzaak bij tumorziekten bij kinderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Experts geven informatie over hersentumoren bij kinderen en jongeren

"Ongeveer 400 kinderen en adolescenten krijgen elk jaar een hersentumor in Duitsland" en "Hersentumoren zijn nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak bij kanker bij kinderen", aldus het gezamenlijke persbericht van de Duitse Kinderkanker Stichting (DKS) met de Augsburg Clinic en de Medische Faculteit van de Universiteit van Augsburg.

Op de patiëntenconferentie van het landelijke HIT-behandelnetwerk voor kinderen en jongeren met hersentumoren zullen de experts in Augsburg onder meer informatie geven over de nieuwste benaderingen van diagnostiek, geïndividualiseerde therapieën en nazorg. De financiering van studies in het HIT-behandelingsnetwerk is een van de belangrijkste financieringsgebieden van de Duitse Stichting voor Kinderkanker, in de hoop de kansen voor de getroffenen verder te verbeteren. Het behandelnetwerk is opgezet door de DKS samen met de Vereniging voor Kinderkankergeneeskunde (GPOH) en de experts rapporteren jaarlijks op een congres over de laatste bevindingen.

Elke vijfde kanker bij kinderen is een hersentumor

In Duitsland vormen hersentumoren met elk jaar ongeveer 400 nieuwe gevallen ongeveer 20 procent van alle kwaadaardige tumorziekten bij kinderen. De behandelmogelijkheden zijn vaak erg beperkt, niet in de laatste plaats omdat de ziekten pas in een laat stadium worden ontdekt. Naast geïndividualiseerde therapie en neurochirurgie bij kinderen, richt de HIT netwerkconferentie zich daarom op nauwkeurige diagnostiek. Ook nazorg en de (her) toegang tot school en werk komen aan bod op de conferentie.

Conferentie om informatie te geven over hersentumoren bij kinderen

Ongeveer "450 artsen, wetenschappers, documentaires, medewerkers van de psychosociale diensten, verplegend personeel en patiënten en getroffen ouders uit heel Duitsland" zullen naar verwachting de conferentie bijwonen over "Hersentumoren bij kinderen en adolescenten". Het wordt georganiseerd door de German Childhood Cancer Foundation in samenwerking met het Swabian Childhood Cancer Center van de Augsburg Clinic en de medische faculteit van de Universiteit van Augsburg. Professor Dr. Dr. med. Michael C. Frühwald en Dr. Astrid K. Gnekow van de Clinic for Children and Adolescents van het Swabian Childhood Cancer Center Augsburg.

Open dialoog met de experts

Een centrale zorg van de conferentie is ook om in te spelen op de angsten en behoeften van de getroffen families. De conferentie is bedoeld om de getroffenen en hun ouders in staat te stellen een open dialoog met de experts te voeren, aldus de Duitse Kinderkanker Stichting. Het HIT-netwerk wordt gefinancierd door de DKS met een gemiddelde van ongeveer drie miljoen euro per jaar en organiseert "acht landelijke therapie-optimalisatiestudies voor de individuele typen hersentumoren met referentiestudies voor cross-studie voor neuropathologie, neuroradiologie, CSF-diagnostiek en radiotherapie". Het doel is om aanzienlijke vooruitgang te boeken in diagnostiek en therapie. (fp)

Auteur en broninformatieVideo: Hersentumor behandeling (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Xipilli

    Instead of criticizing, write the variants.

  2. Dolph

    Volgens mij vergist u zich. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PB.

  3. Stoke

    Ik raad je aan om op google.com te kijkenSchrijf een bericht