Nieuws

Angstaanjagend: stadslucht is vaak te vies om te joggen

Angstaanjagend: stadslucht is vaak te vies om te joggen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Studie: Beter niet joggen in de stad
Degenen die regelmatig wandelen, joggen of fietsen om fit te blijven, moeten drukke wegen op de trainingsroute vermijden. Een Londens onderzoeksteam ontdekte dat lage niveaus van fysieke activiteit in de buurt van drukke wegen de positieve effecten van lichaamsbeweging op de luchtwegen en symptomen van hart- en vaatziekten teniet deden.

Dit geldt vooral voor mensen die al een hart- of longziekte hebben gehad.

Als onderdeel van de studie maakten 120 mannen en vrouwen twee wandelingen van twee uur met een interval van drie tot acht weken. De ene leidde je langs de drukke Oxford Street, de andere door Hyde Park.

Onderwerpen waren zowel gezonde vrijwilligers als patiënten met chronische hart- en longaandoeningen. Voor en na de wandelingen onderzochten de auteurs van het onderzoek het hart en de longen van de deelnemers. Alle proefpersonen verbeterden hun longfunctie na een wandeling in Hyde Park. Symptomen zoals hoesten, ophoesten en kortademigheid namen toe tijdens de wandeling langs de slecht geluchte Oxford Street.

Tijdens lichamelijke activiteit wordt het steeds dieper ingeademd, zodat meer ongefilterde vervuilende stoffen worden opgenomen. Deze vervuiling kan de positieve effecten van lichaamsbeweging tenietdoen. De studie vind je hier. (sb / pm)

Auteur en broninformatie


Video: Starten met Hardlopen - 12 Tips voor Beginners (Mei 2022).