Nieuws

Natuurlijke verlichting van hoge bloeddruk door gezond eten en omgaan met stress

Natuurlijke verlichting van hoge bloeddruk door gezond eten en omgaan met stress


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Risicofactor voor hart- en vaatziekten: zo kan hoge bloeddruk worden verlaagd

Gezondheidsdeskundigen zeggen dat ongeveer 30 procent van de volwassen bevolking in de westerse wereld lijdt aan hoge bloeddruk. Hypertensie is ook een veel voorkomende ziekte in dit land. Een te hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor gevaarlijke hart- en vaatziekten. Hoewel de ziekte vaak met medicijnen wordt behandeld, zijn er ook zachtere methoden om de bloeddruk te verlagen.

Nummer één risicofactor voor hart- en vaatziekten

Volgens de Duitse Hypertension League (DHL) lijden ongeveer 20 tot 30 miljoen mensen in dit land aan hoge bloeddruk. Onbehandelde hypertensie is de belangrijkste risicofactor voor hart- en vaatziekten en is daarom verantwoordelijk voor veel sterfgevallen als gevolg van hartaanvallen of beroertes. Getroffenen wordt vaak geadviseerd om snel medicatie in te nemen, maar het is niet nodig om medicatie te gebruiken om de bloeddruk te verlagen. Vaak leiden ook zachtere methoden tot succes.

Obesitas en slechte voeding als oorzaken

Hypertensie wordt door patiënten lange tijd niet gevoeld en wordt vaak pas merkbaar als het orgaanschade heeft veroorzaakt. Hij wordt daarom - net als andere ziekten - een "stille moordenaar" genoemd.

Hypertensie wordt gedefinieerd door een systolische bloeddruk van meer dan 140 mmHg en een diastolische bloeddruk van meer dan 90 mmHg. Ondertussen nemen de stemmen echter toe die denken dat 120 in plaats van 140 het nieuwe bloeddrukdoel zou moeten zijn.

Behalve overgewicht of obesitas omvatten risicofactoren te weinig lichaamsbeweging, een ongezond, te zout dieet, tabak en toegenomen alcoholgebruik en stress.

Hoewel bijna elke derde Duitse burger wordt getroffen, hebben velen geen idee van hun hoge bloeddruk. Sommige mensen denken dat hoge bloeddruk een 'leeftijdsgebonden ziekte' is. Maar deze veronderstelling is onjuist.

Steeds meer kinderen met hoge bloeddruk

Vooral ouderen worden ziek, maar ook jongeren worden steeds meer getroffen. Steeds meer kinderen en adolescenten hebben hoge bloeddruk omdat ze te zwaar zijn, meldt de Duitse Hypertension League (DHL) in een bericht.

"Elk vierde kind met obesitas lijdt aan hoge bloeddruk", legt professor Wühl van DHL uit. Bij kinderen met overgewicht ligt het aandeel rond de zeven procent. Kinderen met een normaal gewicht kunnen ook hoge bloeddruk krijgen.

De bloeddruk is lager bij kinderen en adolescenten dan bij volwassenen. Professor Wühl legde uit: “Een waarde van 120 tot 80 mm Hg, die optimaal is voor volwassenen, is normaal voor een 12-jarige, te hoog voor een 6-jarige, voor een 3-jarige is het ernstige hypertensie en een noodgeval voor een pasgeboren baby. '

Bij kinderen met overgewicht wordt de behandeling in eerste instantie uitgevoerd door de levensstijl te veranderen. 'Als de kinderen afvallen en sporten, normaliseert de bloeddruk meestal', zegt professor Wühl.

Een kwart van de patiënten wordt niet behandeld

Als dit niet werkt, kan soms medicatie worden gebruikt. Dit geldt ook voor volwassenen die hun hoge bloeddruk niet op natuurlijke wijze kunnen verlagen.

"Ondertussen is het aantal hypertensiepatiënten dat wordt behandeld om hun bloeddruk te verlagen gestegen tot ongeveer 75 procent; 50 procent krijgt tenslotte een gecontroleerde behandeling", legt professor Dr. med. Bernhard Krämer, voorzitter van DHL, in een ouder persbericht.

Dit betekent echter nog steeds dat ongeveer een kwart van de mensen met hoge bloeddruk helemaal niet wordt behandeld en de andere helft niet adequaat wordt behandeld.

Verlaag natuurlijk de bloeddruk

Hypertensie kan vaak zonder medicatie worden verminderd. Naast gewichtsverlies, regelmatige lichaamsbeweging en stoppen met roken, kan een uitgebalanceerd, gezond dieet ook helpen de bloeddruk te verlagen.

Het is hier erg belangrijk: zout alleen met mate. Een zoutrijk dieet kan de bloeddruk verhogen. Er mag niet meer dan vier tot zes gram zout per dag worden geconsumeerd. Opgemerkt moet worden dat de meeste eindproducten vaak grote hoeveelheden zout bevatten.

Het menu moet over het algemeen veel fruit en groenten bevatten. Vooral knoflook, bietensap en meidoorn worden aanbevolen.

Mediterrane gerechten met olijfolie en groenten worden ook aanbevolen, zoals Britse onderzoekers hebben aangetoond.

Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen hete pepers en natuurlijke yoghurt ook helpen bij het verlichten van hoge bloeddruk.

Een magnesiumsupplement helpt in veel gevallen ook. Alcohol moet zoveel mogelijk worden vermeden.

Verder kunnen ontspanningsoefeningen voor stressvermindering zoals yoga of autogene training zeer effectief zijn en een positief effect hebben op hoge bloeddrukwaarden.

Sommige huismiddeltjes voor hoge bloeddruk, zoals Kneipp-toepassingen, kunnen een goede ondersteuning bieden. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: ADEMHALING -OEFENING TEGEN STRESS EN HYPERVENTILATIE EN EEN BETER IMMUUN-SYSTEEM. (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Faraj

  Het is de schande!

 2. Madal

  Vertel meer in detail..

 3. Kagakasa

  Tijdig argument

 4. Denny

  En ik ben er mee geconfronteerd. Laten we deze vraag bespreken.Schrijf een bericht