Nieuws

Ondanks constante huidvernieuwing: waarom een ​​tatoeage niet vervaagt

Ondanks constante huidvernieuwing: waarom een ​​tatoeage niet vervaagt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nieuwe inzichten: daarom vervagen tatoeages niet

Ongeveer 15 procent van de Duitsers heeft een tatoeage. Sommige mensen zouden willen dat ze het niet hadden, maar de tatoeage blijft - ook al wordt de huid constant vernieuwd. Onderzoekers zijn er nu achter gekomen waarom tatoeages niet vervagen.

Tatoeages gaan niet weg ondanks huidvernieuwing

In het verleden werden tatoeages door de samenleving verboden en voorbehouden aan speciale bevolkingsgroepen (bijv. Zeevarenden, gevangenen), maar tegenwoordig worden ze algemeen geaccepteerd en zijn ze te vinden in alle sociale klassen. Sommigen willen de afbeeldingen of letters op de huid verwijderen. Het is alleen jammer dat de tatoeages niet zomaar weggaan, ook al wordt de huid constant vernieuwd. Onderzoekers zijn er nu achter gekomen waarom de kleuren behouden blijven.

Verwijder oude jeugdzonden

Soms is het een kleine roos op de arm, soms een dolfijn op de rug; Maar het kan ook de naam zijn van de ex of een lelijke "ass antler": veel mensen hebben een tatoeage gehad waarvan ze af willen.

Maar welke opties zijn er om de lichaamsafbeeldingen te verwijderen?

Laserverwijdering wordt soms geassocieerd met grote gezondheidsrisico's. Desalniettemin wordt het beschouwd als de veiligste en meest effectieve methode.

Maar waarom is het zo problematisch om tatoeages te verwijderen? De huid vernieuwt zichzelf immers voortdurend. Onderzoekers uit Frankrijk hebben daar nu een antwoord op gevonden.

Kleurdeeltjes worden afgezet in macrofagen

Bij het tatoeëren worden in water onoplosbare kleurpigmenten in de huid geprikt. In het verleden werd aangenomen dat de tatoeage permanent zou worden bewaard omdat de inkt bindweefselcellen kleurde.

Franse wetenschappers hebben nu echter bij muizen kunnen aantonen dat de kleurdeeltjes worden afgezet in fagocyten - zogenaamde macrofagen.

Wanneer deze cellen afsterven, komen de pigmenten in eerste instantie vrij, maar pas totdat ze weer worden opgenomen door nieuwe macrofagen.

Zoals de onderzoekers van Aix Marseille Université in het tijdschrift "Experimental Medicine" rapporteren, blijven de deeltjes tijdens dit proces grotendeels op hun oorspronkelijke positie, zodat de tatoeage niet merkbaar verandert.

Staarten van muizen getatoeëerd

Om hun resultaten te krijgen, hebben de onderzoekers de staarten van muizen getatoeëerd. De dieren waren genetisch gemodificeerd zodat de huidmacrofagen opzettelijk vernietigd konden worden door toediening van een toxine.

De wetenschappers onderzochten delen van de getatoeëerde huid onder een microscoop om te bevestigen dat de inktdeeltjes daadwerkelijk door de macrofagen werden opgenomen.

Daarna infecteerden ze de knaagdieren met difterie, waardoor macrofagen werden vernietigd. Een paar weken later hadden nieuwe macrofagen die uit het bloed waren gemigreerd, de vernietigde cellen vervangen. De tatoeage bleef ongewijzigd.

Betere tatoeage verwijderen

"Het feit dat macrofagen nauwelijks in de huid bewegen, verklaart waarom de tatoeage vrij stabiel is", zegt onderzoeksauteur Sandrine Henri, volgens een rapport van het wetenschappelijke tijdschrift "Scientific American".

“Bovendien zijn de pigmentdeeltjes in de tatoeage-inkt vrij groot en stromen ze door hun grootte niet via de lymfevaten in de lymfeklieren. Zodra ze worden vrijgegeven door stervende macrofagen, blijven ze steken totdat ze worden opgenomen door andere macrofagen ', zegt de onderzoeker.

Simon Yona, een immunoloog aan het University College London die macrofagen onderzocht en niet bij de studie betrokken was, prees het werk van de Franse wetenschappers.

Het "biedt eigenlijk een strategie om ongewenste tatoeages te verwijderen, in combinatie met conventionele benaderingen die met name nuttig kunnen zijn voor het verwijderen van kleine tatoeages op een goed gedefinieerde locatie."

Henri zei dat zij en haar collega's al een methode aan het ontwikkelen zijn om bepaalde soorten immuuncellen van genetische instructies te voorzien, en dat ze van plan zijn in de volgende fasen van hun werk nauw samen te werken met dermatologen.

Ze hoopt dat het verwijderen van lasertatoeages beter zou kunnen werken in combinatie met de tijdelijke remming van de huid-macrofaagfunctie. (advertentie)

Auteur en broninformatie


Video: ESRA ZET 5 NIEUWE TATOEAGES! VLOG #213 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Taumi

  Sorry, het bericht is verwijderd

 2. Cawley

  The Bizupr website offers you a wealth of data on the operation of enterprises: the Internet in marketing, Internet marketing, manufacturing enterprises, the evolution of the currency system and many others.

 3. Taregan

  Het is erg nieuwsgierig :)

 4. Mathe

  Ik vind dit uw fout.

 5. Rygeland

  ik heb het al

 6. Aheawan

  Mijn excuses voor het bemoeien ... Maar dit onderwerp staat heel dicht bij mij. Schrijf in PB.Schrijf een bericht