Nieuws

Vitamine B12 kan de ontwikkeling van Parkinson vertragen

Vitamine B12 kan de ontwikkeling van Parkinson vertragenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Beschermt vitamine B12 tegen Parkinson?

Als patiënten korte tijd de ziekte van Parkinson hebben gehad, kunnen ze baat hebben bij het nemen van vitamine B12. Onderzoekers hebben nu ontdekt dat een laag vitamine B12-gehalte kan leiden tot een snellere ontwikkeling van de symptomen van Parkinson.

  • Mensen met een laag vitamine B12-gehalte ontwikkelen sneller symptomen van Parkinson.
  • Lage vitamine B12-spiegels worden geassocieerd met bewegings- en evenwichtsproblemen.
  • De progressie van de ziekte verloopt langzamer wanneer patiënten vitamine B12 consumeren.
  • Vitamine B12-tekort bevordert depressie, paranoia, spierverlamming en zwakte.
  • Vitamine B12 is moeilijk via de darm op te nemen.

Wetenschappers van de Universiteit van Rochester, de Universiteit van Californië, San Francisco en de Universiteit van Californië, Davis, ontdekten in hun huidige onderzoek dat een laag vitamine B12-gehalte leidt tot een snellere ontwikkeling van de symptomen van Parkinson. Dit suggereert dat vitamine B12-supplementen de progressie van symptomen kunnen vertragen. De experts publiceerden de resultaten van hun studie in het Engelstalige tijdschrift "Movement Disorders".

Effect van vitamine B12-spiegels op Parkinson

Als de ziekte van Parkinson pas onlangs is vastgesteld bij patiënten met een laag vitamine B12-gehalte, ontwikkelen de getroffenen sneller symptomen van de ziekte dan mensen met een normaal vitamine B12-gehalte. De wetenschappers ontdekten ook dat lage niveaus van vitamine B12 ook worden geassocieerd met grotere bewegings- en evenwichtsstoornissen, mogelijk als gevolg van de bekende effecten van een B12-tekort op het centrale perifere zenuwstelsel.

Deelnemers werden gedurende twee jaar medisch gecontroleerd

In de studie verdeelden de wetenschappers de deelnemers die pas onlangs de diagnose Parkinson hadden gekregen in drie verschillende groepen, die overeenkwamen met hun vitamine B12-spiegels. De proefpersonen waren op dit moment nog niet begonnen met de behandeling van de ziekte. De artsen hebben de toestand van de deelnemers over een periode van twee jaar onderzocht.

Deelnemers konden vrijwillig vitamine B12 gebruiken

Na afronding van de voorlopige evaluatie van het onderzoek kregen patiënten de mogelijkheid om een ​​gecontroleerd dagelijks vitaminesupplement te nemen. Onderzoeksresultaten toonden vervolgens een verbeterd vitamine B12-gehalte aan bij ongeveer 50 procent van de deelnemers. Dit geeft aan dat de suppletie succesvol was, leggen de wetenschappers uit.

De progressie van de ziekte werd vertraagd door vitamine B12

De experts ontdekten dat de ziekteprogressie veel langzamer verliep bij patiënten met een verbeterd vitamine B12-niveau in vergelijking met deelnemers met een laag B12-niveau. Mensen die vitamine B12 gebruikten, scoorden ook lager op de zogenaamde Unified Parkinson Disease Rating Scale (UPDRS), een maat voor de ziekte van Parkinson. Een gebrek aan deze essentiële vitamine bevordert de ontwikkeling van neurologische en motorische symptomen die verband houden met de ziekte van Parkinson, waaronder depressie, paranoia, spierverlamming en zwakte, leggen de auteurs uit.

Vitamine B12 is cruciaal voor cognitieve gezondheid

Vitamine B12 is essentieel voor cognitieve gezondheid. Het is echter bekend dat het moeilijk is om de vitamine via de darm op te nemen. Dit suggereert dat het nodig kan zijn om een ​​vitamine B12-supplement te nemen. Vitamine B12 is zelfs zo moeilijk op te nemen dat slechts ongeveer één procent van de inname via de voeding behouden blijft, zeggen de artsen.

Voedingssupplementen kunnen het spijsverteringssysteem omzeilen

Vitamine B12 aanvullen, bijvoorbeeld met een orale spray die dagelijks wordt gebruikt, betekent dat de vitamine rechtstreeks in de bloedbaan kan worden opgenomen, waardoor het spijsverteringsstelsel wordt omzeild, dat normaal gesproken essentiële voedingsstoffen vernietigt met sterke enzymen en zuren. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: VITAMINE D-TEKORT: over de symptomen zoals vermoeidheid, juiste waarde en behandeling (Augustus 2022).