Nieuws

Nieuws over geneeskrachtige kruiden: heksenkruiden van Claudia Ritter

Nieuws over geneeskrachtige kruiden: heksenkruiden van Claudia Ritter


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Oude natuurgeneeskunde herontdekt
In dit boek schreef Claudia Ritter opmerkelijke dingen op over de oude kruidenvrouwen en hun medicinale planten. Ze beschrijft de historische achtergrond, geeft portretten van de individuele "heksenkruiden", geeft praktische tips voor gebruik en neemt ons mee in de magische en helende wereld van kruidenvrouwen.

In de onderhoudende inleiding tot de geschiedenis van de "heksen" leren we niet alleen historische feiten en gegevens, maar ook ook meer over de betekenis van de maanstanden of sterrenbeelden voor de kruidenvrouwen. Portretten van ijzerkruid, meidoorn, Günsel, vrouwenmantel, boerenwormkruid en vele andere bekende en onbekende geneeskrachtige planten brengen hun gebruik destijds en in de huidige geneeskunde tot leven. 15 spannende korte beschrijvingen over plantenrituelen zoals nestelen en orakels herinneren aan oude en nog steeds geldige tradities. Dit omvat ook de raadselachtige praktijken van het weer maken.

De auteur heeft een verscheidenheid aan traditionele en up-to-date recepten voor genezing en plezier samengesteld, zoals kroossoep, smeerwortelgroenten of brandnetel-eiersalade, maanlichtvaleriaan-tinctuur of engelwijn voor uw lezers. Veel recepten maken het werk af. Zo leren we hoe we een Günsel-thee of -tinctuur kunnen maken, hoe we een engelwortelbad kunnen gebruiken voor reuma en jicht, hoe we een smeerwortel kunnen gebruiken voor genezingsstoornissen van de huid en nog veel meer.

Het boek is erg aantrekkelijk en van hoge kwaliteit. Bijzonder indrukwekkend: de prachtige plantenfoto's.

bibliografie
Claudia Ritter: heksenkruiden. Herontdek kruidenkennis. Stuttgart: Ulmer Verlag, 2018. 160 pagina's, 98 kleurenfoto's, 14 kleurtekeningen, flapbrochure. ISBN 978-3-8186-0366-3. 19,90 EUR

Auteur en broninformatieVideo: De geneeskracht van pastinaak (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Mikadal

  Ik weet het niet.

 2. Darin

  Absoluut met jou, het is het daarmee eens. Daarin is er ook iets voor mij, dit idee is aangenaam, ik ben het er helemaal mee eens.

 3. Shaughn

  Ik gebruik al

 4. Abdul-Muhaimin

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. E -mail me op PM, we praten.

 5. Lindel

  Wanneer de essentie komt - zullen de vragen "hoe te leven eindigen, maar dit is een lange ontwikkeling om door te gaan.

 6. Kazigal

  U kunt altijd compromissen vinden en tot een gemeenschappelijke oplossing komen. Als je iets niet leuk vindt, probeer dan iets anders.Schrijf een bericht