Nieuws

Hooikoorts: wat te doen met loopneuzen en niesaanvallen

Hooikoorts: wat te doen met loopneuzen en niesaanvallen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hooikoorts: zo kunnen mensen met allergieën zichzelf beschermen

Felle zon en milde temperaturen: het echte lenteweer is eindelijk aangebroken. Voor mensen met hooikoorts betekent dit helaas meer last van vliegend stuifmeel. Maar u kunt veel doen tegen de neus van de neus en niezen.

Ongebruikelijk stuifmeelseizoen

Volgens de Duitse Pollen Information Service Foundation is het pollenseizoen dit jaar vrij ongebruikelijk. "De zeer vroege start van het seizoen met de eerste hoge concentraties van vroegbloeiende hazelnoten en elzenbomen begin / half januari contrasteert met de zeer aarzelende bloei van andere vroegbloeiende boomsoorten, die anders eind maart vaak al in volle bloei zijn", schrijven de experts over die van hen Website. Desalniettemin maken de vliegende pollen mensen met allergieën moeilijk. Maar enkele tips kunnen de getroffenen helpen.

Ongeveer 13 miljoen Duitsers hebben hooikoorts

Volgens de Duitse Allergie- en Astma-Vereniging (DAAB) heeft ongeveer 16 procent van de bevolking - d.w.z. ongeveer 13 miljoen mensen - een pollenallergie.

Voor de getroffenen betekent dit niet alleen een constant verstopte of loopneus en niesaanvallen, maar ook jeukende ogen, chronische vermoeidheid en slaapstoornissen.

Voorkom en verlicht klachten

"De allergische loopneus wordt veroorzaakt door het stuifmeel van bomen, struiken, grassen, granen en kruiden", legt de DAAB uit.

"Zodra het stuifmeel in contact komt met de slijmvliezen", verschijnen de respectievelijke symptomen bij de getroffenen.

Verschillende tips en huismiddeltjes kunnen de symptomen helpen voorkomen of verlichten.

Het is het beste om stuifmeel te vermijden

De veiligste manier om hooikoorts te behandelen, is door stuifmeel te vermijden. Met behulp van speciale apps en websites kunt u controleren wanneer het aantal pollen het sterkst is en in sommige gevallen kunt u uw individuele allergische risico 'voorspellen'.

Het wordt ook aanbevolen om te ventileren tussen 06.00 uur en 08.00 uur wanneer het aantal pollen het laagst is.

Bij harde wind moet ventilatie worden vermeden. Zodat u de met stuifmeel beladen kleding niet in de slaapkamer brengt, kunt u ze het beste in de badkamer uittrekken.

Ook wordt geadviseerd om voor het slapen gaan te douchen; vooral het haar moet worden gewassen, omdat er mogelijk stuifmeel is neergedaald.

Natte handdoeken die in de kamer worden gehangen, kunnen helpen omdat stuifmeel eraan blijft plakken. Als het regent, wordt allergielijders aangeraden deze tijd te gebruiken voor een wandeling.

Behandeling op verschillende niveaus

Veel mensen hebben baat bij specifieke immunotherapie (hyposensibilisatie), waarbij het immuunsysteem langzaam aan de allergene stof went gedurende een langere periode door de betrokkene regelmatig een geleidelijk toenemende dosis te geven.

"Deze therapie wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie" allergievaccinatie "genoemd", zegt de Stichting van de Duitse polleninformatiedienst.

“Het kan de symptomen van een pollenallergie aanzienlijk verlichten omdat het de oorzaak bestrijdt en niet de symptomen. De slaagkansen van deze behandelmethode zijn echter niet uniform voor de verschillende allergieën, ”leggen de experts uit.

Vanwege de mogelijke bijwerkingen die deze behandelmethode kan hebben, zoals allergische reacties of problemen met de bloedsomloop, geven sommige allergiepatiënten de voorkeur aan natuurgeneeskundige behandelingen zoals autologe bloedtherapie, acupunctuur of Bachbloesemtherapie.

In uitzonderlijke gevallen wordt ook medicatie aanbevolen, die wordt gebruikt om de symptomen van hooikoorts te verlichten en te voorkomen en om inflammatoire zwelling van de slijmvliezen te behandelen.

Vaccinatie in het vooruitzicht

Mogelijk wordt er in de toekomst een vaccinatie tegen pollenallergie. Omdat pas onlangs onderzoekers uit Oostenrijk met succes een hooikoortsvaccin hebben getest.

De wetenschappers hebben aangetoond dat "het synthetisch geproduceerde BM32-vaccin met vier injecties in het eerste jaar en een herhaling in het tweede jaar van behandeling de symptomen van de patiënten met ten minste 25 procent verlicht", aldus een verklaring van MedUni Wenen.

Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een effectieve hooikoortstherapie.

Behandel hooikoorts vroeg

Volgens gezondheidsdeskundigen moet hooikoorts altijd vroegtijdig worden behandeld, anders kan er chronische astma ontstaan.

"Astma als gevolg van een niet-gedetecteerde allergie is helaas niet ongewoon: ongeveer 40 procent van de getroffenen ontwikkelt na acht jaar chronisch bronchiaal astma - als de allergie niet wordt behandeld door een arts", legt Melanie Huml, minister van Volksgezondheid van Beieren, uit.

Het is daarom raadzaam om direct met uw huisarts te praten als u een allergie vermoedt en eventueel een afspraak te maken met de allergoloog.

"Om een ​​pollenallergie op te sporen, worden huidtesten uitgevoerd waarbij pollenextracten op de huid worden aangebracht of onder de huid worden geïnjecteerd", zegt de DAAB.

"Daarnaast kan er een bloedtest worden uitgevoerd, waarbij specifieke IgE-antistoffen tegen het betreffende stuifmeel kunnen worden opgespoord." (Ad)

Auteur en broninformatie


Video: Methylbenzeen - Van De Loopneus En Het Zere Scheenbeen (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Hrapenly

  Laten we terugkeren naar een thema

 2. Kendal

  Excuseer me voor wat ik ingrijpen ... bij mij een vergelijkbare situatie. We kunnen onderzoeken.

 3. Radcliff

  de zeer interessante gedachte

 4. Najm Al Din

  Wat een goede vraag

 5. Seorus

  romantiek

 6. Aurik

  Werk slim, niet tot de nacht

 7. Redd

  Volgens mij heb je het mis. Laten we dit bespreken. E-mail me op PM, we praten.Schrijf een bericht