Nieuws

Reis naar Thailand: Wees vanwege knokkelkoorts erg voorzichtig met muggenspray

Reis naar Thailand: Wees vanwege knokkelkoorts erg voorzichtig met muggenspray


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gevaarlijke knokkelkoorts: vakantiegangers in Thailand moeten zichzelf beschermen tegen muggen

Als u uw vakantie in Thailand plant, moet u zeker muggenspray overwegen bij het voorbereiden van uw reis. Omdat dengue-koorts zich momenteel opstapelt in het Zuidoost-Aziatische land. De gevaarlijke ziekte komt ook veel voor in andere landen in de regio.

Gevaarlijke infectieziekten in Zuidoost-Azië

Thailand, Vietnam, Cambodja: Zuidoost-Azië is een van de populairste vakantieregio's ter wereld. Elk jaar reizen miljoenen toeristen naar het gebied om te ontspannen op droomstranden, oude tempels te bezoeken en te genieten van het heerlijke eten. In deze landen dreigen echter ook verschillende gezondheidsbedreigingen door tropische ziekten. Er is een recente trend in denguegevallen van knokkelkoorts in Thailand.

Steeds meer dengue-gevallen in Thailand

Sinds het begin van het jaar zijn in Thailand ongeveer 7.560 dengue-koortsinfecties gemeld, twaalf mensen zijn gestorven, meldt het Center for Travel Medicine (CRM) op zijn website.

"Vooral de regio rond Bangkok en het zuiden van het land worden getroffen", aldus de experts.

Vorig jaar werden meer dan 50.030 ziekten en 59 sterfgevallen gemeld. Dit was het hoogste aantal gevallen in 20 jaar.

"Het hele jaar door bestaat het risico op infectie, de belangrijkste transmissietijd is de maanden juli en augustus", aldus de CRM.

Naast Thailand worden ook landen als Maleisië, Singapore, Vietnam en de Filipijnen getroffen.

Vermijd muggenbeten

Malaria baart ook veel toeristen. Deze angst is gerechtvaardigd omdat resistente ziekteverwekkers zich al jaren in Zuidoost-Azië verspreiden.

Om jezelf te beschermen tegen gevaarlijke infectieziekten, moet je muggenbeten vermijden. Het dragen van lichte, losse kleding en het gebruik van muskietennetten zijn opties die vervelende muggen helpen bestrijden.

Bovendien is de chemische verdediging effectief. Middelen met de werkzame stof DEET (diethyltoluamide) worden aanbevolen als muggenspray.

Dengue-dragers vallen overdag op

Malaria wordt overgedragen door de Anopheles-mug, die actief is in de schemering. Dengue-koorts wordt daarentegen overgedragen door de dagelijkse Aziatische tijgermug.

Na een incubatietijd van drie tot veertien dagen ontwikkelen zich soms griepachtige symptomen zoals hoofdpijn en pijn in het lichaam in dengue. Sommige patiënten ervaren jeukende uitslag.

Niet alle geïnfecteerde mensen ontwikkelen symptomen van de ziekte. De klachten duren meestal ongeveer een week. Voor de meeste getroffenen verdwijnt knokkelkoorts zonder verdere gevolgen. Vaccinatie tegen de ziekte is niet beschikbaar. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Dit kun je allemaal leren van alleen op reis gaan volgens Liesbeth. Sanny zoekt Geluk (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kajisar

  zo'n coole site.

 2. Victor

  In mijn zeer interessante onderwerp. Ik stel voor dat je dit hier of in PM bespreekt.

 3. Shakajar

  Ik raad je aan om op een site te komen waar veel artikelen staan ​​over een thema dat je interesseert.

 4. Kimi

  Bravo, wat een noodzakelijke zin..., een briljant idee

 5. Ignado

  A useful argument

 6. Devlyn

  Hmm,

 7. Hanson

  I suggest you visit the site, which has many articles on this issue.

 8. Ferragus

  A good opinion, but not everything is correct, you missed quite a lot of details, be more careful in the futureSchrijf een bericht