Nieuws

Pollenallergie: onbehandelde hooikoorts kan dodelijk zijn

Pollenallergie: onbehandelde hooikoorts kan dodelijk zijn


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hooikoorts kan gevaarlijk zijn: onderschat de pollenallergie niet

In Duitsland lijden ongeveer 13 miljoen mensen aan een pollenallergie. Gezondheidsdeskundigen waarschuwen voor het onderschatten van hooikoorts. Als de allergie niet consistent wordt behandeld, kan hieruit chronische astma ontstaan. Sommige tips kunnen de getroffenen helpen de symptomen te voorkomen of te verlichten.

De meest voorkomende vorm van allergie in dit land

Bijna een derde van de Duitse volwassenen en ongeveer een op de vier kinderen heeft last van een allergie. Volgens gezondheidsdeskundigen is hooikoorts de meest voorkomende vorm van allergie. Volgens de Duitse Allergie- en Astma-Vereniging (DAAB) heeft ongeveer 16 procent van de bevolking - d.w.z. ongeveer 13 miljoen mensen - een pollenallergie. In sommige gevallen zijn eenvoudige huismiddeltjes voor hooikoorts voldoende om de symptomen te verlichten. Maar soms is medische behandeling noodzakelijk. Deskundigen mogen een pollenallergie echter niet onderschatten.

Veel mensen met allergieën lijden in het voorjaar

De lente is voor mensen met hooikoorts vaak een intense tijd van lijden.

Naast een constant verstopte of loopneus en niesaanvallen, moeten ze meestal ook vechten met jeukende ogen, chronische vermoeidheid en slaapstoornissen.

"De allergische loopneus wordt veroorzaakt door het stuifmeel van bomen, struiken, grassen, granen en kruiden", legt de DAAB uit.

"Zodra het stuifmeel in contact komt met de slijmvliezen", verschijnen de respectievelijke symptomen bij de getroffenen.

Het is het beste om stuifmeel te vermijden

De veiligste manier om hooikoorts te behandelen, is door stuifmeel te vermijden. Met behulp van speciale apps en websites kunt u controleren wanneer het aantal pollen het sterkst is en in sommige gevallen kunt u uw individuele allergische risico 'voorspellen'.

Het wordt ook aanbevolen om te ventileren tussen 06.00 uur en 08.00 uur wanneer het aantal pollen het laagst is.

Bij harde wind moet ventilatie worden vermeden. Zodat u de met stuifmeel beladen kleding niet in de slaapkamer brengt, kunt u ze het beste in de badkamer uittrekken.

Ook wordt geadviseerd om voor het slapen gaan te douchen; vooral het haar moet worden gewassen, omdat er mogelijk stuifmeel is neergedaald.

Natte handdoeken die in de kamer worden gehangen, kunnen helpen omdat stuifmeel eraan blijft plakken. Als het regent, wordt allergielijders aangeraden deze tijd te gebruiken voor een wandeling.

Behandeling op verschillende niveaus

Veel mensen hebben baat bij specifieke immunotherapie (hyposensibilisatie), waarbij het immuunsysteem langzaam aan de allergene stof went gedurende een langere periode door de betrokkene regelmatig een geleidelijk toenemende dosis te geven.

"Deze therapie wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie" allergievaccinatie "genoemd", zegt de Stichting van de Duitse polleninformatiedienst.

“Het kan de symptomen van een pollenallergie aanzienlijk verlichten omdat het de oorzaak bestrijdt en niet de symptomen. De slaagkansen van deze behandelmethode zijn echter niet uniform voor de verschillende allergieën, ”leggen de experts uit.

Vanwege de mogelijke bijwerkingen die deze behandelmethode kan hebben, zoals allergische reacties of problemen met de bloedsomloop, geven sommige allergiepatiënten de voorkeur aan natuurgeneeskundige behandelingen zoals autologe bloedtherapie, acupunctuur of Bachbloesemtherapie.

In uitzonderlijke gevallen wordt ook medicatie aanbevolen, die wordt gebruikt om de symptomen van hooikoorts te verlichten en te voorkomen en om inflammatoire zwelling van de slijmvliezen te behandelen.

Vaccinatie in het vooruitzicht

Mogelijk wordt er in de toekomst een vaccinatie tegen pollenallergie. Omdat pas onlangs onderzoekers uit Oostenrijk met succes een hooikoortsvaccin hebben getest.

De wetenschappers hebben aangetoond dat "het synthetisch geproduceerde BM32-vaccin met vier injecties in het eerste jaar en een herhaling in het tweede jaar van behandeling de symptomen van de patiënten met ten minste 25 procent verlicht", aldus een verklaring van MedUni Wenen.

Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een effectieve hooikoortstherapie.

Behandel hooikoorts vroeg

Volgens gezondheidsdeskundigen moet hooikoorts altijd vroegtijdig worden behandeld, anders kan er chronische astma ontstaan.

"Astma als gevolg van een niet-gedetecteerde allergie is helaas niet ongewoon: ongeveer 40 procent van de getroffenen ontwikkelt na acht jaar chronisch bronchiaal astma - als de allergie niet wordt behandeld door een arts", legt Melanie Huml, minister van Volksgezondheid van Beieren, uit.

Het is daarom raadzaam om direct met uw huisarts te praten als u een allergie vermoedt en eventueel een afspraak te maken met de allergoloog.

"Om een ​​pollenallergie op te sporen, worden huidtesten uitgevoerd waarbij pollenextracten op de huid worden aangebracht of onder de huid worden geïnjecteerd", zegt de DAAB.

"Daarnaast kan er een bloedtest worden uitgevoerd, waarbij specifieke IgE-antistoffen tegen het betreffende stuifmeel kunnen worden opgespoord." (Ad)

Auteur en broninformatie


Video: Hooikoorts genezen #1 (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Sheffield

  Ik bied je aan om de website te bezoeken waar veel artikelen hierover zijn.

 2. Alarick

  The portal is excellent, I recommend it to my friends!

 3. Zion

  Heeft goedkoop gekregen, het was gemakkelijk verloren.

 4. Kyrillos

  Ze hebben het mis. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, het praat met je.

 5. Zetes

  Klas!Schrijf een bericht