Nieuws

Wegens vermoeden van Salmonella: terugroepactie voor "Power Protein Bars" gestart

Wegens vermoeden van Salmonella: terugroepactie voorWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Te koop bij Aldi Süd: terugroepactie voor "Power Protein Bars" vanwege Salmonella

De discounter Aldi Süd informeert over het terugroepen van de "Power Protein Bar", variëteit "Raspberry Flavour" van de fabrikant Frankonia Schokoladenwerke GmbH. Het kan niet worden uitgesloten dat er salmonella in het product zit. Deze bacteriën kunnen diarree en andere gezondheidsproblemen veroorzaken.

Gebruik geen eiwitrepen vanwege de aanwezigheid van salmonella

De discounter Aldi Süd vraagt ​​klanten om het product "Power Protein Bar", variëteit: "Raspberry Flavour", terug te brengen naar zijn filialen met de houdbaarheidsdatum 22.5.2019 van de fabrikant Frankonia Schokoladenwerke GmbH. Het aankoopbedrag wordt terugbetaald. Volgens informatie van de klant heeft de producent de discounter laten weten dat "het niet kan worden uitgesloten dat sommige repen salmonella kunnen bevatten". Het genoemde artikel mag daarom niet meer worden geconsumeerd.

Bacteriën kunnen gastro-intestinale stoornissen veroorzaken

"Salmonella kan gevolgen hebben voor de gezondheid", zegt de klantinformatie. De bacteriën kunnen ernstige gastro-intestinale aandoeningen veroorzaken (salmonellose).

Volgens deskundigen komt de ziekte enkele uren tot dagen na de infectie voor en komt deze vooral tot uiting in plotseling optredende diarree, buikpijn, malaise en hoofdpijn.

In sommige gevallen is er braken en lichte koorts.

De symptomen verdwijnen meestal vanzelf na een paar uur of dagen.

"Vooral zwangere vrouwen, kleine kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen door consumptie ernstige ziekten krijgen", schrijft Aldi Süd. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Fueling the Longhorns: Protein bar May 6, 2014 (Augustus 2022).