Nieuws

Stress op het werk bevordert vroegtijdig overlijden bij mannen

Stress op het werk bevordert vroegtijdig overlijden bij mannen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoe beïnvloedt stress op het werk mannen?

Een recent groot onderzoek naar de impact van werkdruk op de gezondheid heeft dramatische effecten gevonden op vroegtijdige sterftecijfers bij mannen wanneer ze veeleisende banen hebben met weinig controle over hun werklast.

In hun huidige onderzoek ontdekten wetenschappers van de Universiteit van Helsinki en University College London dat het een enorme negatieve impact kan hebben op de gezondheid en de levensduur van mannen als ze veeleisend werk doen en worden blootgesteld aan zware werklasten. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie in het Engelstalige tijdschrift "Lancet Diabetes and Endocrinology".

Vooral mannen met reeds bestaande aandoeningen liepen risico

Uit de studie bleek dat mannen met diabetes, hartaandoeningen of een beroerte 68 procent meer kans hadden om in de loop van de studie te overlijden als ze veeleisende banen hadden met weinig controle over hun werklast.

Hoe ga je om met stress op het werk?

De resultaten van de 14-jarige studie onderstrepen de hoge stress op het werk en maken duidelijk dat bedrijven de meest kwetsbare mannen moeten helpen door hun banen opnieuw te ontwerpen, hun werkdruk te verminderen of zelfs om gezondheidsredenen vroegtijdig met pensioen te gaan. de doktoren.

Bedrijven moeten cardiometabole ziekten overwegen

Hoewel in veel eerdere onderzoeken alleen werd gekeken hoe stress het risico op lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen kan vergroten, is nu voor het eerst geanalyseerd hoe stress op het werk mensen met cardiometabole aandoeningen beïnvloedt. Er zijn mensen die bijzonder risico lopen, zegt studie auteur Professor Andrew Steptoe van University College London. In de toekomst moeten bedrijven nadenken over wie er bijzonder risico loopt door bestaande ziekten en hoe ze kunnen worden geholpen, voegt de expert toe.

Aan het onderzoek namen meer dan 100.000 proefpersonen deel

De studie omvatte meer dan 100.000 mensen uit Finland, Frankrijk, Zweden en het VK. Deze deelnemers hadden met en zonder cardiometabole ziekte. Aan het begin van de studie beantwoordde elke persoon een vragenlijst over levensstijl, werk en gezondheid. Aan het einde van de studie waren in totaal 3.841 deelnemers overleden, zeggen de wetenschappers.

Hoe werd de werklast beoordeeld?

De onderzoekers beoordeelden de werkdruk van mensen op twee verschillende manieren. De zogenaamde jobload werd gedefinieerd als een veeleisende taak, waarbij mensen weinig controle hebben over hun behoeften. Bij de tweede beoordeling werd gekeken naar de onbalans tussen inspanning en beloning, bijvoorbeeld wanneer mensen veel moeite doen in hun werk maar niet voldoende worden beloond.

Stress kan voor sommige mannen bijna net zo schadelijk zijn als roken

Mannen met cardiometabole ziekten met een veeleisende baan hadden 68 procent meer kans om vroegtijdig te overlijden dan mannen met een stillere, minder stressvolle baan. Dit risico bleef ook bestaan ​​als verschillende factoren zoals levensstijl of gezondheid werden meegenomen. De resultaten suggereren dat werkstress voor mannen met reeds bestaande cardiometabole stoornissen bijna net zo schadelijk is als roken en gevaarlijker is dan obesitas, een hoog cholesterolgehalte en een zittende levensstijl.

Resultaten hadden alleen betrekking op mannen

Het opvallendste resultaat van de studie is de onevenredige impact op de gezondheid van mannen. Artsen ontdekten dat noch de werklast, noch de onbalans tussen werk en beloning het sterftecijfer van vrouwen in de studie beïnvloedden. Het verschil is waarschijnlijk te wijten aan directe biologische stresseffecten, leggen de experts uit. Zo verschilt de productie van het stresshormoon cortisol tussen mannen en vrouwen. Stress verhoogt ook de bloeddruk en kan het risico op een hartaanval of beroerte verhogen bij mensen die al verharde slagaders hebben (verharding van de slagaders of ook bekend als arteriosclerose), zeggen de onderzoekers.

Mannen hebben meer kans op atherosclerose

De stress-mortaliteitsrelatie werd gevonden bij mannen, maar niet bij vrouwen. Dit komt overeen met het feit dat atherosclerose vaker voorkomt bij mannen in de werkende leeftijd dan bij vrouwen, leggen de wetenschappers uit. Een gezonde levensstijl kan het risico op vroegtijdig overlijden verminderen, maar andere interventies, zoals cursussen voor stressmanagement, herinrichting van het werk of kortere werktijden, kunnen mensen met een risico helpen, voegen artsen eraan toe. (net zo)

Auteur en broninformatie


Video: Hoe pak je werkstress aan? (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Bamuro

    In slechts een paar uur zullen we het nieuwe jaar in duiken, wat ons veel vreugde en geluk zal brengen =)

  2. Alvan

    Je maakt een fout. Ik stel voor om het te bespreken.

  3. Danel

    Het is een goed idee.Schrijf een bericht