Nieuws

Natuurlijk slaapmiddel: Lavendelgeur in plaats van schadelijke slaappillen

Natuurlijk slaapmiddel: Lavendelgeur in plaats van schadelijke slaappillen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Aromaverzorging: Lavendel werkt kalmerend en verlicht pijn

Lavendel, vanille en co: natuurlijke aroma's kunnen niet alleen een kalmerende en ontspannende werking hebben, maar ook pijn verlichten en helpen tegen ziekten. Dit is waar gezondheidsdeskundigen op wijzen ter gelegenheid van Wereldgeurdag.

Etherische oliën niet alleen voor ontspanning

Essentiële oliën worden meestal gebruikt om te ontspannen, maar aromatherapie kan ook pijn verlichten en helpen tegen ziekten. Dit is ook bekend bij het Carl Gustav Carus Dresden Universitair Ziekenhuis. De kliniek gebruikt al lange tijd natuurlijke aroma's. Tijdens World Fragrance Day op 27 juni zullen de experts in een bericht uitleggen waar de geuren goed voor zijn.

Natuurlijke plantenextracten ten behoeve van de patiënt

Wrongel met essentiële oliën, inwrijven om de ademhaling te stimuleren of de geur van lavendel voor slaapstoornissen - het Universitair Ziekenhuis Carl Gustav Carus Dresden gebruikt natuurlijke plantenextracten ten behoeve van de patiënt.

De zogenaamde aroma-verzorging wordt al geruime tijd gebruikt als aanvullende verzorgingsmethode. Om het fysieke en psychologische welzijn van patiënten te bevorderen, worden natuurlijke plantenextracten gebruikt in essentiële oliën en plantaardige oliën - vooral voor ernstig zieke patiënten.

Met name op de intensive care-afdelingen van de klinieken voor anesthesie en neurologie en in de medische klinieken worden geurstoffen gebruikt om bijvoorbeeld angst, slaapstoornissen, pijn of misselijkheid te verlichten.

"Met aromazorg bieden we onze patiënten een bijzondere vorm van verzorging. De natuurlijke geuren en essenties van de planten en de daaruit verkregen oliën ondersteunen het genezingsproces en bevorderen het welzijn van de patiënt ”, zegt aromatexpert Bianca Braune.

Het gezondheids- en verplegend personeel is een opgeleide en medisch gecertificeerde expert in aromabehandeling in het universitair ziekenhuis.

Pijnstillend en rustgevend

Het vanille-extract dat wordt gebruikt bij de verzorging van aroma's, werkt bijvoorbeeld op verschillende manieren - waaronder pijnstillend en rustgevend, leggen de experts uit.

De geur van rode mandarijn daarentegen bevordert de bloedcirculatie en lymfedrainage, evenals de spijsvertering.

En lavendel is niet alleen ontspannend en rustgevend, het verlicht ook de pijn.

Geuren of aroma's kunnen zowel tegen symptomen als tegen de bijwerkingen van sterke medicijnen, zoals die bij kankertherapie, worden gebruikt.

De medewerkers die gespecialiseerd zijn in aromabehandeling kunnen ook de ademhaling van patiënten met longontsteking bevorderen of hun oplossing ondersteunen bij grote blauwe plekken.

Aromaverzorging is een belangrijke aanvulling op conventionele medische therapieën

Bij de verzorging van aroma's worden etherische oliën en plantaardige oliën gebruikt. Etherische oliën zijn zeer geurige stoffen die in verschillende plantendelen voorkomen.

Ze hebben een fysiek effect op het vegetatieve en centrale zenuwstelsel via de huid en het slijmvlies, maar ook via het reukvermogen.

De verschillende mogelijke toepassingen zijn onder meer het ruiken van een kamer, wast en baden, kussens en kompressen, evenals smeersels en massages.

"Aromazorg is een belangrijke aanvulling op het brede scala aan conventionele medische therapieën en wordt op verzoek van de patiënt in bijna alle klinieken van het Universitair Ziekenhuis Dresden gebruikt", legt verpleegkundig directeur Jana Luntz uit.

"We verminderen het medicatiegebruik en ervaren meer patiënttevredenheid", aldus de expert. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Slaap en slaapmiddelen. Apotheker Johan: of werkt een muts beter? (Juni- 2022).