Nieuws

Onvruchtbaarheid door nieuwe SOA: genitale mycoplasma verspreidt zich steeds sneller

Onvruchtbaarheid door nieuwe SOA: genitale mycoplasma verspreidt zich steeds sneller


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Waarom verspreidt genitale mycoplasma zich?

Britse experts waarschuwen voor de verspreiding van een relatief nieuwe overdraagbare SOA. In de toekomst kan dit ertoe leiden dat jaarlijks duizenden vrouwen steriel worden. De ziekte kan eigenlijk worden behandeld met antibiotica, maar de weerstand van de geslachtsziekte tegen antibiotica blijft toenemen.

In hun laatste studie ontdekten wetenschappers van de National Health Service (NHS) in Engeland dat de overdraagbare geslachtsziekte, genitale mycoplasma genaamd, een toenemende resistentie tegen antibiotica ontwikkelt. Als het blijft groeien, kan dit ertoe leiden dat duizenden vrouwen elk jaar steriel worden. De artsen publiceerden een gids over 'NHS-keuzes' over dit onderwerp.

Wat is genitale mycoplasma?

Alleen een condoom helpt eigenlijk tegen de overdraagbare geslachtsziekte genitale mycoplasma. De ziekte is soms moeilijk vast te stellen voor de getroffenen omdat deze bij sommige mensen geen symptomen vertoont. Genitale Mycoplasma wordt veroorzaakt door de bacterie Mycoplasma genitalium. Mycoplasma genitalium kan bij mannen en vrouwen zeer pijnlijke urethritis veroorzaken. Mannen kunnen dit merken door een sterk branderig gevoel bij het plassen. Bovendien kunnen zich afscheiding, artritis en een ontstoken bekken ontwikkelen, zeggen de artsen. Britse experts waarschuwen nu voor een epidemie als mensen geen betere informatie over de ziekte krijgen.

Ziekte wordt vaak behandeld met verkeerde doses antibiotica

De ziekte wordt vaak verward met chlamydia en vervolgens behandeld met verkeerde doses antibiotica, zeggen de experts. Dit leidt tot de opbouw van gevaarlijke antibioticaresistentie. Deze benadering van behandeling mag niet verder worden gevolgd, omdat de onderzoekers ongetwijfeld tot een noodsituatie voor de volksgezondheid hebben geleid met de opkomst van een nieuw superpathogeen.

Testprocedures zijn in veel praktijken nog niet beschikbaar

Pas onlangs is er een effectieve test geweest die infectie door de Mycoplasma genitalium-bacterie kan detecteren. Deze testprocedure is echter in veel praktijken nog niet beschikbaar. Dit is een reëel probleem omdat vroege diagnose aanzienlijk verbeterde behandelingsopties biedt.

Genitale mycoplasma leidt tot onvruchtbaarheid bij vrouwen

De geslachtsziekte is al resistent tegen sommige medicijnen. Tot nu toe werken de medicijnmacroliden nog steeds, maar helaas blijft de effectiviteit ervan afnemen, rapporteren de onderzoekers. Als genitale mycoplasma bij vrouwen niet wordt gediagnosticeerd en met succes wordt behandeld, kan onvruchtbaarheid optreden.

De ziekte moet consequenter worden aangepakt

Gezondheidsautoriteiten moeten voldoende middelen verstrekken om te voorkomen dat een nieuwe superpathogeen zich ontwikkelt en zich verspreidt. Zonder de middelen om de ziekte goed te diagnosticeren of de mogelijkheid dat mensen naar klinieken komen voor controle, zal de infectieziekte nooit worden overwonnen, zeggen de experts. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: How to treat Mycoplasma genitalium infection with Natural Herbs? (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dayner

  Yes, to answer in time, it is important

 2. JoJotaxe

  Bedankt voor de hulp in deze vraag, ik vind ook dat hoe gemakkelijker, hoe beter ...

 3. Dariell

  Aphalse thema, het is erg interessant voor mij :)

 4. Shazshura

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Schrijf in PM, we zullen bespreken.Schrijf een bericht