Nieuws

Dementie: de ziekte van Alzheimer veroorzaakt door herpesvirussen? Antivirale therapie kan helpen

Dementie: de ziekte van Alzheimer veroorzaakt door herpesvirussen? Antivirale therapie kan helpen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kunnen remedies tegen herpes mensen beschermen tegen de ziekte van Alzheimer?

De nieuwste studieresultaten kunnen een revolutie teweegbrengen in de behandeling van Alzheimer. Het herpes simplex-virus lijkt een cruciale rol te spelen bij ziekte en herpesremedies verminderen het risico op dementie.

In hun huidige onderzoek ontdekten wetenschappers van de Universiteit van Manchester en de Universiteit van Edinburgh dat er sterke aanwijzingen zijn dat virussen betrokken zijn bij de ziekte van Alzheimer. Herpesremedies kunnen worden gebruikt om de ziekte van Alzheimer te behandelen. De artsen publiceerden de resultaten van hun studie in het Engelstalige tijdschrift "Journal of Alzheimer's Disease".

Behandeling met herpesremedies vermindert het risico aanzienlijk

Post-mortemanalyses van hersenweefsel toonden aan dat mensen die met deze vorm van dementie leefden meer type 6- en type 7-herpesvirussen hadden dan mensen zonder Alzheimer, rapporteren de onderzoekers. Dit zou een verband tussen herpes en dementie kunnen aantonen, vervolgen de experts. Drie andere onderzoeken hebben zelfs een dergelijke relatie gesuggereerd. Deze suggereerden dat gordelroos (herpes zoster-infectie) kan leiden tot een hoger risico op dementie. Een andere studie toonde ook aan dat agressieve behandeling met herpesremedies het risico op dementie aanzienlijk kan verminderen.

Het onderzoek had meer dan 33.000 deelnemers

De huidige studie onderzocht 8.362 mensen van minstens 50 jaar oud. Bij de deelnemers was eerder een diagnose van een herpes simplex-virus (HSV) -infectie gesteld. Daarnaast is een controlegroep van 25.086 gezonde mensen onderzocht. De twee groepen werden tussen 2001 en 2010 bijna een decennium lang medisch geobserveerd. In de groep met mensen met herpes was het risico op dementie meer dan 2,5 keer hoger dan in de controlegroep, leggen de auteurs van het onderzoek uit. Significant is dat de studie ook aantoonde dat agressieve antivirale behandeling het relatieve risico op dementie tienvoudig verminderde.

Langdurige schade aan de hersenen kan worden voorkomen

Opvallend is niet alleen de omvang van de antivirale effecten, maar ook het feit dat ondanks de relatief korte duur en timing van de behandeling, de meeste ernstig getroffen patiënten met HSV1 langdurige hersenbeschadiging hebben voorkomen die tot Alzheimer zou kunnen leiden, legt de Studie auteur Professor Richard Lathe van de Universiteit van Edinburgh.

Kan vaccinatie bij kinderen de ziekte van Alzheimer voorkomen?

Veilige en gemakkelijk verkrijgbare antivirale middelen kunnen een belangrijke rol spelen bij de bestrijding van de ziekte. In de toekomst is het misschien zelfs mogelijk om de ziekte van Alzheimer te voorkomen door in de kindertijd tegen het virus te vaccineren, zegt onderzoeksauteur Professor Ruth Itzhaki van de Universiteit van Manchester. Een succesvolle behandeling met een bepaald medicijn of vaccinatie is de enige manier om te bewijzen dat virussen de oorzaak zijn van de niet-infectieuze ziekte bij de mens, voegde de expert eraan toe. (net zo)

Auteur en broninformatieVideo: Alzheimers and Herpes Virus (Juni- 2022).


Opmerkingen:

  1. Hwitloc

    This is not at all what is necessary for me. Zijn er andere varianten?

  2. Kafka

    Bravo, deze uitstekende zin moet wel expres zijn

  3. Yocage

    Ik heb een vergelijkbare situatie. We kunnen discussiëren.Schrijf een bericht