Nieuws

Gedoogde buitenlanders hebben recht op hepatitis C-therapie

Gedoogde buitenlanders hebben recht op hepatitis C-therapie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

LSG Darmstadt: behoud van gezondheid is het minimale bestaansminimum

Buitenlanders die in Duitsland wonen en gedurende een beperkte periode worden getolereerd, mogen niet alleen worden gelaten met een hepatitis C-behandeling. Als de vreemdeling een uitkering voor asielzoekers ontvangt, moet de sociale dienst hem ook de nodige antivirale therapie betalen, besloot het Hessian State Social Court (LSG) in Darmstadt in een op dinsdag 17 juli 2018 bekendgemaakt besluit (dossiernummer: L 4 AY 9/18 B ER ). Voorwaarde voor het aannemen van medische kosten is dat de buitenlander niet alleen voor korte tijd in Duitsland is en dat het niet gaat om de behandeling van een lichte ziekte.

De aanvrager uit Azerbeidzjan kan nog steeds worden behandeld voor zijn hepatitis C-ziekte. De man kwam eind 2015 met zijn vrouw uit Nederland zonder papieren de Bondsrepubliek Duitsland binnen. Hij heeft een verblijfsvergunning aangevraagd om humanitaire redenen en uitkeringen op grond van de Asielzoekerswet.

Toen bij hem in oktober 2016 de diagnose hepatitis C werd gesteld, werd in een medisch rapport een twaalf weken durende antivirale therapie aanbevolen met een kans van 90 procent op herstel.

Het verantwoordelijke district Fulda weigerde de behandeling te betalen. Diensten konden alleen op een laag niveau worden verleend aan buitenlanders die voor een beperkte periode werden getolereerd. Daarnaast was de man verplicht naar Nederland te reizen.

De buitenlander wilde de kosten afdwingen in de vorm van een tijdelijke bestelling. Zijn gezondheid bleef achteruitgaan.

In haar beslissing van 10 juli 2018 heeft de LSG het district verplicht de kosten te dragen. Gedoogde buitenlanders die een uitkering voor asielzoekers ontvangen, zouden ook recht hebben op medische behandeling voor acute ziekten en bescherming van de gezondheid. De basiswet geeft recht op uitkeringen om een ​​behoorlijk bestaansminimum te garanderen. Dit omvatte ook gezondheidsdiensten.

De essentiële diensten omvatten alle noodzakelijke therapeutische maatregelen, voor zover het niet om een ​​kleine ziekte ging en de buitenlander niet alleen korte tijd in Duitsland was. Hier is de twaalf weken durende antivirale therapie voor chronische hepatitis C essentieel om de gezondheid te garanderen. Verder wachten was ook niet mogelijk omdat het niet duidelijk was wanneer de man kon worden uitgezet. vlucht

Auteur en broninformatieVideo: What is Hepatitis C? Dr. Naveen Kumar Hindi (Mei 2022).