Nieuws

Psyche: dit is hoe we onszelf gelukkig en tevreden maken - trakteer jezelf gewoon op iets zonder reden

Psyche: dit is hoe we onszelf gelukkig en tevreden maken - trakteer jezelf gewoon op iets zonder reden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Iets kopen zonder een specifieke reden kan je gelukkig maken

Vorig jaar concludeerde een onderzoek dat ondanks alle problemen in de wereld, de ontevredenheid over de binnenlandse politiek en de groeiende kloof tussen arm en rijk, de meeste Duitsers nog steeds gelukkig zijn. Maar wat kan mensen überhaupt gelukkig maken? Onder andere als je jezelf verwent met een aankoop zonder een specifieke gelegenheid te hebben. Dit blijkt uit een nieuwe studie.

Wat kan ons gelukkig maken

Voor de meeste mensen staat gezond en gelukkig bovenaan de lijst als het gaat om wat ze van het leven verwachten. Beide gaan vaak hand in hand. Maar wat is geluk? Vaak zijn het heel eenvoudige omstandigheden of dingen die kunnen helpen. Zo maken sommige mensen sport gelukkig, terwijl chocolade anderen hier helpt. Daarnaast heeft een wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat vrijgevigheid ons gelukkiger maakt. Blijkbaar draagt ​​het geven, maar ook het geven aan geluk bij aan geluk, zoals wetenschappers nu melden.

Verwen jezelf met een aankoop

Volgens nieuwe wetenschappelijke kennis zijn veel consumenten gelukkiger als ze zichzelf verwennen met een aankoop zonder een specifieke reden.

Dit werd ontdekt door een team van marketingonderzoekers onder leiding van prof. Francine Espinoza Petersen van ESMT (European School of Management and Technology) Berlin.

De resultaten van de experts zijn gepubliceerd in het vakblad "International Journal of Research in Marketing".

Trakteer uzelf zonder reden

Volgens een EMST-aankondiging van de "Informationsdienst Wissenschaft" (idw) voerden de onderzoekers een reeks onderzoeken uit naar de emotionele reacties en het daaropvolgende geluk van consumenten na verwennerij bij aankopen.

Volgens de informatie is bij eerder onderzoek aangenomen dat klanten die een reden hebben om zichzelf te behandelen, na een dergelijke aankoop gelukkiger zijn.

Dit is echter niet het geval voor kopers met weinig zelfbeheersing. In plaats daarvan zijn ze gelukkiger als ze zichzelf zonder reden verwennen.

Consumenten met veel en weinig zelfbeheersing

In een van de onderzoeken met 175 proefpersonen onderzochten de onderzoekers het veronderstelde geluksgevoel vóór de aankoop, het daadwerkelijke geluksgevoel na de aankoop en de tevredenheid op lange termijn met het product.

Daaruit bleek dat consumenten met een hoge mate van zelfbeheersing gelukkiger waren als ze een reden hadden om zichzelf te verwennen.

Maar degenen met een lage zelfbeheersing waren gelukkiger als ze zonder enige rationele reden hadden genoten.

Volgens de wetenschappers zijn consumenten met een hoge mate van zelfbeheersing over het algemeen rationeler en gedisciplineerder en waarderen daarom het doordachte genot.

Consumenten met weinig zelfbeheersing daarentegen zijn meer ontspannen en zoeken spontaan plezier. (advertentie)

Auteur en broninformatieVideo: Choices that can Change your Life. Caroline Myss. TEDxFindhornSalon (Mei 2022).