Nieuws

Geneesmiddel instorting verwacht in Venezuela

Geneesmiddel instorting verwacht in VenezuelaWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De regering van Hugo Chávez beloofde medische zorg voor iedereen als doel van 'socialisme in de 21e eeuw'. Onder de opvolger van Chavéz, Nicolás Maduro, wordt het land nu geconfronteerd met een medische inzinking.

Medicijnen ontbreken
Acht van de tien medicijnen zijn niet langer op de officiële markt, waaronder hypertensie, kanker, pijn, diabetes en middelen tegen verkoudheid.

Te voorziene ramp?
De farmaceutische vereniging van het land waarschuwt al maanden voor een voorzienbare catastrofe. Er is een gebrek aan medische apparatuur, ziekenhuisbedden en baby's sterven aan behandelbare ziekten.

Op Facebook vragen Venezolanen om antibiotica en dialysekatheters, beschermende maskers en chemotherapie tegen kanker.

Vermijdbare kindersterfte?
De zaak van kleine Oliver Sánchez veroorzaakte een sensatie. De jongen leed aan Hodgin-lymfon, een kanker die het menselijk lymfestelsel aantast. In februari demonstreerde hij met een bord dat op zijn benarde toestand wees. Er stond: „Ik wil genezen worden. Vrede. Gezondheid."

Ziekenhuizen weigerden de jongen toe te laten omdat ze geen medicijnen en geen vacatures hadden. Zijn moeder zei dat ze in Venezuela geen medicijnen zoals epamine en antibiotica hadden gekregen.

Olivers foto ging via sociale netwerken en privédonaties maakten chemotherapie mogelijk. Maar het kwam te laat; de achtjarige stierf na tien dagen in de Clinica Loira-kliniek.

De Hodgin-lymfon
De Hodgin-lymfe is een van de krabben met een goede kans op herstel. Een therapie die chemotherapie en bestraling combineert, levert zeer goede resultaten op bij kinderen.

Het is onduidelijk of de jongen nog in leven zou zijn als zijn tumor vroegtijdig werd behandeld. In ieder geval gebruikt de oppositie zijn dood om te polemiseren tegen de regering.

Arts spreekt van "Holocaust of health"
Douglas León Natera staat aan het hoofd van de Venezuelan Medical Association. Hij beschrijft de medische situatie als de "Holocaust of Health" en "Crimes against Humanity". De regering van Maduro zou 'diepe minachting hebben voor de meest behoeftigen'.

Chávez hervorming van de gezondheidszorg
De zorg voor de meest behoeftigen was de focus van het programma "Bolivariaanse Revolutie": rond de millenniumwisseling zorgden Venezolaanse artsen nauwelijks voor de armen in de barrios van de grote steden.

De regering van Chavez sloot daarom een ​​bilaterale overeenkomst met Cuba. De Misión Médica Cubana stuurde meer dan 10.000 artsen naar Venezuela, die werkzaam waren in de praktijk van mensen, de Consultoris Poulares. Het doel was om deze Cubaanse artsen permanent te vervangen door Venezolaanse "Volksärzte" - via een nieuwe cursus in Medicina Integral Comunitaria, MIC.

Humanitaire hulp tussen de fronten
De oppositie verhoogt de druk op de regering van Maduro met dagelijkse demonstraties. Maduro ziet het risico van een staatsgreep en riep de noodtoestand uit; zo kan de overheid via besluiten besluiten.

Het neveneffect: NGO's die medische hulp verlenen, kunnen op elk moment het land uitgezet worden als Maduro vermoedt dat ze de staat infiltreren. De informatie over de medische noodsituatie ter plaatse kan gemakkelijk worden gedefinieerd als een "nationaal gevaar".

Afhankelijk van de olieprijs
De achtergrond van de huidige noodsituatie en eerdere welvaart is de olieprijs: Venezuela heeft 's werelds grootste oliereserves na de Golfstaten, dus het is het rijkste land van Latijns-Amerika qua grondstoffen, en de welvaartsstaat van de "Bolivariaanse Revolutie" werkte in tijden van hoge olieprijzen. Het sociale systeem is ineengestort sinds de olieprijs daalde - Venezuela heeft een van de hoogste inflatiecijfers ter wereld en staat aan de rand van het faillissement van de staat.

complottheorieën
Regering en oppositie ontwikkelen complottheorieën over wie de schuld is van humanitaire ellende: het "corrupte regime" of de "geheime oorlog van de CIA"? Beide bevatten vermoedelijk een gedeeltelijke waarheid, maar het zou evenzeer geldig moeten zijn voor patiënten die geen medicatie hebben.

Caritas helpen?
Caritas Venezuela eist nu dat de hulp wordt verdeeld. De bisschoppen in het grensgebied met Colombia zijn ook in gesprek met de staatsautoriteiten om te kunnen zorgen voor de mensen die bijzonder lijden.

Caritas Duitsland doet een beroep op de regering en oppositie om internationale humanitaire hulp toe te staan. Philipp Lang, de Venezolaanse vertegenwoordiger van de NGO, zegt:
'De voedselvoorraden van het land zijn grotendeels uitgeput en de meerderheid van de bevolking is dramatisch onderbenut.'

Humanitaire ramp in zicht??
Lang vreest het ergste: 'De president moet zo snel mogelijk hulp van buitenaf toestaan. Regering en oppositie moeten een dialoog aangaan om de escalatie van geweld en militarisering te doorbreken. Anders zal er een humanitaire catastrofe plaatsvinden. ' (Dr. Utz Anhalt)

Auteur en broninformatie


Video: Venezuelan President orders EU ambassador to leave country within 72 hours (Augustus 2022).